Solution Architect Publieksdienstverlening Common Ground 32-36 u p/w

Het programma versterken Common Ground zoekt een Solutionarchitect Dienstverlening.
De gemeente Utrecht is grootschalig in ontwikkeling. Om haar dienstverlening verdergaand te verbeteren ontwikkelen migreren we de komende jaren in een passend tempo onze dienstverlening naar het zogenoemde nieuwe Common Ground landschap. De Common Ground is de vernieuwing van ons gehele ICT dienstverleningslandschap en is nodig om onze dienstverlening verregaand te kunnen verbeteren. In de Common Ground ontwikkelen we nieuwe systemen zoals nieuwe kennisbanken, klantinteractiesystemen en Mijn omgevingen. Het belangrijkste van deze systemen is dat deze conform standaard informatiemodellen worden ingericht die het mogelijk maken om gegevens eenvoudiger te delen en ter beschikking te stellen aan onze inwoners. Wij zoeken een architect die ons helpt om de bijbehorende nieuwe architecturen, en met name de informatiearchitectuur, vast te leggen. 

Dit is de opdracht
Als solutionarchitect heb je kennis en ervaring met het in kaart brengen van het bedrijfs- en informatielandschap. Bij voorkeur heb je ervaring binnen de overheid en binnen het dienstverleningsdomein. Als architect werk je mee in de brede ontwikkeling van de Common Ground.

Specifiek:

 • Werk je de analyses van de business analist uit en vertaal je deze naar reële al dan niet gefaseerde architecturen;
 • Daarbij werk je de bijbehorende architectuurkaders en uitgangspunten, eisen en wensen behorende bij de te realiseren voorzieningen uit.
 • Werk je mee in aanbestedingen;
 • Bewaak je de architectuurkaders en het werken onder architectuur binnen projecten en Agile trajecten.
Plek in de organisatie
De Gemeente Utrecht heeft onder eindverantwoordelijkheid van de CIO van de gemeente een Programma Versterken Common Ground ingesteld. Dit programma draagt zorg voor de ontwikkeling en invoering van het Common Ground concept bij de gemeente in afstemming met andere gemeenten en de VNG. Jij draagt bij aan het team Publieksdienstverlening welke bezig is om haar generieke dienstverleningscomponenten richting de Common Ground te vervangen. De domein informatie en procesmanager is daarbij je eerste aanspreekpunt.

Wat wordt er van jou gevraagd?

Wensen bij de opdracht:

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau.   
 • Je hebt relevante werkervaring als solution architect en bij voorkeur ervaring met ICT-projecten bij overheidsorganisaties.   
 • Je hebt ervaring met architectuurmodellering in ArchiMate 2.1 of hoger, TOGAF en GEA.
 • Je hebt ervaring met het werken met Gemma en NORA en relevantie ontwikkelingen als Common Ground.
 • Je hebt ervaring met het werken in een architectuurtool (Bizzdesign architect/Enterprise Studio).
 • Je hebt ervaring met het Scrum/Agile werken.
Competenties:

 • Je kan functioneren binnen onze vier gemeentelijke kernwaarden centraal: open, wendbaar, scherp en betrouwbaar, je conformeert jezelf aan heldere afspraken en je hebt een servicegerichte en flexibele werkhouding.   
 • Je werkt - ongeacht de positie in de organisatie - in het belang van het grotere geheel van Samen Organiseren en Common Ground en heeft daarvoor brede basisvaardigheden.     

Wat krijg je er voor terug?

Opdrachtspecificaties
Referentienummer: 2023-06635
Omgeving: Utrecht
Startdatum: z.s.m.
Einddatum: 31 december 2024
Optie op verlenging: ja
Aantal uur per week: 32-36
Intakegesprek: 13 december 2023 van 08.30 tot 11.00 uur en 14 december van 08.30 tot 09.00 uur.
Sluitingsdatum: vrijdag 1 december 2023 om 08.45 uur. Reacties na deze tijd zullen in principe niet worden meegenomen in het selectieproces.

En? Ben je enthousiast?

Stuur dan je CV met een korte opdrachtgerichte motivatie.

Ons proces
Wij geloven in intensief persoonlijk contact en streven naar een nauwe samenwerking waarin wij met kennis van de opdrachtgever zorgen voor de beste match.
Wij behandelen binnen 24 uur je reactie en nemen vervolgens contact op om dit samen te bespreken. Bij een match worden de eisen en wensen van de opdracht smart uitgeschreven en adviseren we over de inhoud van je CV. Wij staan voor een heldere en transparante communicatie en trachten jou als professional volledig te ontzorgen tijdens het volledige proces.

Follow the BlueTrail - Always on track to the perfect match