covid-19-digitaal-vergaderen

Covid-19 | Digitaal vergaderen

Sharing is caring!

Inmiddels zijn veel mensen vanuit huis aan het werk. Meer dan ooit is communicatie belangrijk, en nu ook nog eens op afstand! Omschakelen dus. Gelukkig kunnen wij digitaal vergaderen maar dan praat je wel tegen een camera in plaats van face to face. Dan is persoonlijk blijven belangrijk! Wij geven 5 tips zodat je op een optimale wijze digitaal kunt vergaderen. Lees je mee?

Tips voor digitaal vergaderen

TIP 1: Let op de hoogte van de camera.
Zorg ervoor dat je gezicht goed in het midden staat. Pas je laptop aan zodat je optimaal in beeld bent. Werk je met een webcam? Plaats er dan bijvoorbeeld wat boeken onder.

TIP 2: Let op de afstand tot de camera.
Mensen zien je vaak klein afgebeeld op het scherm dus hoe verder weg je bij de camera zit, hoe kleiner je wordt op het scherm. Maak jouw online call persoonlijker door dichter bij de camera te zitten.

TIP 3: Zorg voor goed licht.
Ga niet met je rug naar het raam toe zitten, maar juist met je gezicht naar het raam toe. Heb je geen ramen? Gebruik een niet al te felle lamp en zet deze voor je gezicht zodat het licht op je gezicht valt.

TIP 4: Zorg voor goede audio.
Het is vervelend om veel moeite te moeten doen om iemand te verstaan. Is het druk bij je thuis? Ga dan het liefst in een rustige ruimte zitten. En moet je even wachten? Zet het geluid dan op mute!

TIP 5: Let op je kleding.
Je werkt voorlopig vanuit huis dus dan is het verleidelijk om in je joggingpak te werken. Niks mis mee! Heb je echter een digitale vergadering, zorg er dan voor dat je er netjes uitziet. Met bijvoorbeeld een nette blouse of mooie trui.

Follow our trail