Inkomensconsulent

Wie zijn wij
De afdeling Sociaal Maatschappelijke Verbinding van de gemeente Heerde heeft als taak om inwoners advies te geven, de juiste ondersteuning te bieden of te begeleiden naar de juiste hulp. Het gaat daarbij om vraagstukken op het gebied van wonen, werken, schulden, gezond en veilig opgroeien en ouder worden, inburgeren, psychiatrie, verslaving etc. De afdeling bestaat uit welzijn, sociaal werk, WMO, Participatie, inkomen, schulddienstverlening en jeugd. Het deel kunnen nemen aan de samenleving met behoud van regie op het eigen leven in de vertrouwde omgeving is een beschermende factor net als het hebben van sociale contacten. Samenwerking met kerken, verenigingen, zorgverleners en mantelzorgers/vrijwilligers is daarbij essentieel. Samen-redzaam zijn en normaliseren zijn pijlers in het beleid van de samenwerkende partijen binnen STIP (het steun en informatiepunt Heerde).


Wat verwachten we van de functie
"Je focus ligt op het beoordelen van energietoeslag aanvragen. Dit is een tijdelijke regeling ter ondersteuning van huishoudens op 120 procent van het Wettelijk Sociaal Minimum (wsm) die als gevolg van de stijgende energieprijzen deze financiele tegemoetkoming goed kunnen gebruiken. Daarnaast zet je je expertise in als allround inkomensconsulent.

Wat ga je doen

  • Je behandelt de aanvragen energietoeslag en beoordeelt het recht op een tegemoetkoming.
  • Je verstrekt informatie aan klanten en beoordeelt aanvragen voor inkomensregelingen (Participatiewet, IOAW en andere relevante wettelijke regelingen en inkomensondersteunende voorzieningen).
  • Je zorgt voor administratie omtrent de aanvragen in ons gemeentelijk systeem Civision Samenleving."
Voor wie werk je
Je werkt vanuit het team van STIP waarin alle functies vertegenwoordigd zijn die met onze inwoners te maken hebben binnen het sociaal domein. Daarnaast werk je samen diverse organisaties binnen en buiten Heerde. Je hebt intervisie en de mogelijkheid tot casusbespreking.

Wat wordt er van jou gevraagd?

KNOCK-OUT:

  • Je hebt minimaal 1 jaar werkervaring in een soortgelijke functie in de afgelopen 5 jaar.
  • Je bent op hoogte van de wet- en regelgeving van de Participatiewet.
Reacties van kandidaten die geen kennis van/ervaring met de gestelde eisen hebben, worden door de opdrachtgever terzijde gelegd.

Gunningscriteria:
.
  • Je hebt ervaring met Civision Samenleving.
Competenties:

  • Je beschikt over goede sociale-, schriftelijke- en mondelinge vaardigheden.
  • Je kunt zelfstandig en in teamverband werken, je bent enthousiast en betrokken.
  • Je werkt accuraat en hebt een klantvriendelijke en zakelijke werkhouding.
  • Je bent analytisch, flexibel en stressbestendig.

Wat krijg je er voor terug?

Opdrachtspecificaties
Referentienummer: 2022-03944
Omgeving: Heerde
Startdatum: 11 juli 2022
Einddatum: 18 september 2022
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week: 36
Intakegesprek: Datum van de gesprekken volgt zsm.
Sluitingsdatum: Maandag 04 juli 2022 om 09.00 uur

En? Ben je enthousiast?

Reacties ontvangen wij graag voorzien van:

• Nederlandstalig cv in Word formaat waaruit de gevraagde kennis en ervaring zoals gesteld in de aanvraag duidelijk blijkt.
• Het cv dient voorzien te zijn van naam, geboortedatum en woonplaats.
• Een korte, aan de opdracht gerelateerde motivatie waaruit de gevraagde kennis en ervaring duidelijk blijkt.
• Als wij verder het selectieproces ingaan vragen wij altijd om een zeer specifieke motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Er kan alleen bij leveranciers met eigen personeel ingehuurd worden als deze in het bezit zijn van een geldige G-Rekening of bereid zijn om een G-Rekening aan te vragen bij inzet van hun kandidaat via BlueTrail.