Financieel Adviseur

Bij de Gemeente Schiedam zoeken we een financieel adviseur die een rots in de branding is op financieel gebied voor onze budgethouders. Weet jij alles van budgetteren en weet je dat ook nog goed uit te leggen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen als financieel adviseur?
Samen met andere collega’s verzorg je het financieel advies en de financiële ondersteuning van de teams binnen onze gemeente. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het maken van financiële analyses en het uitvoeren van kredietbewakings- en budgetgesprekken. Voor financiële vraagstukken en dossiers ben jij voor de teams het aanspreekpunt en het visitekaartje van ons team. Je stelt begrotingswijzigingen op, helpt bij memoriaalboekingen en adviseert de budgethouders bij alles wat met geld te maken heeft.

Je komt met meerdere afdelingen van de organisatie in aanraking; afwisselend en uitdagend dus! Je geeft concrete en heldere financiële adviezen en zorgt voor de financiële onderbouwing bij actuele vraagstukken. Hierbij kijk je vooral ook naar het verhaal achter de cijfers. Daarnaast ondersteun je bij het realiseren van de planning & controlproducten (begroting, jaarrekening, bestuursrapportage en technische aanpassingen).
In je werk sta je stevig in je schoenen, zowel qua expertise als qua persoonlijkheid. Je reflecteert op je eigen handelen en durft anderen aan te spreken. Samenwerken in teamverband zit je in het bloed. Je organiseert niet vanachter je bureau, maar zoekt je collega’s op en gaat het gesprek aan. Uiteraard op een constructieve en professionele manier.
Zo denk je in oplossingen in plaats van problemen en zoek je ruimte voor handelingsperspectief. Wat kan er wel? Je houdt van verbeteren, jaagt dit aan en creëert draagvlak voor vernieuwing.

Over het team
Het team Financiën & Control is een belangrijke regievoerder en kennis- en ketenpartner op het gebied van financiën voor het bestuur, directie en alle organisatieonderdelen binnen de gemeente Schiedam. Het team ontwikkelt, beheert en regisseert de uitvoering van het financiële en fiscale beleid, geeft uitvoering aan de treasury-functie, coördineert de totstandkoming van de planning & controlproducten en verzorgt de financiële advisering daar waar het primair proces dat vereist.

Wat wordt er van jou gevraagd?

Eisen bij de opdracht:

  • Je hebt minimaal een opleiding op HBO niveau in een relevante richting (bijvoorbeeld bedrijfseconomie, algemene economie of bestuurskunde).
  • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring als financieel adviseur bij een gemeente of overheidsorgaan.
Competenties bij de opdracht:

  • Samenwerking
  • Zelfreflectie
  • Stevigheid op inhoud en qua persoonlijkheid
  • Oplossingsgericht

Wat krijg je er voor terug?

Opdrachtspecificaties
Referentienummer: 2023-06723
Omgeving: Schiedam
Startdatum: 11 december 2023
Einddatum: 15 maart 2024
Optie op verlenging: ja
Aantal uur per week: 36
Intakegesprek: nader te bepalen
Sluitingsdatum: vrijdag 1 december 2023 om 09.00 uur. Reacties na deze tijd zullen in principe niet worden meegenomen in het selectieproces.

En? Ben je enthousiast?

Stuur ons je CV met een korte opdracht gerelateerde motivatie.
 
Ons proces
Wij geloven in intensief persoonlijk contact en streven naar een nauwe samenwerking waarin wij met kennis van de opdrachtgever zorgen voor de beste match. Wij behandelen binnen 24 uur je reactie en nemen vervolgens contact op om dit samen te bespreken. Bij een match worden de eisen en wensen van de opdracht smart uitgeschreven en adviseren we over de inhoud van je CV. Wij staan voor een heldere en transparante communicatie en trachten jou als professional volledig te ontzorgen tijdens het volledige proces.
 
Follow the BlueTrail - Always on track to the perfect match