Projectmanager ICT

Als projectmanager ICT bij Albeda maak je onderdeel van het team Innovatie, Programma’s en Projecten. Je bent verantwoordelijk voor de ICT-projecten en zorgt dat deze binnen de gestelde eisen (tijd/kwaliteit/geld/etc.) worden gerealiseerd.

Albeda is als ROC voor het MBO een begrip in Rotterdam en omstreken, iets waar studenten en medewerkers enorm trots op zijn. Albeda wil de toon blijven zetten in het bieden van uitstekend en inspirerend onderwijs dat maximaal aansluit bij de behoefte in de samenleving, voor een beroep dat ertoe doet. In een tijd als deze speelt ICT hier een steeds belangrijkere rol in. De afdeling ICT van Albeda wil met haar dienstenportfolio perfect aansluiten bij de behoefte van het onderwijs. Wij doen binnen Albeda als gevolg hiervan vele ICT-projecten, zowel voor het onderwijs en de business als ook op het gebied van de basis infrastructuur. Binnen de afdeling projectmanagement zijn wij nu op zoek naar een Senior projectmanager ICT. Voor deze vacature zoeken we iemand met veel kennis en ervaring in het vak van projectmanagement op het gebied van ICT. Iemand die verantwoordelijkheid neemt, visie heeft en op professionele wijze invulling geeft aan het organiseren, leiden en begeleiden van projecten.

Wat ga je doen 
Je stelt een projectvoorstel en een projectplan op en organiseert dat er een goede projectstartarchitectuur (PSA) gemaakt wordt, ook om de techniek in goede banen te leiden. Je rapporteert over het(/de) (deel)project(en) aan de opdrachtgever en de stuurgroep. Je communiceert met de interne en externe stakeholders van jouw project en zorgt ervoor dat de verwachtingen richting alle belanghebbenden uitstekend zijn gemanaged.?Je stuurt interne en externe leveranciers aan binnen jouw projecten. Je zorgt dat jouw projectdeliverables volledig in lijn zijn met de eisen gesteld door de afdeling Security en Functionaris Gegevensbescherming.  

Verder heb je kennis en ervaring met ERP-implementaties. Albeda gaat over naar AFAS-ERP. (HR-deel is reeds AFAS). Belangrijk onderdeel van de opdracht is het realiseren en verhuizen van allerlei (data)koppelingen met andere applicaties en systemen. Los daarvan zal er veel aandacht uitgaan naar de afdeling functioneel beheer in verband met de grote verandering van ERP-pakket voor het financiële deel.

Wat wordt er van jou gevraagd?

Eisen voor deze opdracht

 • Je hebt een HBO/WO werk- en denkniveau. 
 • Je hebt tenminste 5 jaar werkervaring op het gebied van ICT-projectmanagement binnen grote organisaties.
 • Je hebt ervaring met ICT-projecten in het onderwijs (MBO). 
 • Je bent Prince2 Practitioner (Agile) of IPMA C gecertifieerd. 
 • Je hebt absoluut kennis en ervaring van Scrum/Agile technieken.
 • Je bent een projectmanager die vooral kennis en ervaring heeft met het implementeren en uitrollen van Applicaties in een gebruikersorganisatie.
Competenties
 • Je bent communicatief (van werkvloer tot directie) zeer vaardig, zowel mondeling als schriftelijk. 
 • Je bent effectief in het leiden van multifunctionele teams.
 • Je gaat voor het resultaat. 
 • Je bent service- en oplossingsgericht (klanttevredenheid op 1!).
 • Wij zijn op zoek naar een projectmanager die een sterke focus heeft op de gebruikers (eindklanten) van de project deliverables.
 • Een bruggenbouwer is tussen de ICT-afdeling en de gebruikers in het onderwijs 
 • Het uitdagend vindt om in een dynamische omgeving te werken. 
 • De projectdoelstellingen kwalitatief hoogwaardig weet te behalen zonder losse eindjes 
 • Die gemotiveerd is en ook kan blijven als het tegenzit.

Wat krijg je er voor terug?

Referentienummer: 2024-02337
Omgeving: Rotterdam
Startdatum: z.s.m.
Einddatum: 31 oktober 2024
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week: 36-40
Intakegesprek: Niet bekend
Sluitingsdatum: Maandag 15 april om 14.30 uur

En? Ben je enthousiast?

Stuur ons je CV met een korte opdracht gerelateerde motivatie.
 
Ons proces
Wij geloven in intensief persoonlijk contact en streven naar een nauwe samenwerking waarin wij met kennis van de opdrachtgever zorgen voor de beste match. Wij behandelen binnen 24 uur je reactie en nemen vervolgens contact op om dit samen te bespreken. Bij een match worden de eisen en wensen van de opdracht smart uitgeschreven en adviseren we over de inhoud van je CV. Wij staan voor een heldere en transparante communicatie en trachten jou als professional volledig te ontzorgen tijdens het volledige proces.
 
Follow the BlueTrail - Always on track to the perfect match