Bluetrail
Bluetrail

CV tips

You will never get a second chance to make a first impression. Een eerste indruk kun je maar één keer maken. In de wereld van recruitment is je curriculum vitae het belangrijkste document, het is jouw visitekaartje en bepaalt voor een groot deel of je uitgenodigd zult worden bij de organisatie die jij op het oog hebt. Besteed dan ook voldoende aandacht aan het opstellen van jouw cv en bekijk dit kritisch. Hieronder volgen drie handige tips bij het schrijven van een curriculum vitae.

TIP 1

Ken de regels van jouw markt
In de regel geldt dat een goed leesbare en visueel aantrekkelijke cv uitnodigt tot lezen. Zorg dus dat je op een duidelijke manier een kloppende opsomming maakt van je ervaringen, kennis en kunde. Elke branche is anders dus ken de regels van jouw markt. Zo heeft een Designer baat bij een creatieve cv terwijl een Developer genoeg heeft aan een mooie opsomming.

TIP 2

Maak jouw cv persoonlijk
Recruiters zien op een dag tientallen cv’s. Het is dus belangrijk om op te vallen. Dit doe je door een duidelijke en visueel aantrekkelijke cv te maken. Vergeet echter niet om jezelf te laten zien! Vertel naast jouw werkervaringen en opleidingen ook wie je bent en wat je kunt. Dit doe je door relevante competenties te benoemen die voor de functie belangrijk zijn. Zo zorg je er ook tegelijkertijd voor dat je jezelf “verkoopt” in je cv.

TIP 3

Schrijf een cv op maat
Maak een cv op maat voor iedere nieuwe vacature waar je op solliciteert. Maak eerst een basis cv en vul dit vervolgens aan. Kijk hierbij kritisch naar de functie waar je op solliciteert en probeer relevante kennis en competenties in je cv te verwerken. De werkgever moet aan de hand van je cv een goed beeld krijgen van je vaardigheden, werkniveau, kennis en werkervaring.

Always on track
to the perfect match

Jouw carrière

Ben je een professional en toe om een nieuwe stap in jouw carrière te zetten? Sluit je dan aan bij BlueTrail. Waarom BlueTrail? Onze lijfspreuk is “Always on track to the perfect match” en een goede match is dan ook ons handelsmerk. Wij kijken verder dan jouw werkervaring en kennis, wij kijken ook vooral naar jou als persoon.

Waar ligt verder onze kracht? Wij hebben een afspraak is afspraak mentaliteit, zijn doortastend, snel en concreet, hebben jarenlange relaties met onze opdrachtgevers en last but not least: wij hebben passie voor ons vak en kennen de markt!

  1. Inschrijven
  2. Inloggen
BlueTrail gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.