Functioneel Beheerder

Zuid-Holland 36 u p/w 5 maanden
Swoosh-headers

Functieomschrijving

Om onze ministeries goed te blijven bedienen, willen we ons verder ontwikkelen. Dat doen we in interactie met onze klanten, de ministeries. Want wij zijn ICT-dienstverlener van en voor het Rijk, en zijn trots op onze publieke taak en de grootschalige projecten die ertoe doen.


Het ontstaan van SSC-ICT

Aan het begin van dit millennium verzorgden alle ministeries zelf – en onafhankelijk van elkaar – de ICT-werkplekken voor hun ambtenaren. Om voor deze dienstverlening één efficiënte en uniforme lijn te creëren hebben de verschillende ICT-organisaties hun werkzaamheden gebundeld. Door de jaren heen zijn er verschillende samenstellingen en benamingen geweest, maar sinds 2014 is SSC-ICT een feit.


Waar staan we nu?

SSC-ICT is uitgegroeid tot een organisatie van circa 1.200 medewerkers en draagt bij aan een eigentijdse rijksdienst met veilige, flexibele en slagvaardige ICT-diensten. Wij verlenen deze diensten aan de volgende ministeries:

 • Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
 • Justitie en Veiligheid.
 • Buitenlandse Zaken.
 • Infrastructuur en Waterstaat.
 • Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
 • Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
 • Financiën.

ICT moet er altijd zijn en is in toenemende mate cruciaal voor de primaire processen van deze ministeries. Onze rijkscollega’s werken op verschillende locaties en apparaten: via desktop en laptop, maar ook op tablet en smartphone. Snelheid en flexibiliteit worden steeds belangrijker. De ICT verzorgen voor én met het Rijk is een uitdagende taak. Het werkveld is divers en de veiligheidseisen zijn hoog.


Waar zijn we naar op weg?

SSC-ICT groeit naar één organisatie met één gezicht. We blijven werken aan een transparante werkwijze en optimale dienstverlening: standaard waar het kan, maatwerk waar het moet. De ministeries vertrouwen hierbij op onze veilige, betrouwbare ICT-diensten die altijd beschikbaar zijn.

Het doel: stabiele ICT-diensten leveren in een snel veranderende digitale wereld.

"Dit doen wij door samen te werken, te leren van elkaar, de beleving van gebruikers centraal te stellen, en vooral door plezier te hebben in ons werk!"


SSC-ICT - Business Unit IT Applicatie Services (BAS) 

Deze business unit heeft als hoofdtaak het leveren van diensten die voorzien in de unieke behoefte van één of enkele afnemers. Dergelijke diensten zijn veelal gerelateerd aan één specifiek primair proces van die afnemer en kennen daarmee een beperkt potentieel om bij meerdere afnemers aangeboden te worden.


Functieomschrijving

Het team waar je onderdeel van wordt beheert een aantal belangrijke rijksbrede applicaties. Een van de applicaties is het Rijksportaal. Dit is het intranet van de rijksoverheid. Het meeste tijd in het team gaat voornamelijk naar het beheer van dit portaal. Daarnaast helpen wij in een project met het doorontwikkelen en voeren wij de testen uit namens de stackholders en gebruikers. De bedoeling is dat je begint met call afhandeling zodat je de systemen goed leert kennen. Deze calls komen binnen via ons Topdesk systeem. Heb je genoeg ervaring opgedaan en hebben wij vertrouwen in je is er ruimte om ook mee te doen aan de acceptatie testen onder leiding van een test coördinator. Daarnaast zou je ook mee kunnen meehelpen in de doorontwikkeling van de applicaties obv scrum. Of als je het leuk vindt en je hart ligt bij technisch beheer is er ook ruimte om mee te helpen met het updaten van de diverse applicaties en servers. Er zijn dus veel mogelijkheden in het team. Wat je gaat doen is helemaal afhankelijk van jou ervaring, leercurve, motivatie en inzet. Om snel te kunnen beginnen is het een pre als je een aantal jaren ervaring en kennis hebt van relatief complexe Enterprise ICT omgevingen bij voorkeur opgedaan binnen de Rijksoverheid. Je bent een gedegen breed georiënteerde IT specialist die kennis en ervaringen heeft met een of meerdere CMS'en. Daarnaast geen 9 tot 5 mentaliteit want er moet ook af en toe 's avonds gewerkt worden vanwege een release uitrol of update op productie. We werken voornamelijk remote dus thuiswerken is geen probleem maar let wel we gaan minimaal 1x (op woensdag), maximaal 2x per week naar kantoor. Dan verwachten wij jou ook op locatie in Den Haag.

Wat wordt er van jou gevraagd?

Eisen bij de opdracht:


 • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring als Functioneel beheerder.
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met CMS.

Wensen bij de opdracht:


 • Je hebt ervaring met het Rijksportaal.
 • Je hebt ervaring met testen/testing.
 • Je hebt ervaring met Agile werken.

Gewenste competenties:


 • Adviesvaardigheden
 • Samenwerken
 • Communicatievaardigheden
 • Klantgericht

Begint jouw trail hier?
Reageer direct
In het kort


Referentienummer 2024-04017
Locatie Den Haag en thuiswerken
Startdatum 1 juli 2024
Einddatum 30 november 2024
Optie op verlenging Nee
Uren per week 36 u p/w

Sluitingsdatum 19 juni 2024 08:00

Kan ik je op weg helpen?

Ben Wijnants

b.wijnants@bluetrail.nl
+31 (0)6 814 085 10
Whatsapp mij

Begint jouw trail hier?

Stuur ons je CV met een korte opdrachtgerichte motivatie.

Swoosh-CTA

Discover your BlueTrail

Onze weg naar jouw nieuwe carrière

Bluetrail-nieuws-2

Snelle respons en opvolging

Nadat jij op een opdracht hebt gereageerd, nemen wij binnen 24 uur contact met jou op en behandelen we jouw reactie.

Bluetrail-nieuws-1

Persoonlijk contact

We gaan met jou in gesprek. Wij kijken niet alleen naar je kennis en werkervaring, maar vooral naar jou als persoon. Dit is voor zowel de professional als de opdrachtgever belangrijk, wij willen de juiste match maken! Als we eenmaal de juiste match hebben gevonden, dan begint jouw BlueTrail en stellen we je voor aan de opdrachtgever!

Bluetrail-nieuws-3

Match en uitwerking

Bij een succesvolle match worden de contracten opgesteld. Door middel van innovaties en digitalisering proberen wij dit proces zo kort mogelijk te maken. Zo kun jij doen waar je goed in bent, terwijl wij zorgen voor alle administratie!

Bluetrail-nieuws-4

Heldere communicatie en ontzorging

Ook tijdens jouw opdracht staan wij altijd voor je klaar. Onze fieldmanagers zorgen er persoonlijk voor dan alles succesvol verloopt!

Swoosh-footer (1)

Follow our trail