HR Business Partner

Wij zijn op zoek naar een HR Business Partner, die als sparringpartner van het management de ontwikkelingen binnen Waternet begeleidt en mede vorm geeft.
In verband met aanhoudende drukte, zoeken wij tijdelijke ondersteuning van een HR Business Partner, die onze dienstverlening op het gebied van HR advies, samen met collega's, borgt maar ook een stap verder brengt. Onze organisatie is volop in beweging en heeft behoefte aan professionele HR ondersteuning om ontwikkelingen binnen de afdelingen in goede banen te leiden. Als HR Business Partner adviseer je het management van toegewezen bedrijfsonderdelen over verschillende HR thema’s.

Je adviseert onder andere op het gebied van leiderschap, strategisch personeelsmanagement, inrichting van de organisatie, maar ook duurzame inzetbaarheid, rechtspositionele vraagstukken en personele kwesties. Je denkt inhoudelijk mee over (beleids)ontwikkelingen en de consequenties daarvan en weet wat er in de jou toegewezen bedrijfsonderdelen speelt. Je vertaalt de HR-doelstellingen naar de praktijk en begeleidt leidinggevenden bij het vormgeven van veranderingen in hun teams.

Je zorgt ervoor dat het HR-beleid organisatiebreed consequent wordt toegepast. Ook heb je een belangrijk aandeel in het begeleiden van organisatieontwikkelingen. Je bent een stevige gesprekspartner voor het management en houdt daarbij de doelstellingen van de organisatie scherp in het vizier. Je zorgt voor aantoonbare resultaten door jouw pragmatische instelling, gedrevenheid en uitstekende communicatieve vaardigheden.
Je komt te werken in het team HR-advies, bestaande uit totaal 5 HR adviseurs. Daarnaast bestaat dit team uit specialisten op gebied van leren & ontwikkelen, verzuim en arbeid juridische zaken.

Wat wordt er van jou gevraagd?

Eisen bij de opdracht:

 • Je beschikt over WO werk- en denkniveau.
 • Je hebt minimaal 7 jaar ervaring als HR Adviseur/HR Business Partner in een complexe overheidsorganisatie als een van de G40 gemeenten, een ministerie of uitvoeringsorganisatie.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als HR adviseur/HR Business Partner bij een reorganisatie. Je bent aantoonbaar in staat om HR onderwerpen / thema’s van begin tot einde goed op te pakken en te implementeren.
 • Je hebt actuele kennis van het HR vakgebied en weet wat er hierin speelt binnen het publieke domein. Je bent in staat om dit op pragmatische wijze te vertalen in de dagelijkse praktijk. Motiveer dit op het voorblad.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
Wensen bij de opdracht:
 • Je hebt kennis van en ervaring met werken in publieke organisaties in transitie.
 • Je hebt ervaring met HR adviseurschap binnen een diversiteit aan afdelingen.
 • Je hebt een afgeronde opleiding HRM of vergelijkbaar.
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken.
 • Je hebt ervaring met leiderschapsontwikkelingen.
 • Je hebt ervaring met een governancetraject.
Competenties:
 • Analytisch: Je zoekt naar alternatieven, verklaart deze en voegt het samen
 • Communicatief vaardig: Je brengt complexe zaken duidelijk over.
 • Interactief binnen de organisatie: Je doorziet belangen en krachtenvelden binnen de organisatie en speelt hier op in. Je onderkent de invloed en gevolgen van je eigen gedrag op de organisatie.
 • Proactief: Je weet rust te brengen als het hectisch is, weet lastige vraagstukken in goed overleg op te lossen
 • Stressbestendig: je bent in staat om onder tijdsdruk te kunnen werken en je kunt goed schakelen.
 • Zorgvuldig: Je houdt bij ingewikkelde complexe zaken ook voor details.

Wat krijg je er voor terug?

Opdrachtspecificaties
Referentienummer: 2024-03259
Omgeving: Amsterdam (50%) en hydride
Startdatum: Z.s.m. na gunning
Einddatum: 11 maanden na start
Gesprekken: 28 mei 2024 – 9:00 – 11:00 uur
Optie op verlenging: Ja, voor een maximale verlengingsperiode van 13 maanden
Aantal uur per week: 36
Sluitingsdatum: dinsdag 21 mei om 09.00 uur

En? Ben je enthousiast?

Stuur dan je CV met een korte opdrachtgerichte motivatie.

Ons proces
Wij geloven in intensief persoonlijk contact en streven naar een nauwe samenwerking waarin wij met kennis van de opdrachtgever zorgen voor de beste match.
Wij behandelen binnen 24 uur je reactie en nemen vervolgens contact op om dit samen te bespreken. Bij een match worden de eisen en wensen van de opdracht smart uitgeschreven en adviseren we over de inhoud van je CV. Wij staan voor een heldere en transparante communicatie en trachten jou als professional volledig te ontzorgen tijdens het volledige proces.


Follow the BlueTrail - Always on track to the perfect match