Procesadviseur 32-36 u p/w

Opdrachtomschrijving
Als Procesadviseur Keten en Procesregie overzie je het gehele speelveld binnen P&O en begeleid, beschrijf en borg je alle processen binnen Directie P&O.

Werkzaamheden
Samen met je stakeholders en collega proces adviseur en/of projectleiders begeleid je de werkvormen die het beste bij het project passen.
Je betrekt hierbij de volledige procesketen, ook als deze over de grenzen van jouw eigen afdeling gaan.
Je denkt mee in hoe de processen zo efficiënt en voorspelbaar mogelijk kunnen zijn en faciliteert sessies t.b.v. procesoptimalisaties, geeft gevraagd en ongevraagd advies als het gaat om het verbeteren van processen en leg je deze vast in het door ons gebruikte systeem Mavim.
Daarnaast ben je in staat om, waar het nodig is, een proces dusdanig visueel te maken met de tot jou beschikbare middelen of systemen.

Gemeentelijke organisatie
Met ruim 18.000 collega's zorgen we ervoor dat Amsterdam een aantrekkelijke hoofdstad is en blijft. Waar het fijn is om te wonen, te werken en naar school te gaan. Met ruimte voor ondernemers en bezoekers. Werken voor Amsterdam betekent bijdragen aan iets groots. Aan groei, veiligheid, ontwikkeling, gezondheid. Van de stad, van Amsterdammers. Daarmee geven wij Amsterdam door; aan de toekomst, aan volgende generaties. We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega's zich gezien en gewaardeerd voelen.

De opdrachtgever(s)
Werken voor Amsterdam betekent werken voor ruim 850.000 Amsterdammers. We zorgen ervoor dat Amsterdam een aantrekkelijke hoofdstad is en blijft. Waar het fijn is om te wonen, te werken en naar school te gaan. Met ruimte voor ondernemers en bezoekers. Werken voor Amsterdam doen we met zo’n 19.000 verschillende collega’s. Die zichzelf steeds weer uitdagen en zich ontwikkelen, om samen met de Amsterdammers het beste voor de stad te doen. Samen, met trots en vooral met hart voor de stad.
Directie Personeel en Organisatie is de business partner van directies en management in de lijnafdelingen van de gemeente Amsterdam. Zij ondersteunen en adviseren de directies en het management bij hun opgave voor de stad. Onze bekwame, innovatieve en gedreven collega’s zetten zich met de juiste en kwalitatief goede P&O-dienstverlening in op thema’s als: Werving en selectie, Leren, ontwikkelen en inzet van talent, Werkgeverschap en arbeidsvoorwaarden en Personeelstaken.
Met ongeveer 130 collega’s is de Afdeling Processen, Informatie en Diensten (PID) een betrouwbare partner voor de P&O-organisatie. PID voert uit, adviseert en signaleert. PID bewaakt de kwaliteit van de P&O-processen en systemen, voorziet in de uitvoering van en informatie over de personeels- en salarisadministratie inclusief specifieke uitkeringen, pensioenen en voorzieningen en levert diensten voor de hele P&O kolom, waaronder contractmanagement, regie op ketenprocessen, P&O-data & control en advies en ondersteuning medezeggenschap. Met als doel optimaal aan te sluiten bij de behoeften van onze diverse collega’s van de Gemeente Amsterdam. We doen dit in samenhang met de andere afdelingen van P&O.

Er zijn 3 teams:

 • Team Backoffice
 • Team Frontoffice
 • Team Keten & Procesregie
De komende jaren ontwikkelt PID zich verder naar een afdeling die P&O-besluitvorming optimaal ondersteunt met data-analyse en –advies én waakt over de kwaliteit van P&O-dienstverlening met control en regie op de ketenprocessen.

Wat wordt er van jou gevraagd?

Eisen bij de opdracht:

 • Je hebt ervaring met projectmanagement/PRINCE2, Lean management en Agile werkwijzen.
 • Je hebt ervaring met het gebruiken van meerdere werkvormen om samenwerking te stimuleren (zoals Appreciative Inquiry of Deep Democracy).
 • Je beschikt over een MBO+/HBO/WO werk- en denkniveau.
Wensen bij de opdracht:

 • Je hebt ervaring met projecten op het gebied van HR processen en EHRM.
 • Je hebt ervaring in een overheidsorganisatie.
 • Je hebt ervaring met stakeholdermanagement.
Competenties:

 • Omgevingsbewustzijn: Gevorderd
 • Samenwerken: Gevorderd
 • Besluitvaardig: Gevorderd
 • Initiatief: Gevorderd
 • Resultaatgerichtheid: Gevorderd
 • Creativiteit: Gevorderd

Wat krijg je er voor terug?

OpdrachtspecificatiesReferentienummer: 2024-03421
Omgeving: Plein 40-45, 1, 1064SW, AMSTERDAM
Startdatum: z.s.m
Einddatum: 27-11-2024
Gesprekken: z.s.m. na sluiting aanvraag
Optie op verlenging: nee
Aantal uur per week: 32 - 36
Sluitingsdatum: vrijdag 24 mei om 08.00 uur

En? Ben je enthousiast?

Stuur dan je CV met een korte opdrachtgerichte motivatie.

Ons proces
Wij geloven in intensief persoonlijk contact en streven naar een nauwe samenwerking waarin wij met kennis van de opdrachtgever zorgen voor de beste match.
Wij behandelen binnen 24 uur je reactie en nemen vervolgens contact op om dit samen te bespreken. Bij een match worden de eisen en wensen van de opdracht smart uitgeschreven en adviseren we over de inhoud van je CV. Wij staan voor een heldere en transparante communicatie en trachten jou als professional volledig te ontzorgen tijdens het volledige proces.


Follow the BlueTrail - Always on track to the perfect match