Projectmanager

Noord-Holland 36 u p/w HBO;Universitair
Swoosh-headers

Functieomschrijving

De organisatie is een programma gestart met als doelstelling om per 31 december 2021 alle business- en infrafunctionaliteiten niet meer te hosten in datacenter van de organisatie. Er zijn drie wegen waarlangs dit moet worden gerealiseerd:

 1. het (laten) overbrengen van de applicatie naar de Cloud
 2. het laten overbrengen van de te continueren applicaties naar het zogenaamde HenT platform van KPN
 3. het opruimen van een applicatie voor 31 december 2021.
In scope van het programma is het migreren van (doel)applicaties business en ICT inclusief het uitvoeren van platform (en indien noodzakelijk application) life cycle management. Niet in scope van het programma is het sluiten/ontmantelen van DC Amstel 1 (door ICT - CCTAB en Hosting, en Facilitair) en het ontwikkelen van zelfbouw applicaties op het Public Cloud based platform als vervanging van bestaande applicaties.
Voor de migratie is de organisatie op zoek naar een migratiemanager. Hij/zij gaat onderdeel uitmaken van het transitie- en migratieteam dat onder leiding staat van een programmamanager.

De opdracht betreft het begeleiden van de migratie van bedrijfsapplicaties naar het datacenter van de leverancier van de Gemeente Amsterdam. Hieronder vallen de volgende taken en verantwoordelijkheden:
 • in samenwerking met de functioneel beheerders, technisch applicatiebeheerders, (keten)informatiemanagers, etc. de applicatie-intakes voorbereideing;
 • in samenwerking met de migratieconsultants van de leverancier uitvoeren van de applicatie-intakes;
 • het analyseren van en adviseren over de te volgen migratiestrategie per applicatie;
 • het ondersteunen van het besluitvormingsproces met applicatie-eigenaren en IV managers;
 • na besluitvorming regisseren van de uitvoering van de applicatiemigraties, denk aan:
  • het beoordelen van het migratieplan, de migratiedraaiboeken, master test plan en de testplannen;
  • het rapporteren over de voortgang van de opbouw van de nieuwe infrastructuur en de applicatiemigraties door de leverancier;
  • het managen van de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd door de interne organisatie (packages, installeren, testen, etc.);
  • het toezien op het in beheer nemen van de applicaties bij de leverancier.
De migratiemanager rapporteert wekelijks over de voortgang, risico's en maatregelen. Als migratiemanager heb je te maken met een groot aantal spelers, denk aan de infraleverancier, de applicatie-eigenaren, de product owners, de informatie architecten, functioneel beheerders, technisch applicatiebeheerder en diverse derde partijen (bv. Applicatieleveranciers).

De migratiemanager heeft een passie voor techniek en verandering. De ideale kandidaat is resultaatgericht, creatief, beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en weet mensen aan het doel te binden. Hij/zij heeft een sterke drive om resultaten binnen de gestelde limieten van tijd, budget en kwaliteit te halen en weet met zijn/haar pragmatische aanpak snel de juiste mensen (van alle stakeholders in het migratietraject) om tafel te krijgen om problemen te adresseren en besluiten te vormen. Tevens heeft de kandidaat aantoonbare ervaring in politiek gevoelige en complexe omgevingen. De kandidaat dient stevig in zijn/haar schoenen te staan, zijn/haar scope goed te kunnen bewaken en te kunnen acteren volgens het motto "deadlines don't move". Tegelijkertijd dient hij/zij zich als een kameleon aan te kunnen passen aan de verschillende stakeholder waarmee hij/zij te maken krijgt.

Wat wordt er van jou gevraagd?

KNOCK-OUT:

 • Je beschikt minimaal over HBO/WO werk- en denkniveau en beschikt minimaal over een afgeronde HBO opleiding.
 • Je hebt succesvolle ervaring met applicatie-migraties binnen grote organisaties, waarbij je de bovenstaande taken en verantwoordelijkheden had.
 • Je bent in het bezit van minimaal 1 relevante referentie.
Reacties van kandidaten die geen kennis van/ervaring met de gestelde eisen hebben, worden door de opdrachtgever terzijde gelegd.

Gunningscriteria:
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.
 • Je hebt ervaring in politiek gevoelige en complexe omgevingen.
Competenties:
 • Analytisch vermogen
 • Omgevingsbewustzijn
 • Samenwerken
 • Relatiebeheer
 • Resultaatgerichtheid
 • Overtuigingskracht

Begint jouw trail hier?
Reageer direct
In het kort


Referentienummer 2020-44135
Locatie Amsterdam
Startdatum 11 januari 2021
Einddatum 31 december 2021
Optie op verlenging Ja
Uren per week 36 u p/w

Sluitingsdatum 24 december 2020 07:00

Kan ik je op weg helpen?

Albert de Feij

a.defeij@bluetrail.nl
+31 (0)6 184 204 34
Whatsapp mij

Begint jouw trail hier?

Stuur ons je CV met een korte opdrachtgerichte motivatie.

Swoosh-CTA

Discover your BlueTrail

Onze weg naar jouw nieuwe carrière

Bluetrail-nieuws-2

Snelle respons en opvolging

Nadat jij op een opdracht hebt gereageerd, nemen wij binnen 24 uur contact met jou op en behandelen we jouw reactie.

Bluetrail-nieuws-1

Persoonlijk contact

We gaan met jou in gesprek. Wij kijken niet alleen naar je kennis en werkervaring, maar vooral naar jou als persoon. Dit is voor zowel de professional als de opdrachtgever belangrijk, wij willen de juiste match maken! Als we eenmaal de juiste match hebben gevonden, dan begint jouw BlueTrail en stellen we je voor aan de opdrachtgever!

Bluetrail-nieuws-3

Match en uitwerking

Bij een succesvolle match worden de contracten opgesteld. Door middel van innovaties en digitalisering proberen wij dit proces zo kort mogelijk te maken. Zo kun jij doen waar je goed in bent, terwijl wij zorgen voor alle administratie!

Bluetrail-nieuws-4

Heldere communicatie en ontzorging

Ook tijdens jouw opdracht staan wij altijd voor je klaar. Onze fieldmanagers zorgen er persoonlijk voor dan alles succesvol verloopt!

Swoosh-footer (1)

Follow our trail