tips voor gratis opleiding en ontwikkeling als zzp-er

Enkele tips voor gratis opleiding en ontwikkeling als zzp’er

Sharing is caring!

Waar er voor werknemers veelal opleidingsbudgetten beschikbaar zijn, ben je als zzp’er zelf verantwoordelijk voor je scholing en ontwikkeling. De praktijk leert: zelfstandigen volgen veel minder vaak een opleiding dan mensen in loondienst. Ook al is het van groot belang om je als zzp’er te blijven ontwikkelen en op de hoogte te blijven van de laatste trends in je vakgebied.

Lees de tips voor gratis scholing en ontwikkeling om je positie op de arbeidsmarkt te versterken. En je kansen op nieuwe opdrachten en verkopen te vergroten.

Gratis coaching dankzij subsidieregeling
Wil je als zzp’er je concurrentiepositie versterken? Of weten waar je goed in bent en nieuwe paden inslaan? Volg dan een gratis coachingstraject bij Werkprikkel, een initiatief dat wordt gefinancierd door de overheid (via de subsidieregeling NL leert door) en wordt ondersteund door ikwordzzper.nl. Elke zzp’er of andere zelfstandig ondernemer tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd kan zich bij Werkprikkel inschrijven voor een persoonlijk ontwikkeltraject met coachgesprekken en een online arbeidsmarktscan. Hierbij worden jouw eigenschappen en competenties in kaart gebracht.

Werkprikkel stimuleert je om het beste uit jezelf te halen. Je wordt gekoppeld aan een deskundige, ervaren coach, die in vier sessies van één uur tot een ontwikkeltraject komt waar je mee verder kunt. Een traject met jouw loopbaancoach neemt zes tot acht weken in beslag en mag maximaal vier maanden duren. De coaching moet vóór 26 september 2022 zijn afgerond.

STAP-budget voor scholing en ontwikkeling
Sinds 1 maart 2022 kunnen zzp’ers en andere werkenden of werkzoekenden aanspraak maken op STAP-budget, een subsidieregeling waarbij jaarlijks maximaal € 1.000 kan worden aangevraagd voor scholing en ontwikkeling. Het kabinet wil hiermee mensen de mogelijkheid bieden om meer eigen regie te nemen bij hun loopbaanontwikkeling. Met het geld kun je een cursus, training of opleiding volgen.

Gezien de run op het STAP-budget is het budget voor maart al op en vis je als zzp’er achter het net. Er komen echter nieuwe kansen, want er zijn in 2022 nog vier aanvraagrondes: in mei, juli, september en november. In totaal kunnen ruim 160.000 personen scholing volgen.

Het Ondernemerscollectief helpt je op weg met workshops en online trainingen
Wil je je kennis en ervaring een boost geven met branche- of vakgerichte evenementen, seminars, netwerkbijeenkomsten, leerzame workshops en online trainingen? Word lid van Het Ondernemerscollectief, dat je verder op weg helpt. Naast scholing en training word je als lid ondersteund met diverse helpdesks. Bijvoorbeeld op het gebied van verzekeringen, fiscale zaken, pensioenen en al je ondernemersvragen.

En dat is nog niet alles. Het Ondernemerscollectief is aangesloten bij de Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN), dat bij belangrijke zzp-zaken die verband houden met verbetering van de arbeidspositie van zzp’ers als landelijke belangenbehartiger optreedt.

Unlimited Learning
Ben je als zzp’er klaar om een volgende stap te zetten? Profiteer dan van Unlimited Learning. Dit leerplatform biedt zzp’ers en andere ondernemers de keuze uit 250 gecertificeerde trainingen, webinars, podcasts en cursussen, uiteenlopend van online marketing, boekhouden en arbo-wetgeving tot talen, mindfulness en yoga. Met het diverse aanbod kun je je op professioneel en persoonlijk vlak blijven ontwikkelen. Je vergroot hiermee de kansen op groei van je bedrijf.

 

Bron: Ikwordzzper.nl

Follow our trail