Medewerker IT servicedesk

Wil jij bijdragen aan de effectiviteit en kwaliteit van de informatiemanagementdiensten van de Gemeente Drimmelen? Ben je op zoek naar een uitdagende functie waarin je verantwoordelijk bent voor het registreren, oplossen en communiceren van serviceverzoeken en incidenten? Dan is de rol van Helpdeskmedewerker bij ons team BIS (Beheer Informatie Systemen) iets voor jou!

Als helpdeskmedewerker ben je een essentieel onderdeel van ons team BIS. Je rapporteert hiërarchisch aan de Manager Middelen en functioneel aan de teamcoördinator. Je speelt een cruciale rol in het bieden van uitstekende ondersteuning aan onze interne collega’s, maar soms ben je ook het eerste contactpunt voor o.a. ICT-leveranciers. Door het registreren van serviceverzoeken, incidenten en wijzigingsverzoeken draag je direct bij aan de effectiviteit, continuïteit en kwaliteit van onze informatievoorziening.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Registreren van serviceverzoeken en incidenten, en ervoor zorgen dat alle benodigde informatie nauwkeurig wordt vastgelegd volgens de procesafspraken in de tools Planon en Topdesk;
 • Op basis van 'best effort' verzoeken en incidenten direct oppakken en oplossen;
 • Registreren van de gehanteerde oplossing en zorgen voor een juiste afhandeling;
 • Indien nodig, doorverwijzen van niet direct opgeloste verzoeken naar de juiste oplosgroep of aanspreekpunt volgens het incidentbeheerproces. Dit kunnen eigen collega’s functioneel beheer binnen het team zijn of collega’s van onze ICT dienverlener Breda of de consultant bij een externe softwareleverancier;
 • Actief communiceren met gebruikers over de voortgang en afhandeling van hun verzoeken;
 • Zorgen voor duidelijke communicatie naar de indieners over de manier waarop de afhandeling plaatsvindt;
 • Contactpersoon voor de werkplekbeheheerders ICT dienstverlener Breda die twee dagen per week op locatie werkzaam zijn;
 • Begeleiding indienst en uitdienst proces (verzoeken in behandeling nemen, uitvoeren en bewaken van de interne opvolging).
Organisatie

De gemeente Drimmelen is de voortuin van Nationaal Park de Biesbosch in West-Brabant. De zes kernen – Drimmelen, Made, Hooge Zwaluwe, Lage Zwaluwe, Terheijden en Wagenberg – liggen in een typisch land- en tuinbouwgebied, waarin natuur en recreatie sterk zijn vertegenwoordigd. In Drimmelen bevindt zich de grootste uitgegraven jachthaven van Europa. Terheijden en Lage Zwaluwe hebben een gezellige dorpshaven en van Terheijden naar Lage Zwaluwe loopt een cultuurhistorisch dijklint. Watersporters, fietsers en wandelaars komen hier dus ruimschoots aan hun trekken.

Wat wordt er van jou gevraagd?

Eisen bij de opdracht:

 • Je beschikt over een ICT-gerichte opleiding op MBO niveau of vergelijkbaar werk- en denkniveau.
 • Je bent beschikbaar voor 36 uur per week en akkoord met de verdeling van de uren als volgt: ma 8, di 8, wo 8, do 8, vr 4 uur.
 • Je kan alle dagen op locatie werken.
Wensen bij de opdracht:

 • Je hebt recente werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je bent werkzaam geweest binnen een gemeentelijke organisatie en hebt dan ook globale kennis van gemeentelijke processen en hoe informatiesystemen deze ondersteunen.
 • Je hebt ervaring van ITIL processen en de bijbehorende toolings Planon en Topdesk.
Competenties:

 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
 • Je beschikt over een analytisch denkvermogen.
 • Je beschikt over een klantgerichte/dienstverlenende instelling.

Wat krijg je er voor terug?

Opdrachtspecificaties
Referentienummer: 2023-06639
Omgeving: Drimmelen
Startdatum: 1 januari 2024
Einddatum: 30 april 2024
Optie op verlenging: ja
Aantal uur per week: 36
Intakegesprek: nader te bepalen
Sluitingsdatum: woensdag 29 november 2023 om 12.00 uur. Reacties na deze tijd zullen in principe niet worden meegenomen in het selectieproces.

En? Ben je enthousiast?

Stuur dan je CV met een korte opdrachtgerichte motivatie.

Ons proces
Wij geloven in intensief persoonlijk contact en streven naar een nauwe samenwerking waarin wij met kennis van de opdrachtgever zorgen voor de beste match.
Wij behandelen binnen 24 uur je reactie en nemen vervolgens contact op om dit samen te bespreken. Bij een match worden de eisen en wensen van de opdracht smart uitgeschreven en adviseren we over de inhoud van je CV. Wij staan voor een heldere en transparante communicatie en trachten jou als professional volledig te ontzorgen tijdens het volledige proces.

Follow the BlueTrail - Always on track to the perfect match