Juridisch Planoloog Sr. 24-36 u p/w

In de functie van senior juridisch planoloog bij team Nieuw-West van Ruimte en Duurzaamheid (R&D) werk je in het hart van de ruimtelijke ordening. Je hebt te maken met complexe initiatieven, projecten en aanvragen die lokaal spelen en waar jij met je kennis en vaardigheden over adviseert. Je staat dichtbij initiatiefnemers, stadsdeelcollega’s en lokaal bestuur. Als senior juridisch planoloog ben je verantwoordelijk voor strategisch advies over de toepassing van het omgevingsrecht in de stadsdelen van Amsterdam. Naast adviseren over concrete ruimtelijke initiatieven die juridisch complex kunnen zijn (op schaalniveau van een stadsdeel, waarbij rekening moet worden gehouden met het stedelijk beleid en schaal), stel je ook ruimtelijke onderbouwing op voor projecten en bestemmingsplannen op. Tot je taken behoort ook het proactief meedenken en meewerken aan en/of het opstellen van (ruimtelijke) beleidsregels en uitvoeringsregels.

Werkzaamheden

 • Je adviseert projectteams over complexe ruimtelijke vraagstukken en stelt daar ruimtelijke onderbouwingen voor op;
 • Je stelt wijzigingen op voor het omgevingsplan en/of TAM-IMRO plannen;
 • je stelt ruimtelijke adviezen op over complexe bouwinitiatieven die afwijken van het bestemmingsplan;
 • je bent verantwoordelijk voor complexe juridische planologische projecten en processen met een hoog afbreukrisico voor het bestuur;
 • je adviseert collega’s, projectorganisatie en bestuur over de inzet, het type, de inhoud en de interpretatie van juridisch planologische instrumenten;
 • je stelt nadere (beleids)regels/uitvoeringsrichtlijnen op;
 • je treedt namens het gemeentebestuur op in beroepszaken bij zowel de Rechtbank als de Raad van State;
 • je draagt bij aan het verder ontwikkelen van processen en het bevorderen van een goede kennisuitwisseling binnen het team.
Gemeentelijke organisatie

Met ruim 18.000 collega's zorgen we ervoor dat Amsterdam een aantrekkelijke hoofdstad is en blijft. Waar het fijn is om te wonen, te werken en naar school te gaan. Met ruimte voor ondernemers en bezoekers. Werken voor Amsterdam betekent bijdragen aan iets groots. Aan groei, veiligheid, ontwikkeling, gezondheid. Van de stad, van Amsterdammers. Daarmee geven wij Amsterdam door; aan de toekomst, aan volgende generaties. We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega's zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega's, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad.

De opdrachtgever(s)

Ruimte en Duurzaamheid (R&D) is verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling, en kaderstelling en beleidsrealisatie op het gebied van ruimtelijke ordening, stedenbouw en duurzaamheid. Zij werkt in opdracht voor stad en stadsdelen. Werken bij R&D betekent werken in een dynamische en multidisciplinaire omgeving. Je werkt binnen het team samen met verschillende disciplines zoals openbare ruimte ontwerpers en stedenbouwers. Ook onderhoud je contacten met de stadsdeelcollega’s, het bestuur, bewoners en ondernemers. Je gaat werken binnen de afdeling Gebieden in team Nieuw-West. Je representeert het stadsdeel waarvoor je werkt op stedelijk niveau voor wat betreft je eigen expertise.

Wat wordt er van jou gevraagd?

Eisen bij de opdracht:

 • Je hebt ruime ervaring met het adviseren over en opstellen van ruimtelijke onderbouwingen voor ruimtelijke projecten binnen de G-4 gemeenten en het opstellen van ruimtelijke adviezen voor complexe bouwinitiatieven.
 • Je hebt ruime kennis van en ervaring met het opstellen van geluidverdeelplannen voor industrieterreinen met een geluidszone.
 • Je beschikt over WO werk/denkniveau met een opleiding Nederlands Recht, specialisatie in het ruimtelijk ordeningsrecht of milieurecht is een pré.
Wensen bij de opdracht:

 • Je hebt ruime ervaring met het opstellen van bestemmingsplannen.
 • Je hebt kennis van de Omgevingswet.
 • Je hebt ervaring met het ICT systeem Powerbrowser.
 • Je hebt minimaal 10 jaar relevante werkervaring.
Competenties:

 • Omgevingsbewustzijn: Gevorderd
 • Samenwerken: Gevorderd
 • Politieke sensitiviteit: Gevorderd
 • Initiatief: Gevorderd
 • Resultaatgerichtheid: Gevorderd

Wat krijg je er voor terug?

OpdrachtspecificatiesReferentienummer: 2023-06636
Omgeving: Amsterdam
Startdatum: 01-01-2024
Einddatum: 31-12-2024
Optie op verlenging: ja
Aantal uur per week: 24 - 36
Sluitingsdatum: donderdag 30 november om 08.00 uur

En? Ben je enthousiast?

Stuur dan je CV met een korte opdrachtgerichte motivatie.

Ons proces
Wij geloven in intensief persoonlijk contact en streven naar een nauwe samenwerking waarin wij met kennis van de opdrachtgever zorgen voor de beste match.
Wij behandelen binnen 24 uur je reactie en nemen vervolgens contact op om dit samen te bespreken. Bij een match worden de eisen en wensen van de opdracht smart uitgeschreven en adviseren we over de inhoud van je CV. Wij staan voor een heldere en transparante communicatie en trachten jou als professional volledig te ontzorgen tijdens het volledige proces.


Follow the BlueTrail - Always on track to the perfect match