Projectleider Inclusie en Diversiteit 32-36 u p/w

Mens en Organisatie is een onderdeel van het Bedrijfsvoerings- en Strategienetwerk. Mens en Organisatie adviseert en ondersteunt de hele organisatie op het gebied van HRM (Human Resource Management) en Facilitaire Zaken. Binnen Mens en Organisatie kom je te werken voor het cluster Expertise (beleidsafdeling). Je gaat als projectleider werken voor het programma Inclusie en Diversiteit dat bestaat uit 5 medewerkers.
Vanwege verlof zijn wij op zoek naar een tijdelijke projectleider. De verwachting is dat deze opdracht een duur heeft van 4 maanden, maar kan verlengd worden wanneer dit nodig wordt geacht.

Je taken zijn:
Als Projectleider Diversiteit en Inclusie ben je verantwoordelijk voor het leiden en coördineren van diverse projecten binnen het programma, met als doel het bevorderen van diversiteit en inclusie. Je speelt een cruciale rol in het implementeren van verschillende thema's, zoals instroom, doorstroom, uitstroom, MBO, en het bevorderen van maatschappelijke sensitiviteit. Je zorgt voor een effectieve projectplanning en -beheer. Je werkt nauw samen met verschillende interne stakeholders en zorgt voor een goede informatie-uitwisseling. Daarnaast monitor je de voortgang en effectiviteit van de projecten en zorg je voor de verzameling en analyse van relevante gegevens.

Uitvoering van projecten op het gebied van:

 1. Instroom (in samenwerking met recruitment):
  1. Je bevordert de instroom van diversiteit binnen de organisatie.
  2. Je werkt samen met het recruitmentteam om inclusieve wervingsmethoden toe te passen en diverse kandidaten aan te trekken.
 2. Doorstroom (in samenwerking met Leer en Ontwikkeling):
  1. Je richt je op het behouden van talentvolle medewerkers en het faciliteren van een betere doorstroom naar hogere functieschalen.
  2. Je werkt samen met het Leer en Ontwikkelingsteam om ontwikkelingsprogramma's en doorgroeimogelijkheden te bieden.
 3. Uitstroom (in samenwerking met capaciteitsmanagement):
  1. Je standaardiseert de processen om een beter beeld te krijgen van de redenen van vertrek van collega's.
  2. Op basis van deze informatie pas je de aanpak aan om de uitstroom te verminderen en te zorgen voor een positieve exit ervaring.
 4. MBO (in samenwerking met de stagecoördinator):
  1. Je zorgt ervoor dat de organisatie voldoet aan de normen voor MBO-stages en monitort de voortgang.
  2. Je werkt samen met de stagecoördinator om stageplaatsen te creëren en de samenwerking met MBO-instellingen te versterken.
 5. Arbeidsbeperking (in samenwerking met verschillende collega's, waaronder Arbo en facilitair):
  1. Je brengt medewerkers met een arbeidsbeperking beter in beeld en zorgt voor een inclusief onboardingproces.
  2. Samen met collega's werk je aan het creëren van toegankelijke voorzieningen en het bevorderen van een inclusieve werkomgeving.
 6. Maatschappelijke sensitiviteit:
  1. In samenwerking met andere programma's ontwikkel je interventies die gericht zijn op het werken in de stad en het effectief inspelen op de unieke uitdagingen en kansen die zich voordoen.
  2. Je monitort de diversiteit en maatschappelijke sensitiviteit binnen de organisatie en draagt bij aan een inclusieve cultuur.

Wat wordt er van jou gevraagd?

Eisen bij de opdracht:

 • Je beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau.
Wensen bij de opdracht:

 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als projectleider.
 • Je hebt ervaring met diversiteit en inclusie vraagstukken.
 • Je hebt ervaring met zo snel mogelijk de processen in beeld krijgen in een complexe omgeving met gevoelige thema’s.
Competenties:

 • Je bent in staat om leiding te geven aan de diverse projecten en te zorgen voor een effectieve uitvoering van de verschillende thema’s.
 • Je beschikt over een analytisch denkvermogen (verzamelen en analyseren van relevante gegevens om de voortgang van de projecten te meten).

Wat krijg je er voor terug?

Opdrachtspecificaties
Referentienummer: 2024-02339
Omgeving: Utrecht
Startdatum: z.s.m.
Einddatum: 4 maanden
Optie op verlenging: ja
Aantal uur per week: 32-36
Intakegesprek: in de week van 15 april 2024
Sluitingsdatum: vrijdag 12 april 2024 om 09.00 uur. Reacties na deze tijd zullen in principe niet worden meegenomen in het selectieproces.

En? Ben je enthousiast?

Stuur dan je CV met een korte opdrachtgerichte motivatie.

Ons proces
Wij geloven in intensief persoonlijk contact en streven naar een nauwe samenwerking waarin wij met kennis van de opdrachtgever zorgen voor de beste match.
Wij behandelen binnen 24 uur je reactie en nemen vervolgens contact op om dit samen te bespreken. Bij een match worden de eisen en wensen van de opdracht smart uitgeschreven en adviseren we over de inhoud van je CV. Wij staan voor een heldere en transparante communicatie en trachten jou als professional volledig te ontzorgen tijdens het volledige proces.

Follow the BlueTrail - Always on track to the perfect match