Joost Fraissinet – Senior Tester

Hoe ziet een dag eruit op je huidige opdracht?
Op mijn laatste opdracht werden mijn dagen gevuld met het reviewen van het nog niet definitieve Functionele Ontwerp (FO). Mijn resultaten deelde ik met de eigenaar van het Functioneel Ontwerp (FO) die dit dan meteen verwerkte. De goedgekeurde onderdelen in het FO verwerkte ik vervolgens naar Use Cases of acceptatiecriteria. Deze usecases en/of acceptatiecriteria heb ik als basis gebruikt voor het op te zetten van het testscript voor de Functionele Acceptatie Test (FAT) en de Gebruikers Acceptatie Test (GAT). Na het defininitief stellen van het FO, Use cases, acceptatiecriteria en testscripts ben ik vooral bezig geweest met het uitvoeren van de FAT en het begeleiden van de gebruikers die de GAT uitvoerden.

Wat zijn je lange termijn doelen en hoe past deze functie daarin?
Graag zou ik op het gebied van kwaliteit meer gaan doen en mijn kennis daar in op een hoger niveau willen brengen. Ook wil ik een vaste waarde voor het BlueTrail team worden, door mijn kennis en kunnen over te brengen aan anderen.

De eerder besproken opdracht helpt mij om binnen een agile team kwalitatief te kunnen verbeteren en ook, omdat niemand gelijk is, helpt het mij om mijn (sociale) communicatie op een hoger niveau te brengen.

Wat zijn volgens jou de belangrijkste kwaliteiten die nodig zijn om succesvol te zijn in deze functie?
Communicatief vaardig zijn, analytisch denken, in het belang van de (toekomstige) gebruiker denken, kritisch en kwaliteitsbewust zijn. Daarnaast is het denk ik altijd belangrijk om klaar te staan voor je omgeving, je kan het nooit zo druk hebben dat je niet de tijd hebt om iemand anders te kunnen helpen. Ook kan het helpen om te attenderen op verbeterpunten voor de toekomst.

Wat is je leukste BlueTrail herinnering?
Vorig jaar december hadden we een uitje met karten en escape rooms, ’s-avonds lekker uit eten geweest. Dit was meteen mijn kennismaking met de andere collega’s.

Waarom zouden nieuwe Professionals zich bij BlueTrail willen aansluiten?
BlueTrail is goed voor zijn mensen en werkt altijd mee aan de doorontwikkeling van haar mensen. Daarnaast staat BlueTrail goed in de markt en bied voldoende zekerheid aan het personeel.

Interesse in de inzet van Joost op een project?

Neem contact op met Rick van Lent!

E-mail: r.vanlent@bluetrail.nl
Mobiel: (06) 202 681 99

Bekijk mijn LinkedIn profielBekijk het LinkedIn profiel van Joost