Business Analist

Utrecht 32 u p/w 3 maanden Geen
Swoosh-headers

Functieomschrijving

EDSN is een snelgroeiende organisatie. Bij EDSN draag jij bij aan de verduurzaming van Nederland. Elke dag. Sámen met onze partners in de energiesector. Met jouw kennis van procesmodellering én van de Nederlandse energiemarkt zorg jij voor het professionaliseren van het EDSN Kennissysteem. Daarmee draag jij bij aan een duurzame marktfacilitering. Wij hebben flinke ambities, daarom zijn we op zoek naar jou!

Werk aan het Kennissysteem van EDSN
EDSN is namens de Regionale Netbeheerders verantwoordelijk voor het automatiseren en uitvoeren van processen voor de Centrale Marktfacilitering van ons energielandschap. Nederland zit midden in de energietransitie met veel proces- en softwarewijzigingen tot gevolg. Wij willen de kwaliteit hiervan op het hoogste niveau houden. Het is dan ook belangrijk dat wij ons systeemlandschap, de data en de processen goed vastleggen en onderhouden. Om dit te faciliteren werkt EDSN aan een kennissysteem waarin we alles volgens vaste standaarden vastleggen. Deze informatie wordt op een overzichtelijke manier ter beschikking gesteld aan de diverse stakeholders. Dit geeft inzicht in de actuele werkwijze, helpt bij de impactbepaling van wijzigingen en bij het ontwikkelen van nieuwe processen en programmatuur. De basis voor dit systeem is gelegd in de tool Enterprise Architect.

Jij levert een belangrijke bijdrage aan dit kennissysteem door processen te modelleren en te beschrijven in Enterprise Architect. Je overlegt met de diverse kennishouders en architecten over de inhoud en opzet. Je stelt de documentatie op een gebruiksvriendelijke manier beschikbaar via het documentatie platform Confluence en het publicatieplatform MijnEDSN.

Dit ga je doen    

 • Inventariseren van de nog vast te leggen en de te wijzigen procesmodellen
 • Vastleggen van processen en use cases in Enterprise Architect
 • Aanbrengen functionele scheiding o.b.v. waardestromen en Business Solutions
 • Leggen van koppelingen tussen processen, architectuur, business services en applicaties
 • Uitbouwen van het documentatie- en publicatieplatform
 • Opstellen, valideren en aanvullen (proces)documentatie
 • Publiceren nieuwe documentatie
 • Opstellen, valideren en uitbreiden van de handleidingen voor het kennissysteem
Hier krijg jij energie van
Jij wilt graag goede kwaliteit leveren zodat jouw procesbeschrijvingen -documentatie het juiste inzicht geven voor alle gebruikers. Je gaat proactief op pad om de juiste informatie op te halen bij de proceskenners. Op een efficiënte wijze stel je de juiste vragen om het proces snel helder boven water te krijgen. Vervolgens stel je accurate procesbeschrijvingen op in Enterprise Architect. Het juiste detailniveau en overzichtelijkheid zijn erg belangrijk. Vanuit jouw kennis van de energiesector weet je de processen goed aan elkaar te koppelen, te relateren aan de systeemarchitectuur en te verbinden aan de services die in de tool zijn vastgelegd.

Wat wordt er van jou gevraagd?

Eisen bij de opdracht:

 • Je beheerst de Nederlandse taal zowel schriftelijk als woordelijk uitstekend.
 • Je hebt uitgebreide kennis van en ervaring met Sparx: Enterprise Architect, Archimate, BPMN en UML.
Wensen bij de opdracht:
 • Je hebt kennis van de netbeheerwereld zoals in het NBility model beschreven
 • Je hebt kennis van de energiesector en marktprocessen.

Begint jouw trail hier?
Reageer direct
In het kort


Referentienummer 2024-05294
Locatie Amersfoort
Startdatum 1 augustus 2024
Einddatum 1 november 2024
Optie op verlenging Ja
Uren per week 32 u p/w

Sluitingsdatum 19 juli 2024 07:00

Kan ik je op weg helpen?

Lois Duivenvoorden

l.duivenvoorden@bluetrail.nl
+31 (0)6 272 569 30
Whatsapp mij

Begint jouw trail hier?

Stuur ons je CV met een korte opdrachtgerichte motivatie.

Swoosh-CTA

Discover your BlueTrail

Onze weg naar jouw nieuwe carrière

Bluetrail-nieuws-2

Snelle respons en opvolging

Nadat jij op een opdracht hebt gereageerd, nemen wij binnen 24 uur contact met jou op en behandelen we jouw reactie.

Bluetrail-nieuws-1

Persoonlijk contact

We gaan met jou in gesprek. Wij kijken niet alleen naar je kennis en werkervaring, maar vooral naar jou als persoon. Dit is voor zowel de professional als de opdrachtgever belangrijk, wij willen de juiste match maken! Als we eenmaal de juiste match hebben gevonden, dan begint jouw BlueTrail en stellen we je voor aan de opdrachtgever!

Bluetrail-nieuws-3

Match en uitwerking

Bij een succesvolle match worden de contracten opgesteld. Door middel van innovaties en digitalisering proberen wij dit proces zo kort mogelijk te maken. Zo kun jij doen waar je goed in bent, terwijl wij zorgen voor alle administratie!

Bluetrail-nieuws-4

Heldere communicatie en ontzorging

Ook tijdens jouw opdracht staan wij altijd voor je klaar. Onze fieldmanagers zorgen er persoonlijk voor dan alles succesvol verloopt!

Swoosh-footer (1)

Follow our trail