Medewerker gemeentelijke belastingen

Heb je heel wat kennis in huis als het gaat om alle voorkomende werkzaamheden m.b.t het heffen en afhandelen van diverse belastingen? En stroop jij graag de mouwen op om een klus te klaren? Dan ben jij de enthousiaste medewerker belastingen die wij zoeken.

Als Medewerker belastingen ben je onderdeel van het team bedrijfsvoering. Een groot team met verschillende disciplines aan boord. Denk aan o.a. financieel beleid, Juridische zaken en HRM. Ondanks de grootte van het team zijn de lijntjes erg kort. Daarnaast betreft het een deskundig team met een informele sfeer, waarbij wij flexibiliteit en professionaliteit erg belangrijk vinden.

Korte lijntjes, volop verantwoordelijkheid en ambitieuze plannen. Dat is werken bij de gemeente Harlingen. Eigenwijs als we zijn, streven we grote doelen na. Juist door onze eigengereidheid weten we het ver te schoppen. Recht voor z'n raap, maar altijd met respect voor elkaar. Dat typeert onze werkwijze.

Als medewerker belastingen ben je verantwoordelijk voor:

  • Het beheren van subject-administratie door GBA mutaties te signaleren, controleren, interpreteren en aanpassen t.b.v. de heffing van diverse belastingen. Hierbij is ervaring met de basisregistraties BAG (Basis registratie Adressen en Gebouwen) en het NHR (Handelsregister) een pré.
  • Het signaleren van (Bouw)mutaties naar aanleiding van afgegeven bouwvergunningen en deze bijhouden in Excel en de digitale dossiers klaar maken voor de taxateur;
  • Het verwerken van alle soorten belastingmutaties, opleggen van aanslagen, signaleren van knelpunten en initiëren van aanpassingen;
  • Het behandelen van allerlei vragen op het gebied van gemeentelijke belastingen van inwoners en bedrijven;
  • Het verwerken van naheffingsaanslagen (parkeren) en afhandelen van bezwaarschriften;
  • Ondersteuning bij WOZ werkzaamheden (inboeken bezwaren, digitale dossiers aanleggen).

Wat wordt er van jou gevraagd?

KNOCK-OUT:

  • Je hebt kennis van relevante wet en regelgeving, beleid en procedures op het gebied van gemeentelijke belastingen.
  • Je bent vaardig in het vergaren, analyseren en beoordelen van informatie en dit op de juiste manier verwerken.
  • Je beschikt over MBO+ werk- en denkniveau en bent in het bezit van een afgeronde juridische of financiële opleiding.
Reacties van kandidaten die geen kennis van/ervaring met de gestelde eisen hebben, worden door de opdrachtgever terzijde gelegd.

Gunningscriteria:
  • Je hebt ervaring met de materie.

Wat krijg je er voor terug?

Referentienummer: 2023-03067
Omgeving: Harlingen
Startdatum: 1 juni 2023
Einddatum: 31 december 2023
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week: 24-32
Intakegesprek: Nog niet bekend
Sluitingsdatum: Donderdag 22 juni om 18.00 uur

En? Ben je enthousiast?

Reacties ontvangen wij graag voorzien van:

• Nederlandstalig cv in Word formaat waaruit de gevraagde kennis en ervaring zoals gesteld in de aanvraag duidelijk blijkt.
• Het cv dient voorzien te zijn van naam, geboortedatum en woonplaats.
• Een korte, aan de opdracht gerelateerde motivatie waaruit de gevraagde kennis en ervaring duidelijk blijkt.
• Als wij verder het selectieproces ingaan vragen wij altijd om een zeer specifieke motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Er kan alleen bij leveranciers met eigen personeel ingehuurd worden als deze in het bezit zijn van een geldige G-Rekening of bereid zijn om een G-Rekening aan te vragen bij inzet van hun kandidaat via BlueTrail.