Programmasecretaris 32 u p/w

Binnen de gemeente Haarlemmermeer is het ontwikkelen en realiseren van woningbouwprogramma’s één van de grootste prioriteiten. We zijn dan ook dringend op zoek naar een (senior) Programmasecretaris, die zijn of haar tanden wil zetten in het zeer actuele programma Schaalsprong Wonen. Hou je van complexiteit en ben je een kei in het op hoog niveau meedenken en ondersteunen? Breng jij structuur en steek je graag de handen uit de mouwen? Reageer dan snel.

Jouw rol als programmasecretaris

De Programmasecretaris die we zoeken is sparringpartner van de senior Programmamanager en medeauteur van de Investeringsstrategie Schaalsprong Wonen. Je denkt mee met het lobbytraject naar de regio en het Rijk, de financiële opgave, de in- en externe communicatie en begeleiding en het opzetten van de interne programma’s groen en sport. De Programmasecretaris ontzorgt de senior Programmamanager bij het totale proces van ambtelijke en bestuurlijke afstemming en prioritering. Alle notities, (voortgangs-)rapportages en besluitvormingsnota’s gaan via de programmasecretaris naar de betrokkenen, zoals de ambtelijk en bestuurlijk opdrachtgever, het College van Burgemeester en Wethouders en de gemeenteraad. Je bewaakt en coördineert de procedure van het besluitvormingsproces. Daarnaast is het verbinden met zowel interne als externe partijen je tweede natuur.

Je signaleert knelpunten en coördineert de oplossing ervan. Je stuurt actief op de organisatie van bestaande en nieuwe overleggen. Je belegt deze, bereidt ze voor, stelt acties op en bewaakt de voortgang hiervan. Je schrijft of redigeert de voorstellen en annotaties die namens de senior programmamanager worden verzonden. Je bent aanspreekpunt voor de secretariële ondersteuning met betrekking tot het programma. Je vervult een verbindende rol voor het programma of project binnen én buiten de gemeente en staat veel in contact met alle betrokkenen. Kortom je bent een zeer proactieve spin in het web.

Waar ga je werken

Het cluster Projecten (41 FTE, totaal circa 60 personen) bestaat uit drie teams: Senior Project- en Programmamanagement, Projectmanagement en Project Management Office (PMO). Het cluster Projecten zorgt ervoor dat de gemeente Haarlemmermeer opgaven in het fysiek domein op een professionele project- en programmamatige wijze aanpakt. De teams worden elk aangestuurd door een Teammanager. Het Programma Schaalsprong Wonen wordt inhoudelijk aangestuurd door de senior Programmamanager.

Wat wordt er van jou gevraagd?

KNOCK-OUT:

  • Je hebt WO werk- en denkniveau, opgedaan door opleiding en/of werkervaring.
  • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring opgedaan als Programmasecretaris bij een overheidsinstelling.
Reacties van kandidaten die geen kennis van/ervaring met de gestelde eisen hebben, worden door de opdrachtgever terzijde gelegd.

Gunningscriteria:

  • Je hebt werkervaring als Programmasecretaris op het gebied van woningbouwopgaven en - programma's.
  • Je hebt meer dan 3 jaar werkervaring opgedaan als Programmasecretaris bij een overheidsinstelling.
  • Je hebt ervaring met advisering aan en omgang met het college van B&W en de gemeenteraad.
Competenties:

  • Enthousiasme
  • Doorzettings- en incasseringsvermogen
  • Werken in teamverband en met externe partijen
  • Houding en gedrag
  • Flexibiliteit

Wat krijg je er voor terug?

Opdrachtspecificaties
Referentienummer: 2022-04823
Omgeving: Hoofddorp
Startdatum: 3 oktober 2022
Einddatum: 2 oktober 2023
Optie op verlenging: ja, 4 x 12 maanden
Aantal uur per week: 32
Intakegesprek: week 34, voornamelijk op donderdag 25 augustus en in week 35, op maandag 29 augustus 2022 en dinsdag 30 augustus 2022. 
Sluitingsdatum: donderdag 18 augustus 2022 om 11.00 uur. Reacties na deze tijd zullen in principe niet worden meegenomen in het selectieproces.

En? Ben je enthousiast?

Reacties ontvangen wij graag voorzien van:

• Nederlandstalig cv in Word formaat waaruit de gevraagde kennis en ervaring zoals gesteld in de aanvraag duidelijk blijkt.
• Het cv dient voorzien te zijn van naam, geboortedatum en woonplaats.
• Een korte, aan de opdracht gerelateerde motivatie waaruit de gevraagde kennis en ervaring duidelijk blijkt.
• Als wij verder het selectieproces ingaan vragen wij altijd om een zeer specifieke motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Er kan alleen bij leveranciers met eigen personeel ingehuurd worden als deze in het bezit zijn van een geldige G-Rekening of bereid zijn om een G-Rekening aan te vragen bij inzet van hun kandidaat via BlueTrail.