Our trail

Ervaringen met BlueTrail

Swoosh-headers

The bluetrail

Ontdek Rob's BlueTrail

Ik ben gedetacheerd bij de klant en momenteel bij een grote multinational met aanwezigheid in 36 landen, 50k werknemers en een omzet van 10 miljard. Als projectmanager ben ik verantwoordelijk voor de implementatie van Cisco ISE en DNAC om de netwerkbeveiliging van de klantlocaties te verhogen. Een greep uit de werkzaamheden: partnerselectie middels RFP, het aansturen van architecten en consultants om te komen tot een ontwerp/HLD en momenteel zijn we in de uitvoeringsfase dus installatie van de centrale datacenter componenten tot de daadwerkelijke migratie van de decentrale netwerkcomponenten (switches en firewalls) op de klantlocaties i.s.m. geselecteerde partners.

De projectaansturing gaat op basis van interne projectmethodiek, welke gebaseerd is op Prince2. Aangezien deze multinational werklocaties over de hele wereld heeft wordt er gewerkt met MS Teams voor vergaderingen. Na de Covid periode is video vergaderen algemeen geaccepteerd en werkt dit voor het project zonder problemen. Het hybride werken is bij de klant ook inmiddels geaccepteerd en is voor mijn een ideale mix. Periodiek met het projectteam op kantoor de voortgang en plannen bespreken(vooral de koffieautomaat gesprekken niet te vergeten), maar toch ook thuiswerken met focus op projecthuishouding en die dagen geen file! Kortom gevarieerde werkzaamheden.

Mijn lange termijn doelen omvatten niet alleen communicatieve vaardigheden, maar ook de ontwikkeling van zogenaamde soft skills. Het is cruciaal om te begrijpen hoe mijn collega’s in het project staan, of hun bijdrage reactief of proactief is, of ze goed in hun vel zitten en of ze geschikt zijn voor de opdracht. Door deze aspecten te achterhalen, kan ik het project kwalitatief verbeteren en het doel wellicht eenvoudiger bereiken. Mijn inhoudelijke kennis maakt het bovendien makkelijker om te schakelen tijdens overleggen en gesprekken met architecten en engineers.

Communicatieve vaardigheden zijn dus essentieel in mijn functie, maar ook het begrijpen van de behoeften van het team en het aansturen daarvan zijn van groot belang. Mijn ervaring bij BlueTrail heeft mij geleerd dat naast de reguliere projectmanagementmethodes, de zogenaamde soft skills onmisbaar zijn. Het vermogen om effectief te communiceren en het team te motiveren zijn cruciaal voor het succes van een project.

Mijn leukste herinnering bij BlueTrail is zonder twijfel de skitrip naar Saalbach met het merendeel van het bedrijf. Fantastische afdalingen, prachtig weer (wel veel factor 30 smeren!), geweldige après-ski en leuke activiteiten zoals rodelen en quadrijden hebben bijgedragen aan het smeden van goede vriendschappen en het op een andere manier leren kennen van mijn collega’s. Het motto van die dagen was simpel: Genieton!

Mijn ervaring bij BlueTrail heeft mij geleerd dat naast de reguliere projectmanagementmethodes, de zogenaamde soft skills onmisbaar zijn.

Nieuwe professionals zouden zich bij BlueTrail willen aansluiten vanwege de sterke teamspirit en de ruimte voor ontwikkeling. Bij BlueTrail ben je geen nummer, maar een waardevol onderdeel van het bedrijf. Er is altijd ruimte voor het creëren en benutten van kansen, en goede ideeën worden serieus genomen. De arbeidsvoorwaarden zijn niet alleen conform de markt, maar bij BlueTrail gaat het om meer dan dat; het gaat om het gevoel van verbondenheid en waardering. Dit gevoel kun je het beste ervaren door het zelf te beleven!

Rob

Follow the BlueTrail

MEET ROB

Naam:
Rob Christensen

Werkzaam als BlueTrail professional sinds:
1 januari 2014

Huidige Functie:
ICT projectmanager bij Smurfit Kappa

Swoosh-CTA

Follow the BlueTrail

Ontdek de weg
naar Innovatie
met BlueTrail

Wij verbinden talentvolle professionals met uitdagende projecten bij diverse overheidsinstanties.

Swoosh-headers

Ervaringen met BlueTrail

Ontdek wat anderen zeggen over BlueTrail

Bij BlueTrail vinden we het belangrijk om een goede match te vinden tussen onze professionals en opdrachtgevers. Voor deze professionals hebben wij al de perfecte match gevonden.

Follow our trail