Projectmedewerker Data op Orde

Waar ben jij van?
Jij bent van bouwen aan een wereldstad. Jij bent van uitzoeken, van puzzelen, van weten hoe het zit én van goed vastleggen. Van controleren, corrigeren en completeren van onze gegevens.
Daarmee lever jij een belangrijke bijdrage aan het op orde brengen van ons contractensysteem. Zo ondersteunen wij samen collega’s in onze organisatie, vooral in het team Contractbeheer en Erfpacht (=de staande organisatie), het project Erfpacht en het project Systeemvernieuwing.

Jouw functie
Als Projectmedewerker Data op Orde help jij onze organisatie en heel veel Rotterdammers door samen met je collega’s de database van ongeveer 45.000 contracten “op orde” te brengen. Om die database op te schonen, aan te vullen en te verrijken, controleer je originele aktes in verschillende bronnen, zoals het Kadaster, de Kamer van Koophandel en archieven.
Dit is van groot belang voor de gemeente en voor haar projecten die rekenen op de correctheid en compleetheid van de database. Nauwkeurig werken is daarbij essentieel.

De staande organisatie, het team Contractbeheer & Erfpacht, is de grootste afnemer van ons werk. Het team is verantwoordelijk voor het beheer en managen van alle contracten en akten die de gemeente is aangegaan bij verkoop van gronden en gebouwen. Jaarlijks zijn er 10.000 verzoeken en vragen van inwoners en ondernemers over de eigendomssituatie.
Een andere belangrijke afnemer is het Project Erfpacht de andere belangrijke afnemer. Rotterdam kent 25.000 tijdelijke erfpachtcontracten die op kortere of langere termijn gaan eindigen, waarna de erfpachter kan kiezen om eigenaar te worden van de grond onder zijn pand of om een jaarlijkse vergoeding te gaan betalen (de “canon”). Dit heeft grote (vooral financiële) gevolgen voor de erfpachter én voor de gemeente. Met het Project Erfpacht informeren wij Rotterdamse erfpachters met zo’n tijdelijk contract over hun situatie, de consequenties en de mogelijke oplossingen, waardoor we die erfpachters helpen goed geïnformeerd en tijdig beslissingen te nemen over hun erfpacht. Naar verwachting gaat dit project zeker 5 jaar duren.
Tot slot is er het Project Systeemvernieuwing. De huidige database van (vastgoed)data wordt binnen 2 jaar vervangen voor een nieuwe database. Op dat moment moet de data op orde zijn voor de datamigratie naar de nieuwe contractendatabase.

Wat wordt er van jou gevraagd?

Eisen bij de opdracht:

 • Je hebt een minimaal een hbo- opleiding afgerond in de juridische richting.
 • Je hebt minimaal een jaar werkervaring in het notariaat of als archivaris of vergelijkbaar.
 • Je hebt ervaring in goederenrecht.
 • Je hebt ervaring met het lezen van aktes en goederenrechtelijke structuren herkennen.
 • Je bent minimaal 24 uur per week beschikbaar en je bent minimaal 1 dag per week op kantoor aanwezig.
Wensen bij de opdracht:

 • Je hebt minimaal een hbo-opleiding afgerond in de richting van notarieel-/goederenrecht.
 • Je hebt ervaring met het lezen van splitsingsaktes.
 • Je bent bekend met het kadaster.
 • Je hebt kennis van privaatrecht, erfpacht, vastgoed en­/of transformaties.
 • Je hebt minimaal 6 maanden (stage)ervaring opgedaan binnen de publieke sector.
 • Je hebt werkervaring bij een gemeente met minimaal 250.000 inwoners.
 • Je hebt ervaring met de Rotterdamse Erfpachtstelsel.
Competenties:

Jij wordt enthousiast van het zoeken in verschillende bronnen om dossiers op orde te brengen. Detailwerk is jou op het lijf geschreven. Je kan secuur werken en snel schakelen tussen deze verschillende bronnen om de relevante informatie te achterhalen en correct en accuraat te verwerken. Je bent daarom in staat aktes te lezen en goederenrechtelijke structuren te herkennen. Op deze wijze behaal je de gewenste resultaten. Je bent flexibel en kan je dus snel aanpassen als inzet voor andere werkzaamheden tijdelijk nodig is. Door jouw gedreven inzet, zorg je ervoor dat de klus succesvol geklaard wordt. Tot slot ben je nauwkeurig, snel, flexibel en resultaatgericht: je kunt snel informatie tot je nemen en correct verwerken in geautomatiseerde systemen. De werking van nieuwe ICT-systemen maak jij jezelf snel eigen.

Wat krijg je er voor terug?

Opdrachtspecificaties
Referentienummer: 2024-03407
Omgeving: Wilhelminakade 179, Rotterdam
Startdatum: Z.s.m., naar verwachting begin juni 2024
Einddatum: 12 maanden
Gesprekken: Week 21/22, bij voorkeur op locatie.
Optie op verlenging: 2 x 6 maanden
Aantal uur per week: 24 - 36
Sluitingsdatum: donderdag 23 mei om 07.00 uur

En? Ben je enthousiast?

Stuur dan je CV met een korte opdrachtgerichte motivatie.

Ons proces
Wij geloven in intensief persoonlijk contact en streven naar een nauwe samenwerking waarin wij met kennis van de opdrachtgever zorgen voor de beste match.
Wij behandelen binnen 24 uur je reactie en nemen vervolgens contact op om dit samen te bespreken. Bij een match worden de eisen en wensen van de opdracht smart uitgeschreven en adviseren we over de inhoud van je CV. Wij staan voor een heldere en transparante communicatie en trachten jou als professional volledig te ontzorgen tijdens het volledige proces.


Follow the BlueTrail - Always on track to the perfect match