Financieel Adviseur

Deze opdracht voer je uit binnen de afdeling Financiën van het organisatieonderdeel Financiën, Inkoop en Juridische Zaken (FIJ). FIJ is een organisatieonderdeel die het bestuur, de directie en organisatie voorziet van ondersteuning en advies. Daarnaast is FIJ ook verantwoordelijk voor strategisch beleid, kaderstelling en de functionele aansturing op het gebied van financiën, inkoop en juridische zaken. Wij zorgen ervoor dat, in samenwerking met de andere bedrijfsvoering onderdelen, de bedrijfsvoering modern is en mee ontwikkelt met de organisatie.

Als Financieel Adviseur werk je samen in een team met financieel specialisten. Je hebt een verantwoordelijke functie met een echte voortrekkers rol. Je werkt nauw samen met, je bent sparringpartner van en je ondersteunt de organisatieonderdelen. Daarnaast adviseer en draag je bij aan de totstandkoming van de producten van onze planning & control cyclus. Bij de jaarrekening ben jij de paragraafregisseur van de lokale heffingen. Maar ook vertegenwoordig je de gemeente Utrecht in de regie overleggen Belastingsamenwerking gemeenten en Hoogheemraadschap Utrecht. Kortom: Jij zorgt dat de financiële advisering op het gebied van lokale heffingen goed verloopt.

Je taken zijn:

 • Jij maakt de financiële vertaalslag van ons beleid. Hierbij signaleer je ontwikkelingen in de financiële processen;
 • Zorgdragen voor het tijdig opstellen en afstemmen met collega’s van stukken voordat deze voor besluitvorming worden aangeboden bij de directie of het College van B&W;
 • Accounthouder zijn voor één of meer organisatieonderdelen, waarmee je regelmatig afstemt. Daarbij heb je zowel contact met de business controllers van die organisatieonderdelen als met concern control;
Lokale heffingen:
 • Het ondersteunen, adviseren van verschillende organisatieonderdelen die de lokale heffingen in hun portefeuille hebben en bijdragen aan de totstandkoming van de planning & control producten;
 • Regiehouder zijn bij de Belastingsamenwerking gemeenten en Hoogheemraadschap Utrecht (BghU). BghU is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de heffing en invordering van de gemeentelijke belastingen en de uitvoering van de Wet Waardering Onroerende Zaken.

Wat wordt er van jou gevraagd?

Eisen bij de opdracht:

 • Je beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau
Wensen bij de opdracht:
 • Je hebt een opleiding afgerond op het gebied van financiën/economie.
 • Je hebt meer dan 7 jaar werkervaring op het gebied van financieel advies geven.
 • Je hebt werkervaring met gemeentelijke financiën.
 • Je hebt werkervaring met lokale heffingen.
Competenties
 • Duidelijkheid in jouw communicatie. Jij communiceert op een transparante wijze met collega's en jouw stakeholders;
 • Resultaatgerichtheid in jouw werk. Jij levert kwaliteit en kunt werken met deadlines.

Wat krijg je er voor terug?

Opdrachtspecificaties
Referentienummer: 2024-03536
Omgeving: Utrecht
Startdatum: z.s.m. voor eerst 3 maanden
Einddatum: voor eerst 3 maanden met mogelijke opties tot verlenging
Gesprekken: Op 6 juni
Optie op verlenging: met mogelijke opties tot verlenging
Aantal uur per week: 36
Sluitingsdatum: vrijdag 31 mei om 10.30 uur

En? Ben je enthousiast?

Stuur dan je CV met een korte opdrachtgerichte motivatie.

Ons proces
Wij geloven in intensief persoonlijk contact en streven naar een nauwe samenwerking waarin wij met kennis van de opdrachtgever zorgen voor de beste match.
Wij behandelen binnen 24 uur je reactie en nemen vervolgens contact op om dit samen te bespreken. Bij een match worden de eisen en wensen van de opdracht smart uitgeschreven en adviseren we over de inhoud van je CV. Wij staan voor een heldere en transparante communicatie en trachten jou als professional volledig te ontzorgen tijdens het volledige proces.


Follow the BlueTrail - Always on track to the perfect match