it vacatures verdrievoudigd

Aantal IT vacatures in 1 jaar verdrievoudigd

De Staffing Groep heeft onderzoek uitgevoerd (periodiek, middels De Staffing Monitor) en zij kwamen tot de conclusie dat er in een jaar tijd het aantal IT vacatures toenam met 200 procent, tot 600.000 IT vacatures. ‘Door de coronacrisis en de bijbehorende digitale transitie is de strijd om talentvolle IT’ers in een stroomversnelling geraakt’, aldus Wessel van Alpen jr., CEO van De Staffing Groep.

Opvallend: de tarieven van IT’ers lijken volgens het onderzoek nog nauwelijks in de lift te zitten, ondanks de sterk groeiende vraag. Dat heeft vooral ermee te maken dat IT’ers niet alleen een goed salaris belangrijk vinden, maar daarnaast ook veel waarde hechten aan zaken als werksfeer, een vast contract, weinig reistijd en interessante werkinhoud. Purpose en zingeving spelen een steeds grotere rol bij de keuze voor een werkgever.

Uit het onderzoek blijkt tevens dat Developer, Functioneel beheerder en Tester de populairste vacatures zijn onder IT sollicitanten. Binnen de businessgerelateerde IT functies gaat de voorkeur van sollicitanten uit naar IT consultant, -Projectmanager en -Projectleider.

BlueTrail beschikt wekelijks over tientallen nieuwe opdrachten bij interessante werkgevers binnen de overheid en publieke sector. Onze roots zitten in de IT, in 2011 zijn wij gestart als detacheringsbureau binnen de IT (de naam was in de beginjaren zelfs BlueTrail IT) en dagelijks zorgen onze recruiters voor de perfect match. Onze recruiters begeleiden professionals intensief tijdens de sollicitatieprocedure. Na plaatsing begeleidt en coacht onze fieldmanager de professionals. Wil je als IT professional weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

 

Bron: Werf&

More from our blog: