Tips & tricks

Tips & Tricks

Make a good first impression!

CV tips

You will never get a second chance to make a first impression. Een eerste indruk kun je maar één keer maken. In de wereld van recruitment is je curriculum vitae het belangrijkste document, het is jouw visitekaartje en bepaalt voor een groot deel of je uitgenodigd zult worden bij de organisatie die jij op het oog hebt. Besteed dan ook voldoende aandacht aan het opstellen van jouw cv en bekijk dit kritisch. Onze recruiters kunnen hierin assisteren om te zorgen dat alle puntjes op de i staan. Hieronder staan alvast drie handige tips bij het schrijven van een curriculum vitae.

Ken de regels van jouw markt

In de regel geldt dat een goed leesbare en visueel aantrekkelijke cv uitnodigt tot lezen. Zorg dus dat je op een duidelijke manier een kloppende opsomming maakt van je ervaringen, kennis en kunde. Elke branche is anders dus ken de regels van jouw markt. Zo heeft een Designer baat bij een creatieve cv terwijl een Developer genoeg heeft aan een mooie opsomming.

 

Maak jouw cv persoonlijk

Recruiters zien op een dag tientallen cv’s. Het is dus belangrijk om op te vallen. Dit doe je door een duidelijke en visueel aantrekkelijke cv te maken. Vergeet echter niet om jezelf te laten zien! Vertel naast jouw werkervaringen en opleidingen ook wie je bent en wat je kunt. Dit doe je door relevante competenties te benoemen die voor de functie belangrijk zijn. Zo zorg je er ook tegelijkertijd voor dat je jezelf “verkoopt” in je cv.

Schrijf een cv op maat

Maak een cv op maat voor iedere nieuwe vacature waar je op solliciteert. Maak eerst een basis cv en vul dit vervolgens aan. Kijk hierbij kritisch naar de functie waar je op solliciteert en probeer relevante kennis en competenties in je cv te verwerken. De werkgever moet aan de hand van je cv een goed beeld krijgen van je vaardigheden, werkniveau, kennis en werkervaring.

 

Sollicitatie tips

Yes, je bent uitgenodigd voor een gesprek en je bent weer een stap dichter bij de opportunity van je dromen. BlueTrail geeft je waardevolle sollicitatietips zodat je goed voorbereid en zelfverzekerd naar jouw sollicitatiegesprek zult gaan. De recruiter zal jou uitgebreid voorbereiden op het gesprek en geeft jou de ins en outs mee die belangrijk zijn voor de job en opdrachtgever. De volgende tips geven wij altijd mee aan onze professionals.

Verdiep je in de organisatie

Neem de website van de organisatie goed door zodat je weet wat de visie en missie van de organisatie zijn en waar ze voor staan. Weet je met wie je het gesprek zult hebben? Zoek diegene dan online op, bijvoorbeeld op LinkedIn. Wie weet welke raakvlakken jullie hebben!

 

Bereid je goed voor

Uiteraard ga je niet blindelings een sollicitatiegesprek in. Het is belangrijk om je op verschillende manieren voor te bereiden zodat je zelfverzekerd het gesprek in gaat. Neem daarom de vacature nog eens door. Trek de juiste kleding aan zodat je zo representatief mogelijk voor de dag komt en vertrek tijdig van huis zodat je zeker weten op tijd arriveert.

Update je LinkedIn profiel

Een groot deel van de recruiters zoekt een kandidaat op in LinkedIn. Zorg er dus voor dat jouw profiel up-to-date is. Het is ook verstandig om jouw andere social media kanalen onder de loep te nemen, zoals Facebook en Instagram. Zorg ervoor dat jouw online presence representatief is.

 

Bluetrail carriere match

Klaar voor een nieuwe opdracht of de volgende stap in jouw carrière?

Ben je een hoogopgeleide zzp’er of professional en wil je een nieuwe stap in je carrière zetten? Sluit je dan aan bij BlueTrail.

Wij zijn always on track to the perfect match en die perfecte match is dan ook ons handelsmerk. Daarbij kijken we verder dan je werkervaring en kennis. Want jij als persoon bent minstens zo belangrijk bij een perfecte match.

Zzp’ers en professionals die via BlueTrail werken zijn blij met onze mentaliteit, want afspraak is altijd afspraak. We nemen je een hoop werk uit handen. Terwijl jij doet wat je leuk vindt, zorgen wij voor alle administratieve zaken. En dat je snel betaald wordt natuurlijk!

Always on track to the perfect match