linkedin-profielfoto-tips

LinkedIn profielfoto

Onderschat jouw LinkedIn profielfoto niet! Tegenwoordig is een goede, professionele profielfoto een must en het versterkt jouw (online) reputatie. Het is het eerste wat mensen zien, dus ook een potentiële opdrachtgever. Wij hebben 5 handige tips voor je samengesteld!

Tips voor een goede LinkedIn profielfoto

TIP 1: Leg de focus op je gezicht.
Zo is jouw uitstaling het beste te zien en het is ook het meest duidelijk voor een LinkedIn foto.

TIP 2: Vergeet je schouders niet.
Een profielfoto met alleen jouw gezicht komt niet heel professioneel over. Vergeet niet om ook een stukje van je schouders op de foto te zetten. Dit staat altijd goed en het ook nog eens makkelijker vast te leggen.

TIP 3: Let op je lichaamshouding.
Sta rechtop en draai je lichaam een klein beetje schuin. Houd je gezicht wel richting de camera! De camera op ooghoogte naar je toe gericht staat het mooist.

TIP 4: Let op je achtergrond.
Ga voor een eenvoudige, clean achtergrond. Heb je bijvoorbeeld een zwarte blouse aan? Kies dan geen donkere achtergrond. Extra tip: gebruik de portretfunctie op je telefoon! Dat maakt de achtergrond minder scherp.

TIP 5: Let op de belichting.
Belichting is belangrijk, let erop dat de belichting egaal is en vermijd schaduwen. Speel voor safe en maak de foto buiten, bij natuurlijk daglicht en tegen de zon in.

More from our blog: