Schuldhulpverlener voor Ondernemers, 24 u p/w

De afdeling Sociale Voorzieningen richt zich op de gebieden Wmo, bijzondere bijstand en minimaregelingen, urgente woonzaken en schuldhulpverlening. De sleutelterm daarbij is ‘financiële redzaamheid’. Klanten worden professioneel ondersteund en waar mogelijk wordt gewerkt aan zelfontplooiing, zelfstandigheid en onafhankelijkheid, zodat men weer kan mee doen in de samenleving, Ivm vervanging als gevolg van langdurig verlof zijn wij op zoek naar een Consulent Schuldhulpverlening.

Dit is je opdracht
Bij de gemeente Amstelveen ziet jouw baan als Consulent Schuldhulpverlening voor ondernemers er anders uit dan je misschien wel gewend bent. Bij ons heb je namelijk écht de tijd en de ruimte om het verschil te maken. Doordat wij lage caseloads hebben, is er tijd om met de inwoner in gesprek te gaan en een uitgebreide analyse te maken van de hulpvraag (oorzaak en psychosociale problematiek). Het uiteindelijke doel is het realiseren van gedragsveranderingen met betrekking tot het uitgavenpatroon.


Dit doe je op een gemiddelde werkdag
Vandaag werk je op het gemeentehuis in Amstelveen. Thuis reserveer je via de app alvast een bureau naast een raam. Als je de luxaflex opendoet, geniet je even van het vrije uitzicht op de Amstelveense Poel voordat de werkdag begint. Je bekijkt in je e-mail en je actielijst of er urgente zaken zijn en beoordeelt of het daardoor nodig is om je planning aan te passen.
Om 9.15 uur heb je een overlegje met een collega uit je toetsgroep. Je wilt graag mondeling toelichten waarom jij een andere keuze zou maken in het dossier van je collega. Jouw collega is heel benieuwd naar jouw kijk op de kwestie. Om 10.00 uur heb je een afspraak met familie Huyschebos voor een intakegesprek. Een gezin met kinderen en problematische schulden. Ze hebben al een hele tijd de huur niet kunnen voldoen. Deze inwoners zijn bij jou gekomen via Team Vroegsignalering. Mevrouw en mevrouw Huyschebos zijn gehuwd buiten gemeenschap van goederen en hebben samen een bedrijf. Ze gaan er van uit dat ze binnenkort een grote opdracht binnenhalen en daarmee ineens de huur kunnen voldoen. Ze willen graag uitstel van de verhuurder en hopen op jouw ondersteuning. Ze gaan er van uit dat ze uiteindelijk zelf de tekorten weer kunnen rechttrekken. Jij twijfelt en vraagt de situatie goed uit. Het gesprek loopt uit en je plant meteen een vervolg.
Het is tijd voor de lunch. Je bent benieuwd welke maaltijdsalade er vandaag op het menu staat en gaat met een aantal collega’s naar het bedrijfsrestaurant.
Na de lunch loop je even langs bij je collega van de afdeling Werk en Inkomen om na te gaan of jouw klant de gegevens voor de Bbz-aanvraag heeft ingeleverd.
Aan het eind van de dag heb je een multidisciplinair overleg met verschillende collega’s en met jouw klanten, familie van der Meer. Er wonen twee meerderjarige kinderen in huis en die willen niet bijdragen in de kosten. Het zijn lastige gesprekken, maar samen met je collega’s van het Sociaal Team en Minimaregelingen lukt het om schot in de zaak te krijgen. Voldaan ga je naar huis’.

Wat wordt er van jou gevraagd?

Eisen voor deze opdracht

  • Je hebt minimaal 1,5 jaar werkervaring als Schuldhulpverlener voor ondernemers in de afgelopen 3 jaar.
  • Je hebt minimaal 10 jaar ervaring opgedaan als schuldhulpverlener in de afgelopen 15 jaar.
Wensen voor deze opdracht
  • Je hebt ervaring met integrale schuldhulpverlening, kennis van de technische schuldhulpverlening en WSNP, specifiek gericht op shvo én ervaring met hulpverlening aan klanten met psychosociale problematiek.
  • Je hebt ervaring met het systeem Stratech.
Competenties
  • Klantgericht.
  • Resultaatgericht.
  • Betrouwbaar.
  • Analytisch vermogen
  • Goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid.

Wat krijg je er voor terug?

Referentienummer: 2024-03373
Omgeving: Amstelveen
Startdatum: 1 juli 2024
Einddatum: 31 december 2024
Optie op verlenging: Ja, 3x 6 maanden
Aantal uur per week: 24
Intakegesprek: woensdag 29 mei tussen 13:00 en 15:00 uur. De gesprekken vinden plaats op het raadhuis.
Sluitingsdatum: Donderdag 23 mei om 17.00 uur

En? Ben je enthousiast?

Stuur ons je CV met een korte opdracht gerelateerde motivatie.
 
Ons proces
Wij geloven in intensief persoonlijk contact en streven naar een nauwe samenwerking waarin wij met kennis van de opdrachtgever zorgen voor de beste match. Wij behandelen binnen 24 uur je reactie en nemen vervolgens contact op om dit samen te bespreken. Bij een match worden de eisen en wensen van de opdracht smart uitgeschreven en adviseren we over de inhoud van je CV. Wij staan voor een heldere en transparante communicatie en trachten jou als professional volledig te ontzorgen tijdens het volledige proces.
 
Follow the BlueTrail - Always on track to the perfect match