Contractmanager Stadsingenieurs 32-36 u p/w

De Contractmanager gaat werken voor de afdeling Stadsingenieurs – makers van de Utrechtse buitenruimte. Stadsingenieurs is één van de zes afdelingen van Stadsbedrijven en is het interne ingenieursbureau van de gemeente Utrecht. We houden ons bezig met de unieke combinatie van kennis van de stad én techniek. Onze belangrijkste taak is het leveren van (ruimtelijke) expertise voor projecten gericht op duurzame ontwikkeling, inrichting en groot onderhoud van de openbare ruimte. Zowel onder- als bovengronds.

Voor deze opdracht zoeken wij een Contractmanager die mee kan draaien in IPM-teams voor (groot) stedelijke projecten. De focus licht op projecten vanuit de mobiliteitsopgaven maar meedraaien in een IPM-team voor een project onderdeel van een gebiedsopgave of andere opgave is ook een mogelijkheid. Ook draag je bij aan het verder ontwikkelen binnen de Stadsingenieurs en de gemeentelijke organisatie als geheel. Binnen het IPM-team sta je voor je vakgebied. Denk je na over contractvormen en lever je een bijdrage aan het contract. Ook zorg je samen met de collega’s van inkoop voor een goede aanbesteding. Vervolgens heb je een rol bij de begeleiding van het contract tijdens de realisatiefase.
Vanuit je rol ben je een spin in het web en snap je hoe een gemeentelijke organisatie werkt. Je bent een teamspeler die oog heeft voor de relaties maar ook krachtig en zakelijk op de inhoud is. Als contractmanager weeg je de belangen af en bespreekt deze de stakeholders. We zoeken een stevige Contractmanager die niet bang is voor een uitdagende klus waar de (politieke) belangen soms groot kunnen zijn.

Je taken zijn:

  • Deelnemen aan het IPM) team. Eindverantwoordelijk voor het resultaat voor het onderdeel contactmanagement;
  • Verantwoordelijk voor een goede voorbereiding en aanbesteding- en contractbegeleiding van het van het project;
  • Het afstemmen met de interne opdrachtgevers en het adviseren van de bestuurders vanuit je kennis van projecten en op basis van het Utrechtse beleid. Je onderkent daarin de diverse belangen van de verschillende stakeholders en verwerkt dat in het contract gevoeligheden.
  • Een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het vakgebied contractmanagement binnen de afdeling SI. 

Wat wordt er van jou gevraagd?

KNOCK-OUT:

  • Je beschikt over een afgeronde HBO technische opleiding.
  • Je hebt kennis en ervaring als Contractmanager met een realisatiebudget van minimaal 5 miljoen bij 4 projecten in de afgelopen 5 jaar.
Reacties van kandidaten die geen kennis van/ervaring met de gestelde eisen hebben, worden door de opdrachtgever terzijde gelegd.

Gunningscriteria:

  • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met contractmanagement op het gebied van mobiliteitsopgave of gebiedsontwikkeling.
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met contractmanagement van projecten bij de overheid.
Competenties:

  • Je kunt goed communiceren en netwerken. Je denkt vernieuwend en ziet kansen waar ze liggen en je weet dat te verwerken in je werkveld.
  • Je hebt een visie op het aanhaken van stakeholders in een gemeentelijk speelveld.

Wat krijg je er voor terug?

Opdrachtspecificaties
Referentienummer: 2022-03959
Omgeving: Utrecht
Startdatum: 1 augustus 2022
Einddatum: 1 augustus 2023
Optie op verlenging: ja, 12 x 1 maand
Aantal uur per week: 32-36
Intakegesprek: 5,6 en/of 7 juli 2022
Sluitingsdatum: vrijdag 1 juli 2022 om 12.00 uur. Reacties na deze tijd zullen in principe niet worden meegenomen in het selectieproces.

En? Ben je enthousiast?

Reacties ontvangen wij graag voorzien van:

• Nederlandstalig cv in Word formaat waaruit de gevraagde kennis en ervaring zoals gesteld in de aanvraag duidelijk blijkt.
• Het cv dient voorzien te zijn van naam, geboortedatum en woonplaats.
• Een korte, aan de opdracht gerelateerde motivatie waaruit de gevraagde kennis en ervaring duidelijk blijkt.
• Als wij verder het selectieproces ingaan vragen wij altijd om een zeer specifieke motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Er kan alleen bij leveranciers met eigen personeel ingehuurd worden als deze in het bezit zijn van een geldige G-Rekening of bereid zijn om een G-Rekening aan te vragen bij inzet van hun kandidaat via BlueTrail.