Kwaliteitsmedewerker Processen 32 u p/w

De kwaliteitsmedewerker sociaal domein procesverbetering is een nieuwe functie. Jij ontwikkelt het kwaliteitshandboek voor de consulenten. Verbeter jij graag werkprocessen? Heb jij ervaring met het uitvoeren van controles en data-analyses? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw werk 
Je zorgt voor de samenhang van processen en richtlijnen. Je bent eigenaar van het kwaliteitshandboek en hierin zijn werkprocessen, procedures en werkinstructies opgenomen. Je levert input en denkt mee over het nog te ontwikkelen kwaliteitsmanagementsysteem voor het Sociaal domein. Zie je iets wat beter kan in de procesinrichting? Dan zien we graag jouw verbetervoorstellen. Je ondersteunt en adviseert het management bij het implementeren van de verbeteringen. 

Jij hebt visie op het voeren van een effectieve bedrijfsvoering. Je schrijft en onderhoudt heldere en doelmatige werkprocessen, procedures en werkinstructies en zorgt voor borging ervan. Je voert kwaliteitscontroles uit op de kwaliteit van de data. Je vertaalt tactisch beleid naar werkprocessen en kaders waarmee jouw collega’s uit de voeten kunnen. In opdracht van management pak je vragen over monitoring op en rapporteert hierover.

Jij verzamelt relevante sturingsdata, analyseert deze en verwerkt de bevindingen in concrete adviezen voor de uitvoering en het beleid. Samen met de functioneel beheerder voer je systeemtechnische controles uit. Je test en controleert of de inrichting van het automatiseringspakket voldoende aansluit bij de werkprocessen en werkinstructies. Je levert een bijdrage aan rapportages en audits en bent de verbindende factor tussen opgaves en uitvoering. 

Wat wordt er van jou gevraagd?

Eisen bij de opdracht:

  • Je hebt een afgeronde HBO opleiding aangevuld met juridische kennisvakken
  • Je hebt minimaal 2 jaar kennis en ervaring als kwaliteitsmedewerker
  • Je hebt minimaal 5 jaar kennis en ervaring opgedaan binnen een gemeente en/of overheidsinstelling
Wensen bij de opdracht:
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een adviserende en/of vergelijkbaar rol (bv consulent)
  • Je hebt kennis en ervaring binnen het Sociaal domein
  • Je hebt kennis en ervaring van het systeem Suite4Sociaal
Competenties:
Je vindt het uitdagend om te werken aan het continu verbeteren van de kwaliteit van de uitvoering van het werk. Je weet ook anderen te enthousiasmeren om onze dienstverlening continu te verbeteren. Je werkt gestructureerd en planmatig en bent resultaatgericht. Je bent analytisch en in staat om objectief en onafhankelijk te werken. Je bent communicatief vaardig en weet je adviezen en verbetervoorstellen goed voor het voetlicht te brengen en anderen te overtuigen. Je bent gericht op samenwerking en verbinding en zorgt ervoor dat je de actuele ontwikkelingen op de voet volgt.

Wat krijg je er voor terug?

OpdrachtspecificatiesReferentienummer: 2024-02317
Omgeving: Hellendoorn
Startdatum: 18-4-2024
Einddatum: 31-12-2024
Gesprekken: onbekend
Optie op verlenging: Ja, mogelijkheid tot verlenging van 3x 2 maanden.
Aantal uur per week: 32
Sluitingsdatum: vrijdag 12 april om 09.00 uur

En? Ben je enthousiast?

Stuur dan je CV met een korte opdrachtgerichte motivatie.

Ons proces
Wij geloven in intensief persoonlijk contact en streven naar een nauwe samenwerking waarin wij met kennis van de opdrachtgever zorgen voor de beste match.
Wij behandelen binnen 24 uur je reactie en nemen vervolgens contact op om dit samen te bespreken. Bij een match worden de eisen en wensen van de opdracht smart uitgeschreven en adviseren we over de inhoud van je CV. Wij staan voor een heldere en transparante communicatie en trachten jou als professional volledig te ontzorgen tijdens het volledige proces.


Follow the BlueTrail - Always on track to the perfect match