Projectleider Ruimtelijke Ontwikkeling

De gemeente Maasdriel ligt in het prachtige rivierenlandschap van de Bommelerwaard. Door de centrale ligging in Nederland, aan de A2, het spoor en de rivieren de Maas en de Waal, biedt Maasdriel vele mogelijkheden voor bedrijvigheid en voor landelijk wonen op korte afstand van diverse grote steden. De gemeente is op 1 januari 1999 ontstaan door een samenvoeging van de gemeenten Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Maasdriel en Rossum. Het omvat sindsdien 11 mooie dorpen, met elk zijn eigen karakteristieken en geschiedenis. De gemeente Maasdriel telt ongeveer 25.000 inwoners. Met ruim 2300 kleine en grote (innovatieve) bedrijven is Maasdriel met recht een ondernemende gemeente te noemen. 

‘No nonsense’ en hard werken om onze doelen te behalen; dat is wat de gemeente Maasdriel kenmerkt. Samen met onze collega’s, maar ook met de inwoners, ondernemers en andere partners. Het is soms spannend om in het politieke krachtenveld te opereren en successen te behalen. Dat vraagt om goede voorbereiding, creativiteit en slim meebewegen. Binnen de organisatie heerst een gezellige en informele sfeer. Onze ambitie is om midden in de samenleving te staan en een goede relatie en samenwerking aan te gaan met onze ondernemers en inwoners. 

Je gaat aan de slag in het team Ruimtelijke Ontwikkeling. Dit team telt circa 40 vaste en flexibele medewerkers.

Voor dit team zoeken wij een: Projectleider Ruimtelijke Ontwikkeling

Wat ga je doen?

 • Je geeft leiding aan ruimtelijke ontwikkelingsprojecten, voor het merendeel woningbouwprojecten.
 • Je begeleidt ontwikkelaars bij het vormgeven van ruimtelijke initiatieven om te voldoen aan gemeentelijke kaders en het afsluiten van ontwikkelovereenkomsten.
 • Door de schaalgrootte van onze gemeente kun jij je bezig houden met ruimtelijke ontwikkeling in de breedste zin van het woord.
 • Je gaat aan de slag met ruimtelijke vraagstukken en adviseert hierover aan ontwikkelaars, belanghebbenden, collega’s en het bestuur.
 • Je initieert en begeleidt de wijzigingen van het omgevingsplan ten behoeve van de beoogde ruimtelijke ontwikkelingen, in samenwerking met het Regieteam Omgevingsplan.
 • Je adviseert, geeft vorm aan en verricht onderzoek voor het beleid op het terrein van ruimtelijke ontwikkeling. Daarnaast signaleer, analyseer en adviseer je over de consequenties van landelijke ontwikkelingen voor het gemeentelijke beleid. Ook houd je je bezig met regionale afstemming.
 • Je adviseert over bezwaar- en beroepschriften en je vertegenwoordigt de gemeente zo nodig.

Wat wordt er van jou gevraagd?

Eisen voor deze opdracht

 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met projectmanagement van gebiedsontwikkelingen.
Wensen voor deze opdracht
 • Je hebt 5 of meer jaar ervaring met en ruime kennis van het planologisch instrumentarium en WO werk- en denkniveau.
 • Je hebt ervaring met woningbouwprojecten en een planologische of stedenbouwkundige achtergrond.
 • Je bent mondeling en schriftelijk communicatief vaardig en in staat om draagvlak te creëren op politiek, maatschappelijk en bestuurlijk niveau.
Competenties
 • Je hebt passie voor gebiedsontwikkelingen en de ruimtelijke inpassing hiervan.
 • Je bent proactief, toegankelijk, resultaatgericht en een echte netwerker.
 • Je hebt overzicht en visie over je werk én kunt goed prioriteiten stellen.

Wat krijg je er voor terug?

Referentienummer: 2024-03387
Omgeving: Kerkdriel
Startdatum: 1 juli 2024
Einddatum: 30 juni 2025
Optie op verlenging: Ja, 2x 1 jaar
Aantal uur per week: 32-36
Intakegesprek: 11 en 13 juni
Sluitingsdatum: Donderdag 30 mei om 18.00 uur

En? Ben je enthousiast?

Stuur ons je CV met een korte opdracht gerelateerde motivatie.
 
Ons proces
Wij geloven in intensief persoonlijk contact en streven naar een nauwe samenwerking waarin wij met kennis van de opdrachtgever zorgen voor de beste match. Wij behandelen binnen 24 uur je reactie en nemen vervolgens contact op om dit samen te bespreken. Bij een match worden de eisen en wensen van de opdracht smart uitgeschreven en adviseren we over de inhoud van je CV. Wij staan voor een heldere en transparante communicatie en trachten jou als professional volledig te ontzorgen tijdens het volledige proces.
 
Follow the BlueTrail - Always on track to the perfect match