vrouwen in de ict

Vrouwen kiezen steeds vaker voor een beroep in de ICT

Sharing is caring!

De instroom van vrouwelijke ICT’ers neemt jaar op jaar toe, maar het aantal vrouwelijke ICT’ers blijft nog steeds achter bij mannen.

Gelukkig lijkt hier de afgelopen jaren verandering in te komen. In 2020 is de groei van het aantal vrouwelijke ICT’ers 6,5 procent terwijl de groei van het aantal mannelijke ICT’ers 1,7 procent bedraagt. De behoefte aan ICT-specialisten groeit. Daarbij neemt de vraag naar ICT-vaardigheden toe bij vrijwel alle functies. In totaal werken er 542.000 mensen als ICT’ers, dit is 6 procent van de 9 miljoen werkenden in Nederland. Van alle ICT’ers werkt ruim 70 procent buiten de traditionele IT-sector(en). Een gevolg hiervan is dat de verschillen in functiekenmerken en -vereisten tussen beroepen afnemen. Dit maakt de arbeidsmarkt meer dynamisch waardoor een overstap naar andere beroepen in een andere sector eenvoudiger wordt. Digitalisering biedt dus kansen en vrouwen lijken die kansen nu te grijpen wat de diversiteit binnen de arbeidsmarkt ICT ten goede komt.

Op zoek naar een uitdagende functie binnen de ICT? BlueTrail helpt je verder! Wekelijks plaatsen wij tientallen nieuwe opdrachten online binnen onder andere de overheid en publieke sector, IT, onderwijs, zorg, telecom, civiele, bouw en financiële sector. Bekijk direct onze vacatures op onze Vacature pagina.

 

Bron: Managersonline.nl

Follow our trail