Technisch Manager Uitvoering Werven / Wal- en kluismuren, Sr.

De Senior technisch manager Werven / WKM gaat werken voor de afdeling Stadsingenieurs – makers van de Utrechtse buitenruimte. Stadsingenieurs is één van de zes afdelingen van Stadsbedrijven en is het interne ingenieursbureau van de gemeente Utrecht. We houden ons bezig met de unieke combinatie van kennis van de stad én techniek. Onze belangrijkste taak is het leveren van (ruimtelijke) expertise voor projecten gericht op duurzame ontwikkeling, inrichting en groot onderhoud van de openbare ruimte. Zowel onder- als bovengronds.
​​​​​​​
Voor deze opdracht zoeken wij een ervaren technisch manager (senior) die weet wat er komt kijken bij het voorbereiden van en herstellen van kades en kelders in een historische binnenstad waar de dynamiek en de technische uitdagingen groot zijn. Als technisch manager draai je mee in het IPM-team van een deelopgave van het programma werven. Je stuurt het technisch team aan dat zich bezig houdt met de technische vraagstukken die komen kijken bij het vervangen of renoveren van kades of kelders. Als technisch manager kom je uit de techniek en heb je jezelf langs deze weg bekwaamd in het vak. Je bent de spin in het web als het op techniek aankomt en hebt daarin ook je netwerk. Je bent bekend met een gemeentelijke organisatie en de politieke krachtvelden die daarin spelen. Je kunt de verschillende belangen afwegen en je overwegingen bespreken met de stakeholders en binnen het IPM-team. We zoeken een stevige technisch manager die niet bang is voor een uitdagende klus waar de (politieke) belangen soms groot kunnen zijn.

Je taken zijn:

 • Deelnemen aan het IPM teamoverleggen;
 • Het aansturen van het technische team. Je bent eindverantwoordelijk voor de inbreng en het resultaat van de technische invulling van de opdracht;
 • Verantwoordelijk voor een goede voorbereiding en aanbestedingsgereed maken de technische onderdelen van het project;
 • Een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het vakgebied en borging van de technische kennis in de gemeentelijke organisatie en SI in het bijzonder;
 • Ervaring met het vertalen van de uitvoeringspraktijk naar programma- en beleidsplannen. 

Wat wordt er van jou gevraagd?

KNOCK-OUT:

 • Je hebt tenminste HBO werk- en denkniveau en een civiele technische opleiding op dit niveau.
 • Je hebt minimaal 8 jaar ervaring met de rol van technisch manager in een IPM team en/of projectleider van complexe projecten in de openbare ruimte op dit niveau. 
 • Je hebt bijdragen geleverd aan de verbetering van de projectorganisatie. ​​​​​​​
 • Je hebt kennis en ervaring als technisch manager met een realisatiebudget van minimaal 5 miljoen in de afgelopen 5 jaar. 
Reacties van kandidaten die geen kennis van/ervaring met de gestelde eisen hebben, worden door de opdrachtgever terzijde gelegd.

Gunningscriteria:
 • Je hebt meer dan 8 jaar ervaring als technisch manager met het voorbereiden en realiseren renovatieprojecten van binnenstedelijke kademuren en kluismuren. 
 • Je hebt minimaal 8 jaar aantoonbare ervaring met (technisch) projectmanagement van complexe projecten in de openbare ruimte.
Competenties:
 • Je kunt goed communiceren en netwerken. Je denkt vernieuwend en ziet kansen waar ze liggen en je weet wat duurzaam werken binnen de stedelijke omgeving inhoud;
 • Je bent iemand die risico’s en afwijkingen signaleert en bespreekbaar maakt binnen het projectteam.

Wat krijg je er voor terug?

Referentienummer: 2022-03957
Omgeving: Utrecht
Startdatum: 1 augustus 2022
Einddatum: 1 augustus 2023
Optie op verlenging: Ja, 12x 1 maand
Aantal uur per week: 20
Intakegesprek: Nog niet bekend
Sluitingsdatum: Donderdag 30 juni om 18.00 uur

En? Ben je enthousiast?

Reacties ontvangen wij graag voorzien van:

• Nederlandstalig cv in Word formaat waaruit de gevraagde kennis en ervaring zoals gesteld in de aanvraag duidelijk blijkt.
• Het cv dient voorzien te zijn van naam, geboortedatum en woonplaats.
• Een korte, aan de opdracht gerelateerde motivatie waaruit de gevraagde kennis en ervaring duidelijk blijkt.
• Als wij verder het selectieproces ingaan vragen wij altijd om een zeer specifieke motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Er kan alleen bij leveranciers met eigen personeel ingehuurd worden als deze in het bezit zijn van een geldige G-Rekening of bereid zijn om een G-Rekening aan te vragen bij inzet van hun kandidaat via BlueTrail.