hard skills van de toekomst

Data analytics, coderen en software ontwikkeling: de hard skills van de toekomst?

Gedreven door veranderende marktomstandigheden en nieuwe behoeften van klanten en medewerkers, volgen innovaties in technologie elkaar in rap tempo op en gaan ontwikkelingen in machine learning, IoT, Artificial Intelligence, virtual reality en robotics razendsnel.

Nieuwe technologieën vragen echter ook om nieuwe (digitale) vaardigheden. Vorig jaar heeft Salesforce onderzoek gedaan onder leidinggevenden naar hun perceptie van de toekomst van werk. Hieruit bleek dat 70 procent van de Nederlandse leidinggevenden denkt dat werknemers niet alleen nu, maar permanent nieuwe vaardigheden nodig zullen hebben. Denk hierbij aan veel gezochte hard skills zoals data analytics, coderen, het ontwikkelen van software of apps bouwen. In de nieuwe, digitale economie zullen deze vaardigheden net zo belangrijk zijn als het vermogen om te lezen en te schrijven.
Echter zijn soft skills net zo belangrijk. Organisaties hebben teams nodig die zich de voordelen van (nieuwe) technologie snel eigen maken, maar ze zijn ook afhankelijk van werknemers die andere ‘problemen’ kunnen oplossen. Nederlandse zakelijke leiders geven niet voor niets prioriteit aan nieuwe vaardigheden – zoals samenwerken (50 procent), emotionele intelligentie (39 procent) en interpersoonlijke vaardigheden (34 procent) – in de nasleep van de pandemie.

BlueTrail verwelkomt professionals met uiteenlopende skills. Ben je bijvoorbeeld een Dev Ops Engineer, UX Designer of Java Ontwikkelaar? Of ben je een Consulent, Adviseur of Coach? We leren je graag kennen! Bekijk onze vacatures of neem contact met op met onze recruiters!

 

Bron: Managersonline.nl

More from our blog: