Senior Projectmanager Waterbeheer

In reeds opgestarte en op termijn nieuw op te starten (middel)grote en complexe projecten geeft de ervaren projectmanager samen met het team invulling aan de voortgang, kwaliteitsbeheersing en de uitvoering van het werk over het gehele traject van de planvorming, de ontwerpvoorbereiding tot en met de oplevering en nazorg.

De projectmanager neemt verantwoordelijkheid voor de organisatie van het project en werkt waar passend met het Integraal Projectmanagementmodel (IPM). Onder aansturing van de projectmanager werkt het multidisciplinaire team integraal (het team bestaat uit bijvoorbeeld technisch vakspecialisten, projectbeheersers, contractadviseurs, omgevingsmanagers en toezichthouders).

De projectmanager kan van niets naar een realiseerbaar project toewerken. Hierbij voert de projectmanager de regie op de werkzaamheden en de aspecten scope, communicatie en beheersing. Met de gedegen technische achtergrond en veelzijdige ervaring in het vak coacht de projectmanager de mensen in het projectteam in hun professionele ontwikkeling. Prioriteit ligt in eerste instantie bij de opgestarte(middel)grote en complexe projecten: aanpassingen (waaronder procesautomatisering) op rioolwaterzuiveringen, het renoveren en/of bouwen van bruggen, sluizen en (grote) (polder en/of riool)gemalen.

Op termijn kan de kandidaat ook ingezet worden bij projecten zoals dijkverbeteringen, het realiseren van watergebiedsplannen, het leggen van grote drinkwater- en afvalwater (transportleidingen) en duurzaamheidprojecten zoals nieuwe sanitatie en aquathermie.

De projectmanager werkt binnen de afdeling Projecten, team Projectmanagement. Het team Projectmanagement bestaat uit een diverse groep mensen, waarin iedereen de ruimte krijgt om zijn eigen plek te vinden. Er wordt collegiaal samengewerkt, met passie voor de technische inhoud van het vak.

Wat wordt er van jou gevraagd?


KNOCK-OUT:

- Je hebt een afgeronde technische HBO opleiding en beschikt over WO werk en denkniveau
- Je bent in het bezit van een geldig VCA-Vol certificaat
- Je hebt minimaal 10 jaar werkervaring met werken voor overheid en/of semi overheidsinstantie
- Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring als projectleider
- Je hebt ervaring met projecten binnen de Civiele techniek
- Je hebt ervaring met Bouwkundig, Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde of Procesautomatisering.
- Je beschikt over relevante projectmanagement trainingen/ opleidingen zoals IPMA C/B, PMI PMP of gelijkwaardig
- Je hebt minimaal 5 jaar kennis en ervaring met werken in IPM-team (of vergelijkbaar) bij de overheid
- Je hebt minimaal 5 jaar ervaring bij werken in een binnenstad en buitengebied

Reacties van kandidaten die geen kennis van/ervaring met de gestelde eisen hebben, worden door de opdrachtgever terzijde gelegd.

Gunningscriteria:

- Je hebt meer dan 15 jaar aantoonbare projectleiders ervaring
- Je het ervaring op projecten in de afvalwaterketen, watersysteem (voorkeur ook ervaring met klimaatadaptatie) en drinkwaterketen
- Je hebt IPM ervaring van werken van meer dan 10 miljoen

Competenties:

- resultaatgericht
- efficiënt en doelgericht werken
- verbinden
- probleemoplossend
- duidelijk communiceren
- overtuigingskracht
- analytisch vermogen
- sensitiviteit (bestuurlijk en organisatie)

Wat krijg je er voor terug?

Referentienummer: 2021-04593
Omgeving: Hoofdkantoor Waternet, Korte Ouderkerkerdijk 7, Amsterdam
Aantal uur per week: 36
Startdatum: Vanaf 1 oktober 2021 in overleg
Einddatum: 31 december 2022
Optie op verlenging: Ja
Sluitingsdatum: 24 september 2021 - 12:00u. Reacties na deze tijd zullen in principe niet worden meegenomen in het selectieproces.

En? Ben je enthousiast?

Reacties ontvangen wij graag voorzien van:
• Nederlandstalig cv in Word formaat waaruit de gevraagde kennis en ervaring zoals gesteld in de aanvraag duidelijk blijkt.
• Het cv dient voorzien te zijn van naam, geboortedatum en woonplaats.
• Een korte, aan de opdracht gerelateerde motivatie waaruit de gevraagde kennis en ervaring duidelijk blijkt.
• Als wij verder het selectieproces ingaan vragen wij altijd om een zeer specifieke motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Er kan alleen bij leveranciers met eigen personeel ingehuurd worden als deze in het bezit zijn van een geldige G-Rekening of bereid zijn om een G-Rekening aan te vragen bij inzet van hun kandidaat via BlueTrail.