covid-19-thuiswerktips

Covid-19 | Thuiswerk tips

Door de Corona uitbraak zitten veel Nederlanders aan huis gekluisterd. Voor sommigen is dit even wennen, anderen zijn het thuiswerken al gewend. Toch blijft het passen en meten, Nederland lijkt stil te liggen. Hoe kun je vanuit huis productief werken?

Wij geven 5 tips

TIP 1: Kies voor een rustige omgeving.
Ga voor een werkplek met zo min mogelijk storende factoren. Denk ook aan een visueel rustige plek. Berg eventuele rommel op, zo kun je je beter concentreren.

TIP 2: Zorg voor variatie in je werkhouding.
Na ongeveer een uur te hebben gezeten, is het goed om even te bewegen of te staan. Heb je de mogelijkheid om staand te werken, doe dit dan om de zoveel tijd.

TIP 3: Las een pauze in.
Op kantoor neem je ook pauze, dus waarom thuis niet? Maak een gezonde lunch en ga als het kan even in de tuin of op het balkon zitten. Vergeet ook niet om jouw koffie- of thee pauze te nemen en om voldoende water te drinken.

TIP 4: Breng structuur aan.
Ook thuis is timemanagement en productiviteit belangrijk. Maak een to-do lijst van wat je in de loop van de dag gaat doen en wanneer en hou dit goed bij.

TIP 5: Blijf verbonden met je collega’s.
Door thuis te werken kun je je afgesneden voelen van je collega’s. Voorkom dit door regelmatig contact te houden. Bij BlueTrail gebruiken wij WhatsApp en Microsoft Teams.

More from our blog: