linkedin service marketplace

Service Marketplace: LinkedIn opent nieuwe marktplaats voor freelancers

Sharing is caring!

LinkedIn heeft een nieuwe marktplaats voor zelfstandige professionals: LinkedIn Marketplace. Met deze nieuwe dienst kunnen freelancers een ondernemersprofiel aanmaken en daarop aangeven voor welke diensten ze kunnen worden ingehuurd. Deze service is nu wereldwijd voor iedere LinkedIn-gebruiker beschikbaar.

De marktplaats is voorlopig nog gratis, in tegenstelling tot andere diensten voor recruitment die LinkedIn aanbiedt. Maar de mogelijkheden zijn tot nu toe nog erg beperkt. Freelancers kunnen niet zelf op zoek gaan naar opdrachten, ze moeten door opdrachtgevers gevonden worden.
Opdrachtgevers die interesse hebben om via Service Marketplace in te huren, moeten kandidaten opsporen via het algemene zoekvenster. Als een opdrachtgever een opdracht intikt, komt LinkedIn met de aanvullende suggestie “in Service Marketplace”. Daarop klikkend komen opdrachtgevers bij een lijst met kandidaten die die diensten aanbieden. Die kandidaten worden gerangschikt op basis van hun connectie met de zoeker. Het hoogst komen die kandidaten die al een link hebben met de opdrachtgever, hetzij via personen, hetzij via organisaties.

Op de nieuwe marktplaats staan 250 vakgebieden. Het plan is om dat uit te breiden naar 500, vertelde product manager Matt Faustman aan Techcrunch.com. Ook over de uitbreiding met andere functionaliteiten wordt nog nagedacht.

Meer informatie is te vinden op de website van LinkedIn.

 

 

Bron: ZiPconomy

Follow our trail