Directievoerder Openbare Verlichting

Jij bent van het organiseren, aansturen, controleren en de financiële afhandeling van onderhoud en projecten aan openbare verlichting in Rotterdam. Jij hebt de regie op alle openbare verlichtingswerkzaamheden in jouw gebied.

De functie van directievoerder openbare verlichting valt onder het team Elektrotechnische Dienst van Uitvoering Werken. Je bent verantwoordelijk voor het directievoeren op werken van aannemers en het zorg dragen voor een kwalitatief goede uitvoering van onderhouds- en vervangingsprojecten. Daarbij houd je rekening met de gemeentelijke regelgeving en de normen die door de opdrachtgever en de eigen organisatie gesteld zijn. Nadat de werkzaamheden door de werkvoorbereider zijn voorbereid, zorg jij dat de aannemer aan de slag kan met het werk. Je stuurt de aannemer aan, zorgt dat de door de gemeente bestelde materialen beschikbaar zijn en helpt eventuele knelpunten voor de uitvoering uit de weg. In projecten waarbij meerdere disciplines betrokken zijn, ben jij de vertegenwoordiger namens openbare verlichting. Je stemt af met de opdrachtgever en eventuele andere betrokken partijen. Je stuurt de aannemer op Geld, Risico, Organisatie, Tijd, Informatie, Communicatie en Kwaliteit (GROTICK). Je zorgt voor goede dossiervorming, besluit (in overleg met de opdrachtgever) over meerwerk en verzorgt oplevering en financiële afrekening na de uitvoering. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden houdt je continu rekening met kosten, omgevingsfactoren en planning.

Je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn:

 • Het aansturen van de bestekaannemer op kwaliteit, geld en planning van het werk in uitvoering;
 • Het direct functioneel aansturen van één of meerdere toezichthouder(s);
 • mede beoordelen van de door de werkvoorbereiders gemaakte voorcalculaties;
 • Communiceren naar de opdrachtgever en fungeren als schakel tussen opdrachtgever en uitvoering;
 • De (financiële) administratie van de projecten bijhouden en terugkoppelen aan de projectleider;
 • Een netwerk van relaties onderhouden met opdrachtgevers, directievoerders van andere disciplines, de onderhoudsaannemer, netwerkbeheerder Stedin, etc.;
 • Een bijdrage leveren aan de gewenste bedrijfscultuur en aan het verbeteren van de werkprocessen en bedrijfsvoering van de afdeling;
 • Je kunt deel gaan uitmaken van de Wachtdienst Openbare Verlichting, waarbij je volgens een beschikbaarheidsrooster 24/7 bereikbaar bent om het verhelpen van calamiteiten en storingen aan te sturen.

Wat wordt er van jou gevraagd?

KNOCK-OUT:

 • Je hebt minimaal een afgeronde MBO4 opleiding;
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als directievoerder of een soortgelijke functie in de openbare verlichting, opgedaan in de afgelopen 7 jaar;
 • Je bent in het bezit van een certificaat NEN3140 of bent bereid dit op kosten van de detacheerder te behalen;
 • Je bent in het bezit van een certificaat CROW96a en/of 96b of bent bereid dit op kosten van de detacheerder te behalen;
 • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring met projectmatig werken in de buitenruimte, civiele techniek, installatietechniek of vergelijkbaar, opgedaan in de afgelopen 4 jaar.
Reacties van kandidaten die geen kennis van/ervaring met de gestelde eisen hebben, worden door de opdrachtgever terzijde gelegd.

Gunningscriteria:
 • Je hebt minimaal een afgeronde MBO4 opleiding in de richting van elektrotechniek, civiele techniek of gelijkwaardig;
 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding in de richting van elektrotechniek, civiele techniek of gelijkwaardig;
 • Je hebt minimaal 1 jaar werkervaring in een soortgelijke functie bij een overheidsinstelling of gemeente met minimaal 50.000 inwoners, opgedaan in de afgelopen 3 jaar.
Competenties:
Als enthousiaste directievoerder met elektrotechnische kennis sta jij te springen om onze objecten in optimale staat te houden. Je bent een ervaren directievoerder, met een uitstekend technisch inzicht in de techniek en processen rondom de openbare verlichting. Je bent gestructureerd en accuraat in je werkzaamheden en je weet bij de realisatie van de verschillende projecten projecten overzicht te behouden en jouw organisatietalent in te zetten, ook wanneer verschillende objecten en projecten in verschillende fases zitten, hun eigen dynamiek hebben met ieder verschillende belangen. Met jouw duidelijke en zorgvuldige communicatie over de voortgang van jouw werkzaamheden draag je bij aan de tevredenheid van onze interne en externe opdrachtgevers. Verder ben je gedreven, stressbestendig en in staat om de gewenste resultaten te behalen op basis van eigen initiatief. Jij brengt structuur aan en gaat planmatig te werk, maar kunt ook goed omgaan met ad-hoc situaties. Binnen deze functie ben je je bewust van mogelijke risico’s, en probeert deze te voorkomen en op te lossen door nauw samen te werken met opdrachtgevers, projectleiders en werkvoorbereiders.

Wat krijg je er voor terug?

Opdrachtspecificaties
Referentienummer: 2022-06006
Omgeving: Rotterdam
Startdatum: Z.s.m., naar verwachting begin november 2022
Duur: 12 maanden
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week: 32-40
Gesprekken: De verificatiegesprekken zullen worden gehouden in de periode van week 42 op locatie of via MS Teams
Sluitingsdatum: Dinsdag 11 oktober om 08.30 uur

En? Ben je enthousiast?

Reacties ontvangen wij graag voorzien van:

• Nederlandstalig cv in Word formaat waaruit de gevraagde kennis en ervaring zoals gesteld in de aanvraag duidelijk blijkt.
• Het cv dient voorzien te zijn van naam, geboortedatum en woonplaats.
• Een korte, aan de opdracht gerelateerde motivatie waaruit de gevraagde kennis en ervaring duidelijk blijkt.
• Als wij verder het selectieproces ingaan vragen wij altijd om een zeer specifieke motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Er kan alleen bij leveranciers met eigen personeel ingehuurd worden als deze in het bezit zijn van een geldige G-Rekening of bereid zijn om een G-Rekening aan te vragen bij inzet van hun kandidaat via BlueTrail.