opdrachten via linkedin

Nieuwe opdracht binnenhalen via LinkedIn?

Sharing is caring!

Maak jij al optimaal gebruik van jouw LinkedIn account? Zo niet dan is dit misschien wel het moment. Maar liefst zestien procent van de werkende Nederlanders haalt via zakelijke social media zoals LinkedIn nieuwe deals binnen. Dit blijkt uit een onderzoek wat is uitgevoerd door PanelWizard. Het aantal succesvolle social sellers lijkt nog groter te kunnen, want maar liefst twee derde van de respondenten vindt digitaal netwerken met vreemden nog ongemakkelijk.

Werkenden tot 40 jaar presteren het best op LinkedIn. Zo haalt ruim een vijfde van hen via het sociale platform nieuwe opdrachten binnen. De mate van succes hangt niet alleen af van de digitale handdruk, maar ook hoe mensen zich online profileren. Waar dertigers (elf procent) hun successen op carrière gebied weleens overdrijven, zijn zestigplussers (twee procent) veel bescheidener over hun werkprestaties. Maar liefst 36 procent van hen zit dan ook niet te wachten op connectieverzoeken van vreemden, terwijl twee derde van de jongeren daar wel voor open staat.

BlueTrail is actief op social media, zo delen wij regelmatig uitdagende opdrachten waar wij professionals voor zoeken maar ook posten wij handige tips & tricks en de laatste nieuws uit de (detacherings)branche. Volg je ons nog niet op LinkedIn? Dat kan hier!

 

Bron: Managersonline

Follow our trail