Medewerker Doelmatigheid Arbeidsverplichtingen, 16-24 u p/w

Team Werk & Participatie ondersteunt bij arbeidsmarkt- en participatievraagstukken van inwoners, werkgevers en gemeenten in Noardwest Fryslân. De inzet en mogelijkheden van de inwoner staat centraal bij onze dienstverlening. Samen met de inwoner bepalen we de kortste route naar zelfstandig functioneren. Deelnemen aan de maatschappij. Werk. Wij ondersteunen de inwoner bij het realiseren van deze route. Dit doen wij samen met onze partners. Werkgevers. Onderwijs. Pastiel. Reïntegratiebedrijven. Gebiedsteams. Zo zorgen we ervoor dat sociale ondersteuning wérkt.

Als medewerker doelmatigheid (arbeidsverplichtingen) controleer je op naleving van wet- en regelgeving op het gebied van werk en inkomen en met name de arbeidsverplichtingen. Het verrichten van een bestuursrechtelijk onderzoek naar rechtmatige verstrekking van uitkeringen behoort tot je kerntaken. Daarnaast kun je ook ingezet worden op handhavings- en rechtmatigheidstaken.

Verantwoordelijkheden
Als medewerker doelmatigheid (arbeidsverplichtingen) controleer je naar aanleiding van meldingen van collega's of op basis van periodieke controle van het klantenbestand. Op basis daarvan voer je gesprekken met klanten. Je bevindingen leg je vast in een rapportage en het besluit in een beschikking. In deze functie werk je nauw samen met de medewerker handhaving en casemanagers inkomen en participatie.

Wat wordt er van jou gevraagd?

KNOCK-OUT:

  • Je hebt ruime werkervaring in een vergelijkbare functie.
  • Je beschikt over een HBO opleiding of aantoonbaar HBO werk- en denkniveau
Reacties van kandidaten die geen kennis van/ervaring met de gestelde eisen hebben, worden door de opdrachtgever terzijde gelegd.

Gunningscriteria:
  • Je beschikt over een relevante HBO opleiding.
  • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring in de uitvoering van de sociale zekerheidswetgeving en/of ervaring als medewerker handhaving of bijzonder onderzoek/controle.
  • Je hebt kennis van de wet- en regelgeving sociale zekerheid en Algemene Wet Bestuursrecht, Kennis van Suite, Suwinet en Sonar.
Competenties:
  • Zelfverzekerde en ‘stevige’ persoonlijkheid die door passende communicatie weet te overtuigen en vertrouwen te winnen
  • Zelfstandige en op collegiale samenwerking gerichte flexibele houding

Wat krijg je er voor terug?

Referentienummer: 2022-04893
Omgeving: Franeker/vanuit huis
Startdatum: 15 augustus 2022
Einddatum: 31 oktober 2022
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week: 16-24
Intakegesprek: Nog niet bekend
Sluitingsdatum: Dinsdag 16 augustus om 18.00 uur

En? Ben je enthousiast?

Reacties ontvangen wij graag voorzien van:

• Nederlandstalig cv in Word formaat waaruit de gevraagde kennis en ervaring zoals gesteld in de aanvraag duidelijk blijkt.
• Het cv dient voorzien te zijn van naam, geboortedatum en woonplaats.
• Een korte, aan de opdracht gerelateerde motivatie waaruit de gevraagde kennis en ervaring duidelijk blijkt.
• Als wij verder het selectieproces ingaan vragen wij altijd om een zeer specifieke motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Er kan alleen bij leveranciers met eigen personeel ingehuurd worden als deze in het bezit zijn van een geldige G-Rekening of bereid zijn om een G-Rekening aan te vragen bij inzet van hun kandidaat via BlueTrail.