H-Manager

Om meer focus te hebben op onze opgaven en op onze professionals, is binnen de organisatie gekozen om te werken volgens het HOF-principe. Vanuit dit principe wordt er onderscheid gemaakt tussen operationele en inhoudelijke sturing door Programmamanagers enerzijds en hiërarchische sturing door H-managers anderzijds. Als H-manager ben je verantwoordelijk voor het leveren van de menselijke kapitaal aan de programma’s waarbij je ook zorgt draagt voor de persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling van medewerkers. 

Wat ga je doen?
In deze specifieke rol als H-manager ga je hiërarchisch leidinggeven aan een eenheid en vervul je de HRM-taken die behoren bij het aannemen, begeleiden, ontwikkelen en uitstromen van medewerkers. Zo begeleid en faciliteer je jouw medewerkers bij hun persoonlijke ontwikkeling en het ontdekken en benutten van hun talenten en voer je met hen het goede gesprek over hun duurzame inzetbaarheid. Daarbij gebruik je je kennis over wat er in de toekomst in de organisatie nodig is en vertaal je dit voor je medewerkers naar: “wat betekent dit voor jouw functie en competentie ontwikkeling”. Je hebt daarnaast een verantwoordelijkheid voor de functionele ontwikkeling van je medewerkers (kennisontwikkeling, rol & gedrag en werkmethodes = F-sturing). Ook werk je nauw samen met Programmamanagers en Teamleiders aan organisatie- en teamontwikkeling. Je stuurt en coacht je medewerkers en zorgt ervoor dat je medewerkers, nu en in de toekomst, goed zijn toegerust voor het realiseren van hun opdrachten. In deze specifieke rol ga je proactief bijdragen aan de doorontwikkeling van de H-functie en ben je nauw betrokken bij de ontwikkeling van de bedrijfsbrede leertrajecten.

Met zo’n 1400 collega’s zetten we ons dagelijks in voor onze Provincie, van weginspecteurs en beleidsmedewerkers tot statenadviseurs en toezichthouders. Deze uitvraag heeft betrekking op een positie als H-manager voor de eenheid OGPO. Deze eenheid bestaat uit ongeveer 45 collega's met de expertises Personeel en Organisatie (PenO) en Opdrachtgeverschap (Programmamanagers bedrijfsvoering).

Zo lever jij jouw bijdrage aan Brabant!
Bij de Provincie zetten we ons dagelijks in voor een mooier, toekomstbestendig en duurzaam Brabant. Ben jij in staat om onze medewerkers in hun kracht te laten functioneren, weet jij hoe je talenten kunt inzetten voor het beste organisatieresultaat? Werk je graag mee aan een nog beter Brabant? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat wordt er van jou gevraagd?

KNOCK-OUT:

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO/WO opleiding op het gebied van Personeel & Organisatie, bestuur of organisatiewetenschappen bij voorkeur aangevuld met relevante opleidingen en cursussen.
 • Je hebt minimaal 10 jaar werkervaring als hiërarchisch leidinggevende van hoger opgeleide professionals, bij voorkeur in een HR of organisatie ontwikkel omgeving.
 • Je hebt meer dan 10 jaar kennis en ervaring opgebouwd met de opbouw, verbetering en vernieuwing van instroom, doorstroom en uitstroomprocessen binnen profit en non-profit organisaties met meer dan 1000 FTE.
 • Je beschikt daarnaast over minimaal 3 jaar ervaring als projectleider van organisatie/teamontwikkeling en verandertrajecten binnen grote organisaties van meer dan 1000 FTE.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met het (door)ontwikkelen van organisatieconcepten zoals het HOF-model en het professionaliseren van bijbehorende rollen en functies.
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in het hiërarchisch aansturen van minimaal 40 medewerkers.
Reacties van kandidaten die geen kennis van/ervaring met de gestelde eisen hebben, worden door de opdrachtgever terzijde gelegd.

Competenties:

 • Verbindend
 • Doortastend
 • Vernieuwend
 • Betrouwbaar
 • Pro-activiteit

Wat krijg je er voor terug?

Opdrachtspecificaties
Referentienummer: 2022-04658
Omgeving: Den Bosch en thuiswerken
Startdatum: 1 september 2022
Duur: 1 maart 2023
Optie op verlenging: ja
Aantal uur per week: 36
Gesprekken: donderdag 25 augustus en vrijdag 26 augustus 2022
Sluitingsdatum: maandag 22 augustus om 06.00 uur

En? Ben je enthousiast?

Reacties ontvangen wij graag voorzien van:

• Nederlandstalig cv in Word formaat waaruit de gevraagde kennis en ervaring zoals gesteld in de aanvraag duidelijk blijkt.
• Het cv dient voorzien te zijn van naam, geboortedatum en woonplaats.
• Een korte, aan de opdracht gerelateerde motivatie waaruit de gevraagde kennis en ervaring duidelijk blijkt.
• Als wij verder het selectieproces ingaan vragen wij altijd om een zeer specifieke motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Er kan alleen bij leveranciers met eigen personeel ingehuurd worden als deze in het bezit zijn van een geldige G-Rekening of bereid zijn om een G-Rekening aan te vragen bij inzet van hun kandidaat via BlueTrail.