Subsidiespecialist Algemene Subsidieverordening 20 u p/w

Olst-Wijhe zoekt een subsidiespecialist met juridische achtergrond

De gemeente Olst-Wijhe is bezig met een herziening van haar subsidiebeleid voor secundaire voorzieningen. Tal van maatschappelijke organisaties en verenigingen ontvangen een (waarderings-)subsidie van de gemeente. Het proces voor de harmonisering van het subsidiebeleid in Olst-Wijhe is al gestart en dient in 2024 afgerond te zijn, waarbij de wens is om het meer passend te maken bij de huidige beleidsdoelstellingen. Onze huidige medewerker vertrekt en daarom zijn we op korte termijn op zoek naar een subsidiespecialist met een juridische achtergrond. De subsidiespecialist gaat onze beleidsmedewerkers helpen, om inhoudelijke beleidsdoelen te vertalen naar een eventuele nieuw subsidiemethodiek. Jij staat er vervolgens voor aan de lat, om dit najaar de Beleidsregels Subsidieverstrekking (BSV) en een Algemene Subsidieverordening (ASV) voor de secundaire voorzieningen op te leveren. Tevens ben je namens de gemeente het aanspreekpunt voor de secundaire voorzieningen, als het gaat om het nieuwe subsidiebeleid. Kortom, we zoeken een kartrekker die tevens het proces bewaakt, de beleidsregels en de algemene subsidieverordening opstelt en ervoor zorgt dat deze met een gedegen voorstel naar het college + Raad van Olst-Wijhe gaan. Een juridische achtergrond en enige ervaring met het formuleren van subsidiebeleid binnen een politiek bestuurlijke omgeving is vereist. Daarnaast zorgt deze kartrekker er, samen met de ondersteuners, voor dat het nieuwe subsidiebeleid vertaald wordt in goede on- en offline informatie voorziening naar de secundaire instellingen. Denk daarbij aan nieuwe subsidieformulieren, juiste informatie op onze site en het tijdig informeren van de secundaire voorzieningen middels de juiste communicatiemiddelen over de wijzigingen. 

Wat breng je mee?
Je bent een enthousiaste, initiatiefrijke, accurate en communicatief sterke collega met ten minste een afgeronde HBO- of WO-opleiding. Aanvullend heb je minimaal twee jaar recente werkervaring bij een gemeente als beleidsmedewerker, bij voorkeur specifiek met subsidies. Je werkt zelfstandig, neemt verantwoordelijkheid en zoekt de interne en externe samenwerking. Je schakelt makkelijk tussen je meer strategische en beleidsuitvoerende taken.

Daarnaast ben je maatschappelijk betrokken en je voelt je thuis in een kleine gemeentelijke organisatie die zich opstelt als partner in de samenleving. In onze organisatie tref je korte lijnen en krijg je veel ruimte om je werk zelfstandig te organiseren. Je werkt klantgericht en je komt de gemaakte afspraken na. Je werkt volgens de bedoeling, kijkt en denkt integraal en gaat analytisch te werk.

Wat wordt er van jou gevraagd?

Eisen bij de opdracht:

  • Je hebt minimaal een afgeronde HBO of WO opleiding.
  • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring bij een gemeente als beleidsmedewerker.
  • Je bent beschikbaar om minimaal 1 dag per week te werken op kantoor.
Wensen bij de opdracht:

  • Je hebt meerdere jaren werkervaring bij een gemeente als beleidsmedewerker.
  • Je hebt ervaring met subsidies, bij voorkeur bij een gemeente.
Competenties:

  • Je bent een enthousiaste, initiatiefrijke, accurate en communicatief sterke collega. Je werkt zelfstandig, neemt verantwoordelijkheid en zoekt de interne en externe samenwerking. Je schakelt makkelijk tussen je meer strategische en beleidsuitvoerende taken.
  • Daarnaast ben je maatschappelijk betrokken en je voelt je thuis in een kleine gemeentelijke organisatie die zich opstelt als partner in de samenleving. In onze organisatie tref je korte lijnen en krijg je veel ruimte om je werk zelfstandig te organiseren. Je werkt klantgericht en je komt de gemaakte afspraken na. Je werkt volgens de bedoeling, kijkt en denkt integraal en gaat analytisch te werk.

Wat krijg je er voor terug?

OpdrachtspecificatiesReferentienummer: 2024-02363
Omgeving: Olst-Wijhe
Startdatum: 1-5-2024
Einddatum: 31-12-2024
Gesprekken: De kennismakingsgesprekken vinden plaats op maandag 22 april 2024 tussen 13:00 en 15:00 uur in het gemeente huis in Wijhe. Hier graag rekening mee houden.
Optie op verlenging: 3 keer 3 maanden
Aantal uur per week: 20
Sluitingsdatum: vrijdag 12 april om 09.00 uur

En? Ben je enthousiast?

Stuur dan je CV met een korte opdrachtgerichte motivatie.

Ons proces
Wij geloven in intensief persoonlijk contact en streven naar een nauwe samenwerking waarin wij met kennis van de opdrachtgever zorgen voor de beste match.
Wij behandelen binnen 24 uur je reactie en nemen vervolgens contact op om dit samen te bespreken. Bij een match worden de eisen en wensen van de opdracht smart uitgeschreven en adviseren we over de inhoud van je CV. Wij staan voor een heldere en transparante communicatie en trachten jou als professional volledig te ontzorgen tijdens het volledige proces.


Follow the BlueTrail - Always on track to the perfect match