Contractmanager IPM 24-28 u p/w

Binnen Waternet zijn wij op zoek naar een ervaren contractmanager voor enkele (grotere en complexe) projecten en voor het contractmanagement.
De contractmanager bij de afdeling Projecten is verantwoordelijk voor het contractmanagement van meerdere projecten. Denk aan de bouw en renovatie van waterzuiveringsinstallaties, drinkwaterproductie- locaties, gemalen, pompstations, dijkverbetering- en waterinrichtingsplannen in het verzorgingsgebied van Waternet De rol van de contractmanager is afwisselend en breed. De kandidaat is bij de grotere en complexe projecten verantwoordelijk voor de vaststelling van de inkoopbehoeften (diensten en werken) en het opstellen van de contractstrategieën en inkoopplannen, in samenwerking met de ondersteunende afdeling inkoop. Ook is de kandidaat verantwoordelijk voor de contractvoorbereiding, aanbesteding en contractbeheersing (contractbewaking) binnen de randvoorwaarden van tijd, geld, kwaliteit en risico. Overigens wordt bij meerdere projecten gewerkt conform het zogenaamde IPM model. Er wordt gebruikt gemaakt van diverse contractvormen zoals UAV-GC, RAW en andere contractvormen en er wordt gewerkt met het Bouw Informatie Management (BIM). De contractmanager wordt betrokken bij meerdere projecten vanaf de definitiefase tot en met de overdracht naar de beheerders en onderhoudt namens de opdrachtgever het contact met externe adviesbureaus (adviseurs) en (bouw)partners. Ook is contractmanager verantwoordelijk voor het onderhandelen met marktpartijen over diverse ramingen, indexeringen, claims, Verzoek tot Wijzigingen (VtW’s), meer-minder werk en marktconformiteit van gehanteerde eenheidsprijzen.

Je bent een bouwer en een pionier die niet bang is zijn handen uit de mouwen te steken en waar nodig zelf zaken op te pakken. Ook ben je een sparringpartner voor zowel je projectteamleden, het management als jouw collega’s en beschikt over goede onderhandelings- en communicatieve vaardigheden.
Het team projectmanagement, onderdeel van de afdeling Projecten, bestaat uit een diverse groep mensen, waarin iedereen de ruimte krijgt om zijn eigen plek te vinden. Er wordt collegiaal samengewerkt, met passie voor de technische inhoud van ons vak. Nieuwe collega’s worden geholpen met het wegwijs worden in onze werkwijze, systemen en procedures, maar er is zeker ruimte om op zoek te gaan naar waar je eigen interesse ligt. Door de brede range van projecten, van heel technisch, concreet en toegepast, tot complexe, langdurige projecten waarin hele zuiveringen of watersystemen duurzaam en innovatief worden gerealiseerd. Er is veel ruimte voor voorkeur, groei en ontwikkeling. Waternet is een waterketenbedrijf, en de afdeling Projecten houdt zich dus ook bezig met de gehele keten. Dit draagt zeker ook bij aan de diversiteit van het werk en de afwisseling van de inhoud. Veel van onze jonge collega’s zijn actief bij Jong Waternet, een netwerk waar je gebruik van kan maken om mensen te leren kennen maar ook om actief voor Waternet iets te betekenen.

Wat wordt er van jou gevraagd?

Eisen bij de opdracht:

 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring binnen een projectomgeving.
 • Je hebt in de afgelopen 10 jaar tenminste 5 jaar ervaring de rol van contractmanager en/of Inkoopmanager.
 • Je hebt HBO werk- en denkniveau.
 • Je bent in het bezit van een geldig VOL-VCA certificaat of bent bereid deze z.s.m. en tegen eigen kosten te verkrijgen.
 • Je hebt contractkennis van, en ervaring met, RAW, UAV en UAVGC.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
Wensen bij de opdracht:

 • Je hebt ervaring in het begeleiden van Nationale en Europese Aanbestedingen.
 • Je hebt ervaring met werken bij een ambtelijke, politiek gedreven organisatie zoals een waterschap, een gemeente, de rijksoverheid of een provinciale overheid.
 • Je hebt ervaring met het functioneren als contractmanager in een projectteam opgebouwd conform het IPM-samenwerkingsmodel.
 • Je hebt kennis en ervaring op gebied van geïntegreerde (UAVGC ) contracten en life cycle (LCC).
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van samenwerkingsovereenkomsten en/of raamcontracten ten behoeve van diensten.
 • Je hebt een afgeronde relevante opleiding zoals NEVI.
Competenties:

 • Verbinden: medewerkers motiveren, verbinden en de samenwerking stimuleren zowel binnen als buiten het team bemaling.
 • Duidelijk communiceren: goed je eigen menig kunnen onderbouwen met heldere argumenten.
 • Leiderschap: Taakgericht leiding geven, je kunt een team aansturen, overtuigen en klantgericht werken.
 • Innovatief: Innovatief zijn, ideeën verbeteren en probleemoplossend werken?
 • Planmatig: organisatievermogen, zorgvuldig, planmatig en resultaatgericht kunnen werken.
 • Stressbestendig. je bent in staat om onder tijdsdruk te kunnen werken en je kunt goed schakelen. In geval van calamiteiten zelfstandig handelend op te treden als coördinator scenario.
 • Analytisch; Breed analyseren en in staat om hoofd- en bijzaken te scheiden. Deze competenties worden getest in een gesprek.

Wat krijg je er voor terug?

OpdrachtspecificatiesReferentienummer: 2024-02293
Omgeving: Hoofdkantoor Waternet (voornamelijk op locatie)
Startdatum: z.s.m. na gunning
Einddatum: 8 maanden na start
Gesprekken: 19 april 2024 – 13.00 uur – 15.00 uur
Optie op verlenging: Ja, voor een maximale verlengingsperiode van 12 maanden
Aantal uur per week: 24 - 28
Sluitingsdatum: maandag 15 april om 09.00 uur

En? Ben je enthousiast?

Stuur dan je CV met een korte opdrachtgerichte motivatie.

Ons proces
Wij geloven in intensief persoonlijk contact en streven naar een nauwe samenwerking waarin wij met kennis van de opdrachtgever zorgen voor de beste match.
Wij behandelen binnen 24 uur je reactie en nemen vervolgens contact op om dit samen te bespreken. Bij een match worden de eisen en wensen van de opdracht smart uitgeschreven en adviseren we over de inhoud van je CV. Wij staan voor een heldere en transparante communicatie en trachten jou als professional volledig te ontzorgen tijdens het volledige proces.


Follow the BlueTrail - Always on track to the perfect match