Contractmanager 16-24 u p/w

Binnen Waternet zijn wij op zoek naar een ervaren Contractmanager voor enkele (grotere en complexe) projecten en voor het contractmanagement.
De contractmanager bij de afdeling Projecten is verantwoordelijk voor het contractmanagement van meerdere projecten. In deze uitvraag is Waternet op zoek naar 2 kandidaten, waarbij procesautomatisering bouw van gemalen en riolering in het watersysteem onderdeel van de inhoudelijke opgave zullen zijn.

Je bent bij de grotere en complexe projecten verantwoordelijk voor de vaststelling van de inkoopbehoeften (diensten en werken) en het opstellen van de contractstrategieën en inkoopplannen, in samenwerking met de ondersteunende afdeling inkoop. Ook ben je verantwoordelijk voor de contractvoorbereiding, aanbesteding en contractbeheersing (contractbewaking) binnen de randvoorwaarden van tijd, geld, kwaliteit en risico. Overigens wordt bij meerdere projecten gewerkt conform het zogenaamde IPMmodel. Er wordt gebruikt gemaakt van diverse contractvormen zoals UAV-GC, RAW en andere contractvormen en er wordt gewerkt met het Bouw Informatie Management (BIM). De contractmanager wordt betrokken bij meerdere projecten vanaf de definitiefase tot en met de overdracht naar de beheerders en onderhoudt namens de opdrachtgever het contact met externe adviesbureaus (adviseurs) en (bouw)partners.
Ook is de contractmanager verantwoordelijk voor het onderhandelen met marktpartijen over diverse ramingen, indexeringen, claims, Verzoek tot Wijzigingen (VtW’s), meer-minder werk en marktconformiteit van gehanteerde eenheidsprijzen. De kandidaat is een bouwer en een pionier die niet bang is zijn handen uit de mouwen te steken zelfstandig zaken op te pakken. Ook is de kandidaat een sparringpartner voor zowel je projectteamleden, het management als zijn/haar collega’s en beschikt over goede onderhandelings- en communicatieve vaardigheden.

Het team projectmanagement, onderdeel van de afdeling Projecten, bestaat uit een diverse groep mensen, waarin iedereen de ruimte krijgt om zijn eigen plek te vinden. Er wordt collegiaal samengewerkt, met passie voor de technische inhoud van ons vak. Nieuwe collega’s worden geholpen met het wegwijs worden in onze werkwijze, systemen en procedures, maar er is zeker ruimte om op zoek te gaan naar waar je eigen interesse ligt. Door de brede range van projecten, van heel technisch, concreet en toegepast, tot complexe, langdurige projecten waarin hele zuiveringen of watersystemen duurzaam en innovatief ruimte voor voorkeur, groei en ontwikkeling. Waternet is een waterketenbedrijf, en de afdeling projecten houdt zich dus ook bezig met de gehele keten. Dit draagt zeker ook bij aan de diversiteit van het werk en de afwisseling van de inhoud. Veel van onze jonge collega’s zijn actief bij Jong Waternet, een netwerk waar je gebruik van kan maken om mensen te leren kennen maar ook om actief voor Waternet iets te betekenen.

Wat wordt er van jou gevraagd?

Eisen bij de opdracht:

 • Je hebt succesvolle (hands-on) ervaring (minimaal 5 jaar in de afgelopen 8 jaar) binnen het werkveld van contractmanagement in een projectomgeving van afvalwater, en/of waterzuivering en/of dijkversterking en/of infrastructurele projecten in zowel de voorbereidings- als uitvoeringsfasen.
 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding in een technische richting of in een (technisch) bedrijfskundige richting.
 • Je bent in het bezit van een geldig VOL-VCA certificaat of is bereid deze z.s.m. en tegen eigen kosten te verkrijgen.
 • Je hebt contractkennis van, en ervaring met, RAW, UAV en UAVGC en bouwteam contracten al dan niet in combinatie met Best Value Procurement.
Wensen bij de opdracht:

 • Je hebt ervaring met verschillende contracten en inkoopvormen vanuit een opdrachtgevende rol.
 • Je hebt ervaring met werken in een ambtelijke, politiek gedreven organisatie.
 • Je hebt ervaring met het functioneren als contractmanager in een projectteam opgebouwd conform het IPMsamenwerkingsmodel.
 • Je hebt kennis van Systeemgerichte contractbeheersing (SCB).
 • Je hebt ervaring met contractmanagement op gebied van procesautomatisering.
 • Je hebt een basisopleiding op het gebied van inkoop- en contractmanagement zoals NEVI 1 afgerond.
 • Je hebt ervaring in de rol van contractmanager in multidisciplinaire projecten (civiel, bouwkunde, werktuigbouwkunde, elektrotechniek en proces automatisering).
Competenties:

 • Verbinden: medewerkers motiveren, verbinden en de samenwerking stimuleren zowel binnen als buiten het team bemaling.
 • Duidelijk communiceren: goed je eigen menig kunnen onderbouwen met heldere argumenten.
 • Leiderschap: Taakgericht leiding geven, je kunt een team aansturen, overtuigen en klantgericht werken.
 • Innovatief: Innovatief zijn, ideeën verbeteren en probleemoplossend werken?
 • Planmatig: organisatievermogen, zorgvuldig, planmatig en resultaatgericht kunnen werken.
 • Stressbestendig. je bent in staat om onder tijdsdruk te kunnen werken en je kunt goed schakelen. In geval van calamiteiten zelfstandig handelend op te treden als coördinator scenario.
 • Analytisch; Breed analyseren en in staat om hoofd- en bijzaken te scheiden.

Wat krijg je er voor terug?

Opdrachtspecificaties
Referentienummer: 2023-06638
Omgeving: Amsterdam + remote
Startdatum: Z.s.m. na gunning
Einddatum: 12 maanden na start
Optie op verlenging: Ja, voor een maximale verlengingsperiode van 12 maanden
Aantal uur per week: 16 - 24
Sluitingsdatum: maandag 04 december om 09.00 uur

En? Ben je enthousiast?

Stuur dan je CV met een korte opdrachtgerichte motivatie.

Ons proces
Wij geloven in intensief persoonlijk contact en streven naar een nauwe samenwerking waarin wij met kennis van de opdrachtgever zorgen voor de beste match.
Wij behandelen binnen 24 uur je reactie en nemen vervolgens contact op om dit samen te bespreken. Bij een match worden de eisen en wensen van de opdracht smart uitgeschreven en adviseren we over de inhoud van je CV. Wij staan voor een heldere en transparante communicatie en trachten jou als professional volledig te ontzorgen tijdens het volledige proces.


Follow the BlueTrail - Always on track to the perfect match