P&O Adviseur Mr. 32-36 u p/w

In de functie van HR adviseur voor de directie P&O werk je intensief samen met het Amsterdamse management en ben jij de sparringpartner en adviseur voor vraagstukken op het gebied van personeel en organisatie. Vanuit jouw kennis en expertise van het HR vak weet je wat er speelt in de business en adviseer je het management gevraagd en ongevraagd bij HR vraagstukken. Je bent in de meeste gevallen onderdeel van het MT op afdelingsniveau en zet je samen met het management in om de diverse organisatiedoelstellingen te realiseren. Als ervaren HR adviseur weet jij als geen ander wat er nodig is om ervoor te zorgen dat het management jouw adviezen opvolgt.
Je werkt nauw samen met de collega' s HR Adviseur en HR Business partner (HRBP).

Werkzaamheden

 • Je signaleert, adviseert, neemt de regie en analyseert managementinformatie. Of het nu gaat over organisatie en formatie, reorganisaties, duurzame inzetbaarheid, W&S, teamontwikkeling of andere P&O speerpunten, samen met de HRBP en je collega HR adviseur(s) adviseer je het management op een betrouwbare en deskundige manier.
 • Je bent zichtbaar en toegankelijk voor het management, maakt de juiste afweging in urgentie en wanneer nodig bied je tegenspel.
 • Je adviseert de organisatie waarvoor je werkt en de (afdelings)managers bij alle P&O gerelateerde vraagstukken van hun afdeling en teams. Je weet wat er speelt en kan hierop inspelen, maar weet ook wanneer de kaders de grens bepalen.
 • Je zorgt ervoor dat het P&O beleid wordt uitgevoerd binnen de geldende wet- en regelgeving en compliance regels.
 • Fungeren als sparringpartner voor de HRBP.
 • Vanuit het HR-team kun je optreden als trekker of projectlid bij de realisatie van P&O opgaven, waarbij je dan zowel inhoudelijk adviseert als de voortgang van de resultaten monitort.
Gemeentelijke organisatie

Met ruim 18.000 collega's zorgen we ervoor dat Amsterdam een aantrekkelijke hoofdstad is en blijft. Waar het fijn is om te wonen, te werken en naar school te gaan. Met ruimte voor ondernemers en bezoekers. Werken voor Amsterdam betekent bijdragen aan iets groots. Aan groei, veiligheid, ontwikkeling, gezondheid. Van de stad, van Amsterdammers. Daarmee geven wij Amsterdam door; aan de toekomst, aan volgende generaties. We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega's zich gezien en gewaardeerd voelen.

De opdrachtgever(s)

Directie Personeel en Organisatieadvies is binnen de Gemeente Amsterdam verantwoordelijk voor het opstellen én de uitvoering van P&O-beleid en P&O-wet- en regelgeving. De Directie P&O is de partner van directies en afdelingen van de gemeente Amsterdam en doet dit met gespecialiseerde collega’s in vijf afdelingen: HR Advies & Vitaliteit, Amsterdamse School, Carrière centrum, Processen, Informatie & Diensten (PID) en Beleid, Implementatie & Organisatieontwikkeling (BIO). In haar werkzaamheden is Directie P&O allround, innovatief en gedreven om de collega’s in de stad optimaal te ondersteunen met de juiste en kwalitatief goede P&O-dienstverlening.
Deze vacature is bij de afdeling HR Advies.

Wat wordt er van jou gevraagd?

Eisen bij de opdracht:

 • Je hebt minimaal 1 jaar werkervaring de ontwikkelingen binnen het P&O vak en wat dat vraagt van de directie P&O als partner van de business.
 • Je bent in het bezit van een afgeronde HRM opleiding op minimaal hbo-niveau.
Wensen bij de opdracht:

 • Je hebt ervaring met reorganisaties.
 • Je hebt minimaal 1 jaar werkervaring met projectmatig werken en organisatieontwikkeling.
 • Je hebt minimaal 1 jaar werkervaring met en kennis van in- en externe politieke, maatschappelijke en economische ontwikkelingen die impact hebben op de gemeentelijke organisatie en de directies die je adviseert.
Competenties:

 • Omgevingsbewustzijn
 • Samenwerken
 • Relatiebeheer
 • Initiatief
 • Resultaatgerichtheid
 • Overtuigingskracht

Wat krijg je er voor terug?

OpdrachtspecificatiesReferentienummer: 2024-03345
Omgeving: Amstel, 1, 1011PN, AMSTERDAM
Startdatum: z.s.m.
Einddatum: 1 jaar na startdatum
Gesprekken: z.s.m na sluiting aanvraag
Optie op verlenging: ja
Aantal uur per week: 32 - 36
Sluitingsdatum: vrijdag 24 mei om 08.00 uur

En? Ben je enthousiast?

Stuur dan je CV met een korte opdrachtgerichte motivatie.

Ons proces
Wij geloven in intensief persoonlijk contact en streven naar een nauwe samenwerking waarin wij met kennis van de opdrachtgever zorgen voor de beste match.
Wij behandelen binnen 24 uur je reactie en nemen vervolgens contact op om dit samen te bespreken. Bij een match worden de eisen en wensen van de opdracht smart uitgeschreven en adviseren we over de inhoud van je CV. Wij staan voor een heldere en transparante communicatie en trachten jou als professional volledig te ontzorgen tijdens het volledige proces.


Follow the BlueTrail - Always on track to the perfect match