Online Adviseur

De afdeling communicatie bestaat uit communicatieadviseurs, woordvoerders en online communicatiespecialisten. Bij de communicatieafdeling werken meer dan 20 medewerkers. Wij verzorgen ondersteuning en (zelfstandig) advies en helpen ook bij het laten produceren van communicatiemiddelen. Daarnaast beheren wij onder andere www.arnhem.nl, intranet, de corporate social media kanalen en het e-participatieplatform.
 
In deze rol werk je samen met 7 andere online specialisten (3 adviseurs, 2 webredacteuren en 2 social contentspecialisten). Samen vormen we het online communicatieteam. Ons team wordt gekenmerkt door zelfstandigheid, we zijn gedreven, ambitieus en hecht. We werken hybride, maar komen regelmatig als team samen.

We gaan de gemeentelijke website vernieuwen. Een nieuw CMS, een nieuw design en een nieuwe indeling moeten bijdragen aan een gebruiksvriendelijkere website. De informatie op de website wordt beter vindbaar, gebruiksvriendelijker, toegankelijker en begrijpelijker. Om dit te bereiken is we jouw inzet nodig.
Je zet je in voor het het (her)schrijven van de webpagina’s, het begeleiden van gebruikersonderzoek, de contentmigratie, het ontwikkelen van het design, etc.. Jouw inzichten en suggesties om tot een nog beter resultaat te komen worden enorm gewaardeerd. 

Verantwoordelijkheden:

 • Vanuit kennis en ervaring bijdragen aan de mogelijkheden van de techniek en de informatiebehoefte van gebruikers.
 • Zorgen voor continuiteit bij de implementatie van de nieuwe website. 

Wat wordt er van jou gevraagd?

Eisen bij de opdracht:

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt relevante werkervaring op het snijvlak van ICT en communicatie. Bijvoorbeeld als UX-designer, web-ontwikkelaar of natuurlijk als online communicatieadviseur.
Wensen bij de opdracht:

 • Je hebt kennis van en/of affiniteit met wet- en regelgeving met betrekking tot privacy en security.
 • Je hebt ervaring met het bijgedragen aan het ontwikkelen van een nieuwe (overheids)website in zowel een begeleidende als meewerkende rol.
 • Je hebt uitgebreide kennis van digitale toegankelijkheid opgedaan door ervaring. 
 • Je hebt kennis van CSS, HTML, SEO, copywriting en schrijven op B1-niveau.
Gevraagde competenties:

 • Zelfstandig
 • Gedreven
 • Samenwerken

Wat krijg je er voor terug?

Opdrachtspecificaties
Referentienummer: 2024-02340
Omgeving: Arnhem
Startdatum: 6 mei 2024
Einddatum: 31 december 2024
Optie op verlenging: ja, maximaal 2 jaar
Aantal uur per week: 32
Intakegesprek: 25 april tussen 9 en 12 uur.
Sluitingsdatum: dinsdag 16 april 2024 om 08.00 uur. Reacties na deze tijd zullen in principe niet worden meegenomen in het selectieproces.

En? Ben je enthousiast?

Stuur ons je CV met een korte opdracht gerelateerde motivatie.
 
Ons proces
Wij geloven in intensief persoonlijk contact en streven naar een nauwe samenwerking waarin wij met kennis van de opdrachtgever zorgen voor de beste match. Wij behandelen binnen 24 uur je reactie en nemen vervolgens contact op om dit samen te bespreken. Bij een match worden de eisen en wensen van de opdracht smart uitgeschreven en adviseren we over de inhoud van je CV. Wij staan voor een heldere en transparante communicatie en trachten jou als professional volledig te ontzorgen tijdens het volledige proces.
 
Follow the BlueTrail - Always on track to the perfect match