Medewerker Beheer subsidies en contracten 24 u p/w

Wil jij het subsidieproces binnen ons team coördineren en ben jij een ster in het beheren van contracten? Hou jij van een breed en divers takenpakket, een informele cultuur waarin we elkaar kennen en snel kunnen schakelen? Werk je graag in een omgeving die het verschil maakt voor en met de samenleving? Mooi, dan hebben wij een uitdaging voor je!

Het team richt zich op beleidsontwikkeling en -uitvoering binnen de maatschappelijke thema’s zoals zorg, onderwijs, cultuur, sport, welzijn, economie, recreatie, toerisme, openbare orde en veiligheid. Binnen het team werken we integraal met oog voor de verschillende belangen van de inwoners.

Als medewerker beheer subsidies en contracten ben je verantwoordelijk voor het verlenen van subsidies en het beheren van contracten van het maatschappelijk vastgoed. Je coördineert dit proces en verbetert de kwaliteit van het subsidieproces. Je beoordeelt en adviseert over de complexere subsidieaanvragen. Op basis van standaardmodellen stel je huur- en exploitatieovereenkomsten op. Je stelt de tarieven vast van het maatschappelijk vastgoed, bijvoorbeeld de sporthallen. Tot slot ben je budgetbeheerder van het maatschappelijk vastgoed.

Wat wordt er van jou gevraagd?

KNOCK-OUT:

  • Je hebt minimaal een afgeronde MBO opleiding op juridisch gebied.
  • Je hebt minimaal 1 jaar werkervaring in de afgelopen 5 jaar in een soortgelijk functie.
Reacties van kandidaten die geen kennis van/ervaring met de gestelde eisen hebben, worden door de opdrachtgever terzijde gelegd.

Gunningscriteria:

  • Je hebt ervaring met subsidies en het beheren van contracten van het maatschappelijk vastgoed.
Competenties:

  • Je bent gestructureerd en werkt nauwkeurig.
  • Je hebt beoordelingsvermogen en bent besluitvaardig.
  • Je werkt resultaatgericht en kwaliteitsgericht.

Wat krijg je er voor terug?

Opdrachtspecificaties
Referentienummer: 2022-05788
Omgeving: Olst
Startdatum: 17 oktober 2022
Einddatum: 31 januari 2023
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week: niet gespecificeerd
Intakegesprek: 14 oktober 2022
Sluitingsdatum: Vrijdag 07 oktober 2022 om 09.00 uur

En? Ben je enthousiast?

Reacties ontvangen wij graag voorzien van:

• Nederlandstalig cv in Word formaat waaruit de gevraagde kennis en ervaring zoals gesteld in de aanvraag duidelijk blijkt.
• Het cv dient voorzien te zijn van naam, geboortedatum en woonplaats.
• Een korte, aan de opdracht gerelateerde motivatie waaruit de gevraagde kennis en ervaring duidelijk blijkt.
• Als wij verder het selectieproces ingaan vragen wij altijd om een zeer specifieke motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Er kan alleen bij leveranciers met eigen personeel ingehuurd worden als deze in het bezit zijn van een geldige G-Rekening of bereid zijn om een G-Rekening aan te vragen bij inzet van hun kandidaat via BlueTrail.