Ervaren Beleidsmedewerker Wmo, 24 u p/w

De gemeente Hollands Kroon ligt in de Kop van Noord-Holland en heeft ongeveer 48.000 inwoners, 22 dorpskernen en een oppervlakte van 660 vierkante kilometer. Hollands Kroon staat voor kwalitatief hoogwaardige dienstverlening aan burgers, bedrijven en instellingen.

Er zijn weinig gemeenten en zelfs bedrijven die werken zoals Hollands Kroon. Wij zijn een platte organisatie met zo'n 40 zelforganiserende teams en 1 directie. Verantwoordelijkheden liggen laag in de organisatie en medewerkers hebben veel vrijheid om hun werk in te vullen. Niet alleen hoe zij hun werk doen, maar ook waar en wanneer. Onze organisatie werkt resultaatgericht. De basis voor dit alles is vertrouwen. Medewerkers hoeven niet eerst drie handtekeningen van managers te verzamelen voor zij een idee kunnen uitvoeren. We geloven in 'gewoon doen!'. Niet lullen, maar poetsen. En ja, er gaat wel eens wat mis. Maar daardoor maken we onszelf elke dag een beetje beter. Maar wel samen. Dat is onze kracht. Want alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.

Waar onze dienstverlening goed is, houden we het vast. Maar als het slimmer kan, veranderen we. Dit vraagt flexibiliteit, maar het biedt ook een hoop kansen. Ontwikkeling en innovatie vinden we een groot goed. In de mens en in apparatuur en software. Digitaal is 'our middle name', maar persoonlijk dienstverlening maakt het verschil. Daarom maken we graag contact. Met inwoners, bedrijven en instellingen. Maar ook met toeristen en recreanten. Samen zorgen we ervoor dat het fijn wonen, werken en leven is in Hollands Kroon.

Omschrijving opdracht
Voor team Vitaliteit zoeken we een ervaren beleidsadviseur Wmo.

We zijn op zoek naar iemand die beschikt over ruime ervaring met het ontwikkelen en schrijven van Wmo beleid die ons helpt de regie te voeren op de uitvoering van het beleidskader de Wmo, die deze evalueert en het beleid zo nodig bijstelt.

Wmo-toezicht en handhaving

 • Inrichting toezicht en handhaving en passend beleid;
 • Wmo algemene voorziening inrichten en beleid aanpassen in samenwerking met ons team CUP;
 • Project toegang en website;
 • Beleidsaanpassingen (eigen kracht principe) Wmo.
Nieuw beleid afstemmen met Wmo adviesraad
 • Inhoudelijk moet het gesprek hierover plaats vinden met de Wmo adviesraad;
 • Vervolgens eventueel het beleid aanpassen, in route zetten en beleid publiceren.
Beschikkingsvrij werken Hulp bij huishouden uitzoeken of de risico's in beeld zijn en eventueel in beeld brengen:
 • Beschikkingsvrij werken specialistische schil uitzoeken of de juridische risico's in beeld zijn en eventueel in beeld brengen;
 • Vervoer dagbesteding-Belbus;
 • Bezwaar/beroep Wmo ondersteuning.

Wat wordt er van jou gevraagd?

Eisen voor deze opdracht

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt ervaring met regievoering op de uitvoering van het beleidskader, ervaring met het evalueren daarvan en het beleid zo nodig bijstellen.
 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift uitstekend.
Wensen voor deze opdracht
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring met het genoemde takenpakket;
Competenties
 • Je hebt een sterk analytisch vermogen, iemand die verbanden weet te leggen tussen de diverse beleidsterreinen en hiervoor komt met initiatieven.
 • Je combineert een strategisch denkvermogen met zelfstandig praktisch handelen.
 • Je staat stevig in je schoenen en je stelt je positief-kritisch op ten aanzien van bestaande structuren en werkwijzen.
 • Je bent politiek en bestuurlijk sensitief en hebt overtuigingskracht.

Wat krijg je er voor terug?

Referentienummer: 2023-06484
Omgeving: Anna Paulowna
Startdatum: 3 januari 2024
Einddatum: 2 april 2024
Optie op verlenging: Ja, 3x 3 maanden
Aantal uur per week: 24
Intakegesprek: Maandag 11 december tussen 15.00 en 17.00 uur
Sluitingsdatum: Dinsdag 28 november om 10.00 uur

En? Ben je enthousiast?

Stuur ons je CV met een korte opdracht gerelateerde motivatie.
 
Ons proces
Wij geloven in intensief persoonlijk contact en streven naar een nauwe samenwerking waarin wij met kennis van de opdrachtgever zorgen voor de beste match. Wij behandelen binnen 24 uur je reactie en nemen vervolgens contact op om dit samen te bespreken. Bij een match worden de eisen en wensen van de opdracht smart uitgeschreven en adviseren we over de inhoud van je CV. Wij staan voor een heldere en transparante communicatie en trachten jou als professional volledig te ontzorgen tijdens het volledige proces.
 
Follow the BlueTrail - Always on track to the perfect match