Projectmanager 24-36 u p/w

Amsterdam zoekt een project management ondersteuner voor de vakgroepmanager Openbaarheid en Informatiehuishouding. De functie zal bestaan uit werkzaamheden ter ondersteuning van de vakgroepmanager. Hieronder lees je meer informatie over de afdeling Openbaarheid en Informatiehuishouding en de opdracht.
De opdrachtgever: afdeling Openbaarheid en informatiehuishouding:

Het cluster I-domein is binnen de gemeente Amsterdam verantwoordelijk voor de infrastructuur, de informatievoorziening en de gegevenshuishouding van de organisatie en adviseert en faciliteert de verschillende clusters bij het ontsluiten van informatie. Daarnaast zet het I-domein zich in voor de digitale transformatie van de organisatie, zodat de gemeente Amsterdam kan bouwen op een modern fundament en op een goede informatiepositie ten aanzien van de vraagstukken waar de stad voor staat.

De directie DS&I is hierbinnen verantwoordelijk voor de digitale strategie van en voor Amsterdam, voor kaderstelling en beleid op i-gebied, voor de ondersteuning van het bestuur en het bestuurlijk proces, voor alle aspecten van quality assurance en i-control (zoals architectuur, privacybescherming, informatiebeveiliging, digitale rechten, bedrijfscontinuïteit, digitale archivering en vindbaarheid van informatie), openbaarheid (Wet Open Overheid), prestatiesturing in het i-domein en de bedrijfsvoering van het i-domein (financiën, P&O, huisvesting, communicatie en managementondersteuning.

De vakgroep Openbaarheid en Informatiebeheer omvat zowel operationeel en strategisch informatiebeheer. Operationeel informatiebeheer is onder andere recordmanagement, ondersteuning van het documentmanagement in Office365, het leveren van expertise op het gebied van het vinden van informatie, kwaliteitsmanagement en postafhandeling. Ook wordt de vernieuwing van informatiebeheer onderzocht en worden generieke informatiebeheer- voorzieningen geïmplementeerd. Het Meerjarenprogramma Open Amsterdam met modern informatiebeheer bij het Digitale strategie en informatie onderzoekt verdere ontwikkeling van dit werkveld. Dit onder andere over innoveren, automatiseren en standaardiseren van informatiebeheer. Het programma moet als eerste een uitwerking van de visie op eigentijds informatiebeheer opleveren. Daarin organiseren we vanuit die inhoudelijke lijn het uitvoerend informatiebeheer. Met als uitgangspunt: bundelen en positioneren bij de directie Digitale strategie en informatie van zowel staande organisatie als vernieuwing. In de vakgroep organiseren we onder andere de volgende rollen.

De vakgroep bestaat bij de start van het cluster DII uit in elk geval een archief bewerkingsteam, twee informatiebeheerteams en een openbaarheid team, aangestuurd door teamleiders.
Op basis van de huidige organisatie en additionele functies vanuit de bestuursopdrachtmiddelen, is de startsituatie van de vakgroep 105-110 medewerkers inclusief externen, aangestuurd door een vakgroepmanager.

Wat wordt er van jou gevraagd?

KNOCK-OUT:

 • Je beschikt minimaal over een WO werk- en denkniveau.
 • Je beschikt over een master in de rechtsgeleerdheid.
 • Je beschikt over werkervaring met het adviseren en implementeren van procesverbeteringen binnen digitale werkprocessen. Denk bijvoorbeeld aan het informatiesystemen/governance software.
 • Je hebt ten minste 1 jaar kennis en ervaring met werken met documentmanagementsystemen, informatie systemen en governance software.
 • Je hebt relevante werkervaring opgedaan bij een gemeentelijke organisatie.
Reacties van kandidaten die geen kennis van/ervaring met de gestelde eisen hebben, worden door de opdrachtgever terzijde gelegd.

Gunningscriteria:

 • Je hebt kennis van en ervaring met digitalisering van processen rondom informatiehuishouding binnen een organisatie.
 • Je hebt relevante werkervaring opgedaan binnen de G4 (Gemeente Utrecht, Gemeente Amsterdam, Gemeente Den Haag, Gemeente Rotterdam).
Competenties:

 • Analytisch vermogen
 • Omgevingsbewustzijn
 • Samenwerken
 • Relatiebeheer
 • Resultaatgerichtheid
 • Overtuigingskracht

Wat krijg je er voor terug?

Referentienummer: 2023-01615
Omgeving: Amsterdam
Startdatum: 01 april 2023
Einddatum: 01 oktober 2023
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week: 24 - 36
Sluitingsdatum: maandag 27 maart om 08.00 uur

En? Ben je enthousiast?

Reacties ontvangen wij graag voorzien van:

• Nederlandstalig cv in Word formaat waaruit de gevraagde kennis en ervaring zoals gesteld in de aanvraag duidelijk blijkt.
• Het cv dient voorzien te zijn van naam, geboortedatum en woonplaats.
• Een korte, aan de opdracht gerelateerde motivatie waaruit de gevraagde kennis en ervaring duidelijk blijkt.
• Als wij verder het selectieproces ingaan vragen wij altijd om een zeer specifieke motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Er kan alleen bij leveranciers met eigen personeel ingehuurd worden als deze in het bezit zijn van een geldige G-Rekening of bereid zijn om een G-Rekening aan te vragen bij inzet van hun kandidaat via BlueTrail.