Incentive Marrakesh

Incentive

Marrakesh

PROGRAMMA

DAG 1 - 14 APRIL

Tijd Activiteit Plaats
12.45 uur Vanaf 12.45 uur kan er geparkeerd worden op het terrein van P3 Lang Parkeren. Schiphol
13.00 uur Verzamelen in vertrekhal 1, bij check-in balies 2-3. Schiphol
15.35 uur Vertrek vlucht HV5753 naar Marrakesh (RAK). Schiphol
17.25 uur Aankomst Marrakesh. Menara Int. Airport
18.45 uur Aankomst & check-in 2Ciels Boutique Hôtel. Marrakesh
19.30 uur Welkomstdrankje rooftopbar. Marrakesh
20.15 uur Vertrek naar locatie diner. Marrakesh
23.30 uur Vertrek naar hotel. Marrakesh

DAG 2 - 15 APRIL

Tijd Activiteit Plaats
04.30 uur Koffie en thee in het hotel. Marrakesh
04.45 uur Vertrek luchtballonvaart. Marrakesh
06.00 uur Luchtballonvaart gevolgd door een ontbijt. Buiten Marrakesh
08.30 uur Vertrek naar de Medina. Buiten Marrakesh
13.30 uur Lunch. Marrakesh
15.45 uur Vertrek naar hotel & relaxen bij het zwembad. Marrakesh
19.15 uur Verzamelen voor bustour. Marrakesh
20.30 uur Diner. Marrakesh
23.30 uur Vertrek naar hotel. Marrakesh

DAG 3 - 16 APRIL

Tijd Activiteit Plaats
08.00 uur Ontbijt in hotel. Marrakesh
08.45 uur Check-out hotel. Marrakesh
09.00 uur Vertrek 4×4 Jeep tour. Atlasgebergte
13.30 uur Lunch. Atlasgebergte
17.00 uur Aankomst Agafay woestijn & check-in kamp. Agafay woestijn
17.30 uur Relaxen & aperitief bij het zwembad. Agafay woestijn
20.00 uur Gala diner – EVENING IN WHITE Agafay woestijn
22.00 uur Feest – EVENING IN WHITE Agafay woestijn
01.30 uur Einde feest. Agafay woestijn

DAG 4 - 17 APRIL

Tijd Activiteit Plaats
07.00 uur Ontbijt in het kamp. Agafay woestijn
08.30 uur Open-air Yoga. Agafay woestijn
10.30 uur Vertrek naar Berber dorp. Atlasgebergte
12.30 uur Lunch (bij lokale mensen). Atlasgebergte
13.15 uur Korte wandeling door de bergen en dorpjes. Atlasgebergte
14.30 uur Vertrek naar luchthaven. Atlasgebergte
16.00 uur Aankomst luchthaven. Menara Int. Airport
18.25 uur Vertrek vlucht HV 5752 naar Amsterdam (AMS). Menara Int. Airport
00.10 uur Aankomst Amsterdam. Schiphol

 

REIS & VERBLIJF

HEENVLUCHT

HV 5753 Amsterdam (Schiphol) (AMS)
vr 14 april 2023 15:35 uur
Marrakech (RAK)
vr 14 april 2023 17:25 uur

TERUGVLUCHT

HV 5752 Marrakech (RAK)
ma 17 april 2023
18:25 uur
Amsterdam (Schiphol) (AMS)
di 18 april 2023
00:10 uur

BAGAGE
Ruimbagage 15 kg

Je mag per persoon 1 accessoire (bijv. een handtas) en 1 stuk handbagage (bijv. een rugtas) meenemen van in totaal 10 kg:
Accessoire 40 x 30 x 20 cm
Handbagage 55 x 35 x 25 cm

De partner in Marokko zal de transfers van de baggage verzorgen, wel willen we jullie erop attenderen geen waardevolle spullen in de baggage achter te laten.

REISDOCUMENTEN
Je hebt een paspoort nodig voor je reis naar Marokko. Het paspoort moet bij vertrek uit Marokko nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Je hebt geen visum nodig om naar Marokko te reizen als je in het bezit bent van een Nederlands paspoort.

Scan de belangrijkste documenten, zoals je paspoort en reispapieren, in. Zorg er ook voor dat je er online (bijv. in je mail) bij kunt en ook een kopie bij je hebt.

INCHECKEN & BOARDINGPASS
We zullen online inchecken en hierna iedereen zijn/haar eigen boardingpass toesturen. Op Schiphol hoeft dan alleen de bagage afgegeven te worden.
VERTREK & SCHIPHOL
Op vrijdag werken we tot 12.00 uur op kantoor. Daarna heeft eenieder die dat wenst de mogelijkheid om langs huis te gaan alvorens naar Schiphol te vertrekken. We ontmoeten elkaar in vertrekhal 1 om 13.00 uur.
PARKEREN
Je parkeert op P3 Terrein (niet de garage). Hoe kom je daar?
√ Neem op de snelweg afslag Schiphol.
√ Volg de borden Lang Parkeren.
√ Bekijk de route in Google Maps.

Het adres voor je navigatiesysteem is:
Holiday Avenue, Schiphol, Haarlemmermeer

Inrijden op het terrein van P3 Lang Parkeren
Rij op tot de slagboom en wacht enkele seconden tot je kenteken is gelezen. Je parkeerkaart komt daarna automatisch uit de kaartlezer.
Let op: druk niet zelf op de knop voor een parkeerkaart.

We adviseren je om je parkeerkaart goed te bewaren. Deze kun je gebruiken voor het betalen van eventuele extra kosten indien je onverwacht later terugkomt van je reis of wanneer er problemen zijn met het herkennen van je kenteken bij het uitrijden.

Van P3 naar de vertrekhal
De gratis Schiphol Parking-snelbus naar de vertrekhal rijdt 24 uur per dag. Vanaf P3 vertrekt de bus elke 10 minuten. De rit duurt ongeveer 5 minuten. De luchtvaartmaatschappijen staan in de bus overzichtelijk aangegeven. Zo weet je of je bij Vertrekhal 1/2 of Vertrekhal 3 moet uitstappen.

HOTEL
2CIELS BOUTIQUE HÔTEL

OUED EL MAKHAZINE STREET, CORNER OF IMAM CHAFAI STREET
(In front of the Tennis Royal Club)
40000 MARRAKECH – MOROCCO
+212 524 359 550 
info@2ciels.com

NOMADENKAMP
We verblijven de laatste nacht in een luxe tentenkamp (glamping) in de Agafay-woestijn. De luxe bivaktenten zijn ruim opgezet en iedere tent beschikt over een douche en toilet. Ook is er stroom aanwezig.
KAMER & TENT INDELING

Dennis Ian
Anouk Tariq
Sandra Marieke
Jordi Kevin
Rob Mark
Stefanie Leonie
Mirjam Eva
Ben Hans
Wendy
Albert

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

CONTACTINFORMATIE VOOR THUISBLIJVERS

Lesley Ann +31 6 284 083 72
Bart +31 6 233 789 58

TELEFONEREN
Internationaal toegangsnummer: 212.
Vanuit Nederland naar Marokko: 00 – 212 – netnummer zonder nul – abonneenummer.
Vanuit Marokko naar Nederland: 00 – 31 – netnummer zonder nul – abonneenummer.
TIJDSVERSCHIL
In Marokko is het 1 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd is het 2 uur vroeger. De klok wordt weer vooruitgezet wanneer de ramadan in de zomermaanden valt.
STROOM
Het stroomnet van Marokko is 220 volt. In Marokko worden dezelfde stopcontacten gebruikt als in Nederland, je hebt geen reisstekker nodig. Als je een powerbank hebt is het handig om deze mee te nemen om onderweg te kunnen opladen.
INTERNET/WIFI
Marokko heeft een 4G netwerk en in het hotel is gratis wifi, evenals in veel cafés en restaurants. Ook in het openbaar vervoer en in sommige parken is gratis wifi. Verder zijn er in de steden wifi-hotspots. Let er op dat de roamingkosten in Marokko erg hoog zijn, dus zet je dataroaming bij aankomst uit. Raadpleeg je telefoonprovider voor roamingkosten e.d.
GEZONDHEID
Voor het reizen naar Marokko worden inentingen tegen Hepatitis A en DTP aanbevolen. Wanneer je deze hebt, zorg dan dat je vaccinatieboekje meeneemt op reis. Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger dat deze op de hoogte is van alle benodigde vaccinaties en andere noodzakelijke reisdocumenten. Op dit moment zijn alle Covid-19 gerelateerde restricties opgeheven. Het actuele reisadvies vind je hier.
MEDICIJNGEBRUIK
Mocht je medicijnen slikken, dan raden wij aan om een bijsluiter mee te nemen en een medisch certificaat of medische verklaring die je van je huisarts/apotheek krijgt. Dit laatste is een brief met een verklaring welk medicijn het betreft en waarom je dit nodig hebt. De verklaring is in het Engels zo voorkom je dat de douane bij aankomst in Marokko hier vragen over gaat stellen. Neem voor de zekerheid nog extra medicijnen mee, het kan zo zijn dat je de medicijnen niet in Marokko kunt verkrijgen.
ETEN & DRINKEN
In Marokko is het eten over het algemeen goed. Je kan het beste geen kraanwater drinken. We adviseren waterflesjes te kopen. Marokko is een islamitisch land en uit geloofsoverwegingen drinken de meeste moslims geen alcohol. Probeer de lokale gebruiken zoveel mogelijk te respecteren en consumeer niet in het openbaar alcohol. Er wordt niet overal alcohol geschonken, soms kun je een nee verwachten.
RAMADAN
In Marokko is er vanuit het islamitisch geloof één vastenmaand, de Ramadan. Dat is dit jaar van 23 maart t/m 23 april. Uit respect voor de lokale bevolking is het tijdens de Ramadan aan te raden overdag niet op straat uitgebreid te eten. De openingstijden van winkels, restaurants en bezienswaardigheden zijn in deze periode soms aangepast. Vaak is het in de avonduren juist extra levendig.
VEILIGHEID
Van nature is de lokale bevolking zeer vriendelijk en behulpzaam. Marokko is een veilig land om doorheen te reizen echter raden wij aan altijd alert en verstandig te zijn, zoals bijvoorbeeld na middernacht niet door verlate straatjes in de Medina te gaan lopen. Laat ook geen waardevolle spullen en/of geld achter op de hotelkamer, in de bus etc. Verder raden we aan je te houden aan lokale gebruiken en gewoonten.
GELDZAKEN
In Marokko betaal je met de Marokkaanse Dirham. Er geldt een maximaal aantal Marokkaanse Dirhams en euro’s dat je mag in- en uitvoeren, informeer jezelf hierover van te voren. We adviseren altijd wat contant geld mee te nemen. Contant geld kan ook zeker handig zijn bij het geven van fooien en op markten.

1 MAD = 0.0902219 EUR

BANKZAKEN
Vergeet niet om je pinpas op werelddekking te zetten! Bij de meeste Nederlandse banken zijn de bankpassen standaard op gebruik binnen Europa ingesteld. Op de luchthavens en in de steden is het mogelijk om te pinnen. In winkels kun je steeds vaker betalen met creditcard. Mastercard en Visa worden op veel plaatsen geaccepteerd. In de steden zijn verschillende pinautomaten.
FOOI
Mocht er zich een situatie voordoen waarin jij zelf ergens afrekent, weet dan dat het in Marokko gebruikelijk is om een fooi te geven in restaurants, aan de gids, taxichauffeur en in het hotel. Een fooi geven is natuurlijk niet verplicht, maar als je tevreden bent met de service wordt het zeer gewaardeerd.
KLEDING
In Marrakesh is het warm en droog in april, we raden daarom lichte, ademende kleding aan voor overdag, zoals katoenen T-shirts, lichte broeken of rokken (over de knie) voor de dames. Neem voor de avonden iets warmere kleding mee, zoals een vest of sjaal. De restaurants die we hebben geselecteerd zijn elegant en modern en de dresscode is smart casual. Sportkleding, korte broeken, slippers en sandalen (voor heren) worden niet geaccepteerd. Nette sneakers mogen wel gedragen worden in de restaurants. Wanneer iemand te casual gekleed is kan de toegang tot de restaurants geweigerd worden.

Verder raden wij in de woestijn aan overdag dunne kleding te dragen, maar neem voor de avond ook zeker iets warms mee. Vergeet je zwemkleding niet en zorg ook voor een goede zonnebrandcrème met hoge factor en een goede zonnebril. Verder is voor de yoga activiteit comfortabele sportieve kleding een aanrader en neem goede schoenen mee waar je langere tijd comfortabel op kan lopen. Uit respect voor de lokale bevolking adviseren wij om niet té korte rokjes en minuscule hemdjes te dragen. Draag niet te uitdagende kleding, de Marokkaanse bevolking is dit niet gewend en je zult daardoor zeker (wellicht ongewenste) aandacht krijgen.

DRESSCODE DINER
Op de derde avond hebben we een gala diner in de woestijn met aansluitend een feest. De dresscode voor deze avond is EVENING IN WHITE. Kleding: elegant en qua schoenen het advies om niet voor hakken e.d. te gaan aangezien we dan in de woestijn zijn.