Synthetic Aperture Radar (SAR) Expert

Van oudsher grote radarsystemen moeten worden verkleind voor de huidige operationele platforms zoals onbemande vliegtuigen, kleine drones en kleine satellieten. Doordat de mogelijke dreigingen steeds diverser van aard worden, is het wenselijk om met geavanceerde radarbeeldstrategieën dreigingen beter te kunnen identificeren en classificeren. TNO ontwikkelt nieuwe radartechnologie voor dergelijke compacte radartoepassingen. Als SAR-deskundige verricht je zowel theoretische prestatieanalyses als modellering en specificatie van nieuwe systeemconcepten, met een goed begrip van zowel de RF- als de digitale verwerkingsaspecten van een dergelijk systeem. Naast het ontwerp van SAR-systemen en prestatie-evaluatie ben je betrokken bij de ontwikkeling van algoritmen voor nieuwe beeldvormende radartoepassingen, waarbij je geavanceerde mogelijkheden zult demonstreren. Je wordt ook betrokken bij het testen en evalueren van experimentele systemen tot TRL-niveau 7.

Als toonaangevende R&D-partner in Europa op het gebied van radartechnologie ontwikkelt de afdeling Radartechnologie van TNO het hele gamma van complete systeemconcepten en architecturen tot geïntegreerde microgolfschakelingen en antennes. Wij onderzoeken nieuwe technieken en passen deze toe, zoals compressive sensing, deep learning en kwantumradartechnologie. Wij beschikken over een groot, sterk team van radarexperts, software engineers, hardware-ontwikkelaars, EM/antenne-ontwerpers en andere experts, die in een open en ontspannen sfeer samenwerken om in de behoeften van onze klanten te voorzien. Wij worden gedreven door een verlangen naar technologische doorbraken, en jouw ideeën zijn welkom.

Je bent een analytisch aangelegde, gestructureerde teamspeler die gemakkelijk communiceert met collega’s van andere expertisegebieden en met verschillende achtergronden. Je hart ligt bij RF-sensoren, signaalverwerking, systeemtechniek en ruimtevaarttoepassingen, en je doet niets liever dan je kennis op deze gebieden uitbreiden. Je beschikt over praktijkervaring met SAR-systeemontwerp en beeldvormingsstrategieën, algoritmen en concepten voor informatie-exploitatie. In je werk op het raakvlak tussen onderzoek en toepassingen kom je met creatieve ideeën en weet je je collega’s en stakeholders enthousiast te maken voor jouw initiatieven. Je bent in staat om de ingewikkelde details van radar voor de lucht- en ruimtevaart duidelijk uit te leggen aan klanten en andere partijen. Je bent bereid om minimaal 3 dagen op kantoor (Den Haag) te werken voor interactie met je team en de collega’s van Radartechnologie.

Wat wordt er van jou gevraagd?

Eisen bij de opdracht:

  • Je beschikt over een masterdiploma of PhD in elektrotechniek of natuurkunde aangevuld met tenminste (bij voorkeur) 5 jaar relevante werkervaring.
  • Je hebt een wetenschappelijke achtergrond op een of meer van deze gebieden: trade-offs en prestatiebeoordeling in SAR-systeemontwerp, radarbeeldtechnieken, RF-elektronica en antennes, signaalverwerking, SAR-algoritmen, implementatie van detectie- en trackingalgoritmen.
  • Je hebt praktijkkennis van MATLAB en/of Python.
  • Je hebt praktijkkennis van systeemtechniekprincipes.
  • Je hebt ervaring met het testen en verifiëren van SAR-systemen.
  • Je hebt de bereidheid om minimaal 3 dagen op kantoor (Den Haag) te werken voor interactie met je team en de collega's van Radartechnologie.
  • Omdat je ook gaat werken voor opdrachtgevers in het defensie- en veiligheidsdomein is het noodzakelijk dat de AIVD een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) afgeeft. Daarom onderga je vooraf een veiligheidsonderzoek.

Wat krijg je er voor terug?

Referentienummer: 2023-05497
Omgeving: Den Haag/vanuit huis
Startdatum: z.s.m.
Einddatum: 1 juli 2024
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week: 40
Intakegesprek: Nog niet bekend
Sluitingsdatum: vrijdag 29 december 2023 om 12.00 uur

En? Ben je enthousiast?

Stuur ons je CV met een korte opdrachtgerichte motivatie. 
 
Ons proces
Wij geloven in intensief persoonlijk contact en streven naar een nauwe samenwerking waarin wij met kennis van de opdrachtgever zorgen voor de beste match. Wij behandelen binnen 24 uur je reactie en nemen vervolgens contact op om dit samen te bespreken. Bij een match worden de eisen en wensen van de opdracht smart uitgeschreven en adviseren we over de inhoud van je CV. Wij staan voor een heldere en transparante communicatie en trachten jou als professional volledig te ontzorgen tijdens het volledige proces. 
 
Follow the BlueTrail - Always on track to the perfect match