Coronasteun opnieuw verlengd tot en met maart 2022

Sharing is caring!

Met het verlengen van de coronamaatregelen, verlengt het demissionaire kabinet ook het coronasteunpakket. Zo staan de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) en de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) ook in het eerste kwartaal van 2022 open.

Werkgevers kunnen straks ook voor de maanden januari, februari en maart 2022 de NOW aanvragen. Deze NOW 6 ligt op een vergelijkbaar niveau als de NOW 5 die werkgevers tot met 31 januari 2022 kunnen aanvragen voor de maanden november en december 2021. Zo moet een werkgever minimaal 20% omzetverlies hebben en blijft het vergoedingspercentage 85%. De volledige voorwaarden maakt het kabinet in januari 2022 bekend.

Ook TVL aan te vragen voor eerste kwartaal 2022
Ondernemers kunnen gebruikmaken van de TVL als zij meer dan 30% omzetverlies lijden (de vergelijkingsperiode om dit vast te stellen volgt nog). Het subsidiepercentage blijft 100%. Een mkb-onderneming kan maximaal € 550.000 ontvangen en grotere ondernemingen krijgen maximaal € 600.000.
Verder gelden er onder meer de volgende steunmaatregelen:

  • Verschillende regelingen voor financiering met staatsgarantie, zoals de speciale ‘coronavarianten’ van de BMKB en de GO en het Klein Krediet Corona (KKC) blijven in het eerste én tweede kwartaal van 2022 beschikbaar.
  • De tegemoetkoming voor de evenementenbranche wordt verlengd tot en met het derde kwartaal van 2022.
  • De versoepelde voorwaarden voor de bijstand voor zelfstandigen (Bbz) blijven gelden in het eerste kwartaal van 2022.

 

Bron: Rendement Online

Follow our trail