Functioneel Beheerder, Sr.

Als Senior Functioneel Beheerder ben jij van het coachen van je collega’s. Je zorgt dat er nieuwe en betere manieren van werken binnen het team worden toegepast. Daarnaast zorg je dat de afgesproken dienstverleningniveaus worden behaald. Maar je staat zelf ook met je voeten in de klei omdat jij de persoon bent die complexe problemen te lijf gaat.
Gemeente Rotterdam heeft stevige ambities gericht op het innoveren en verbeteren van haar dienstverlening richting burgers en partners. De trajecten binnen de digitaliseringsagenda van de gemeente zorgen voor een versnelling van de digitale transformatie en leveren een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de dienstverlening.
Het vakgebied functioneel beheer neemt binnen de digitaliseringsagenda een belangrijke rol in. Wat er ontwikkeld wordt, moet ook toekomstbestendig worden beheerd. Daarnaast zijn er diverse ontwikkelingen die invloed hebben op functioneel beheer. Voorbeelden zijn cloudvorming en Agile-werken.

Gemeente Rotterdam zoekt een ervaren functioneel beheerder die samen met de product owners, team manager en collega’s het functioneel beheer naar een hoger niveau tilt. Je zult als senior functioneel beheerder het team Functioneel Beheer Generiek gaan versterken.

In deze functie bestaan je taken/verantwoordelijkheden uit:

 • Zorg dragen voor een structuur waarin deliverables vanuit programma’s en projecten op een effectieve en efficiënte manier worden overgedragen naar Functioneel Beheer;
 • Uitvoering geven aan kwaliteitsverbetering in de dienstverlening van het team;
 • Coachen van junior en medior collega’s;
 • Uitvoerende beheerwerkzaamheden.

Wat wordt er van jou gevraagd?

KNOCK-OUT:

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding;
 • Je hebt minimaal 10 jaar werkervaring als functioneel beheerder, opgedaan in de afgelopen 13 jaar;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een coördinerende en coachende functioneel beheerrol binnen een non-profit organisatie;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met Agile, Scrum, Kanban en ITIL.
Reacties van kandidaten die geen kennis van/ervaring met de gestelde eisen hebben, worden door de opdrachtgever terzijde gelegd.

Gunningscriteria:
 • Je hebt de volgende certificering: Agile/Scrum Foundation en ITIL V3 Foundation;
 • Je bent in het bezit van een BISL-certificering;
 • Je bent afgestudeerd op het gebied van IT of Informatica;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het testen en accepteren van systemen.
Competenties:
Voor deze rol zoeken we iemand die service- en kwaliteitsgericht is, die een proactieve houding heeft (anticiperen op ontwikkelingen die gaande zijn), resultaatgericht en gestructureerd te werk gaat en bovendien coachings- en adviesvaardigheden heeft. Je hebt visie op functioneel beheer, stemt deze visie af en handelt vervolgens naar deze visie. Verder ben je organisatiebewust, communicatief en kun je zowel zelfstandig als in teamverband werken.

Wat krijg je er voor terug?

Opdrachtspecificaties
Referentienummer: 2022-06027
Omgeving: Rotterdam en thuis
Startdatum: z.s.m., uiterlijk november
Duur: 12 maanden
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week: 36 - 40
Gesprekken: De verificatiegesprekken zullen worden gehouden in week 43 via Microsoft Teams
Sluitingsdatum: Woensdag 12 oktober om 08.30 uur

En? Ben je enthousiast?

Reacties ontvangen wij graag voorzien van:

• Nederlandstalig cv in Word formaat waaruit de gevraagde kennis en ervaring zoals gesteld in de aanvraag duidelijk blijkt.
• Het cv dient voorzien te zijn van naam, geboortedatum en woonplaats.
• Een korte, aan de opdracht gerelateerde motivatie waaruit de gevraagde kennis en ervaring duidelijk blijkt.
• Als wij verder het selectieproces ingaan vragen wij altijd om een zeer specifieke motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Er kan alleen bij leveranciers met eigen personeel ingehuurd worden als deze in het bezit zijn van een geldige G-Rekening of bereid zijn om een G-Rekening aan te vragen bij inzet van hun kandidaat via BlueTrail.