zzper opleiding volgen

Zzp’er en investeren in een opleiding

Sharing is caring!

Voor de meeste werknemers zijn er vaak allerlei opleidingsbudgetten beschikbaar. Als zzp’er ben je zelf verantwoordelijk voor je ontwikkeling. Voor wie nooit echt geïnvesteerd heeft in zichzelf, kan het een enorme stap zijn om zich voor een cursus van een paar duizend euro in te schrijven. Deze kosten verdien je echter terug; het is dus een goede investering. Je leert veel en je kunt jezelf ontwikkelen. Want vaak blijf je als zzp’er met jouw vaardigheden in dezelfde sfeer: je wordt ingehuurd voor wat je al kan, niet voor jouw potentiële vaardigheden.

Onderzoeker en business coach Ilse Schrijver: “Wil je niet direct veel geld investeren, kijk dan online bij een branchevereniging. Vaak is daar ook veel informatie te vinden. Ga naar netwerkbijeenkomsten binnen je branche maar ook daarbuiten. Dat kost allemaal niet zo veel tijd of geld.”
Verder kun je ook beginnen met het kopen van een boek of een uurtje sparren met iemand. Ilse: “En als je geen werk hebt en weinig geld, dan zijn er ook gratis cursussen via ‘Nederland leert door’ of ‘Coursera’. De KvK biedt veel cursussen en trajecten aan. En ook vanuit gemeenten wordt er veel aangeboden. Zeker voor startende ondernemers is dit heel interessant. Voor een relatief klein bedrag is er veel aanbod.”

Wil je toch wel een opleiding volgen? Stel dan eerst doelen, bedenk eerst wat je wil om vervolgens stappen te zetten. Wil je meer kennis over een bepaald onderwerp binnen jouw vakgebied, investeer dan in die kennis. Wil je jouw onderneming laten groeien door mensen aan te nemen? Investeer dan in ondernemersvaardigheden.

De wereld staat niet stil. Als zzp’er kun je je ontwikkelen op ondernemersgebied of op je vakgebied. Uiteindelijk kun je die opgedane kennis en kunde ook desgewenst meenemen in jouw uurtarief. Want je kan steeds meer en dat geeft weer ruimte voor het uitbreiden van je opleidingsbudget.

 

 

Bron: ZiPconomy

Follow our trail